MAITSEV TARTU

AlinaBirjuk-001088.jpg

Veebruaris

pole Tallinnas nagunii midagi teha, seega soovitame toidusõpradel võtta suund hoopis Tartu poole, sest ainult sel kuul toimub Tartus kampaania “Maitsev Tartu”, mille käigus on võimalik külastada paljusid Tartu restorane ulmehea hinnaga. 21 eurot ja 3-käiguline sööming on Sinu!

fii+%2855+of+116%29.jpg

TARTUSSE

meid kaua meelitama ei pea. Nii et mis seal ikka - istusime Lux Expressi bussi ja sõitsime nädalavahetuseks Tartusse. Ka meiesuguste kehast natuke pehmete söödikute jaoks oli see nädalavahetus suur katsumus, sest paaritunniste vahedega pidime läbi käima suure hulga restorane (vau, milline first world problem).

Maitsva Tartu kohta loe rohkem siit ja tee bronn ka ära: http://www.maitsevtartu.ee/

Külastasime viit restorani:

FII

POLPO

JOP

ANTONIUS

GUSTAV GASTRO CAFE

NB! Tahaks HULLULT kiita Tartu teenindajaid! Te olite kõik nii südamlikud ja toredad igalpool ning tegite iga elamuse veelgi paremaks! Tallinn peab tõesti oma teenindajatega rohkem vaeva nägema, sest viimasel ajal pole olukord just kiita.


FII (pakub ka taimetoitlaste menüüd)

EELROOG - KARTULanšoovis / ürdikreem/ kalamariVäga kevadine ja skandinaavialik presentatsioon. Ürdikreem oli amazing ja siduv element kogule roale. Alina ütles, et tegu oli nagu soolase Napoleoni koogiga, sest kartuli kihilisus tõesti meenutas seda.…

EELROOG - KARTUL

anšoovis / ürdikreem/ kalamari

Väga kevadine ja skandinaavialik presentatsioon. Ürdikreem oli amazing ja siduv element kogule roale. Alina ütles, et tegu oli nagu soolase Napoleoni koogiga, sest kartuli kihilisus tõesti meenutas seda. Üks PARIMATEST eelroogadest, mis saime! Soovitame!

PEAROOG - FII HOT DOGglaseeritud põrsakõht / tšilli / ananassFancym versioon klassikalisest hot dogist, kus viineri asemel esineb hoopis rebitud põrsakõht. Tšilli andis väga kena final touchi asjale juurde. Kui norida, siis võib-olla selles osas, et…

PEAROOG - FII HOT DOG

glaseeritud põrsakõht / tšilli / ananass

Fancym versioon klassikalisest hot dogist, kus viineri asemel esineb hoopis rebitud põrsakõht. Tšilli andis väga kena final touchi asjale juurde. Kui norida, siis võib-olla selles osas, et kogu kompott oli sutsu kõva (liha ja sai peamiselt) ja selline, et lagunes laiali igatepidi. Aga maitsete poolest ei anna väga nuriseda, sest taldrikud said puhtaks lakutud.

MAGUSROOG - ŠOKOLAADI-MANDLIKOOKebaküdoonia / šokolaadimuld / kirssEi ole ühtki halba sõna selle magustoidu kohta öelda. Suurt wow efekti see küll ei pakkunud, aga rahuldas kõik meie ootused samaaegselt. Kirss andis mõnusa hapukuse roale ning suurte…

MAGUSROOG - ŠOKOLAADI-MANDLIKOOK

ebaküdoonia / šokolaadimuld / kirss

Ei ole ühtki halba sõna selle magustoidu kohta öelda. Suurt wow efekti see küll ei pakkunud, aga rahuldas kõik meie ootused samaaegselt. Kirss andis mõnusa hapukuse roale ning suurtele šokolaadiarmastajatele on see kindel valik!



POLPO (pakub ka taimetoitlaste menüüd)

Tips:

  • Taimetoidumenüü pearoog oli meie lemmik. Nii et, kui tunned, et portobellošnitsel võiks sind rohkem kõnetada kui vasikašnitsel, siis please go for it!

  • Meie teine lemmik oli Polpo teenindusjuht / veinivanem Siim. Tip him well!

EELROOG - KÕRVITSseemned / salat / juustMe keegi pole otseselt kõrvitsa fännid, aga kõigile maitses roog! Kõige parem osa oli just see juust ning meile väga meeldis, et nii julged maitsed olid kokku pandud.

EELROOG - KÕRVITS

seemned / salat / juust

Me keegi pole otseselt kõrvitsa fännid, aga kõigile maitses roog! Kõige parem osa oli just see juust ning meile väga meeldis, et nii julged maitsed olid kokku pandud.

PEAROOG - VASIKAŠNITSELõun / mädarõigas / juurviliSiinkohal peab mainima, et üks meist võttis vege versiooni ehk portobellošnitsli ja peab ütlema, et see oli parem kui vasika oma. Nii-nii hästi maitsestatud ja super lihaasendaja ehk taimetoiduarmast…

PEAROOG - VASIKAŠNITSEL

õun / mädarõigas / juurvili

Siinkohal peab mainima, et üks meist võttis vege versiooni ehk portobellošnitsli ja peab ütlema, et see oli parem kui vasika oma. Nii-nii hästi maitsestatud ja super lihaasendaja ehk taimetoiduarmastajad, MINGE! Portsionid on suured ehk kõhu saab täis 200%. Suitsetatud õun oli täiesti eraldi maitseelamus, mida me kuskil varem saanud pole. PS! Vasika oma oli ka hea, aga portobellošnitsel jättis ta lihtsalt täiesti varju õnneks või kahjuks.

MAGUSROOG - BROWNIEAprikoos / tume šokolaadBrownie nagu brownie ikka ehk hea magustoit. Aprikoos oli hea hapukas lisand, kuid ausalt öeldes olime selleks hetkeks juba kõhu pungini täis söönud ehk nii palju viimasest roast rõõmu ei osanud tunda. Aga …

MAGUSROOG - BROWNIE

Aprikoos / tume šokolaad

Brownie nagu brownie ikka ehk hea magustoit. Aprikoos oli hea hapukas lisand, kuid ausalt öeldes olime selleks hetkeks juba kõhu pungini täis söönud ehk nii palju viimasest roast rõõmu ei osanud tunda. Aga on the positive note - Polpost saab tõesti selle 21€ eest kõhu väga täis :)

JOP (pakub ka taimetoitlaste menüüd)

Tips:

  • Mockteilid olid PARIMAD! Jah...uskuge või mitte. Nii et soovitame just mocktaili menüüd toidu kõrvale valida.

  • Väga huvitav oli ka õllevalik, pigem veinised kui väga klassikalise õllemaitsega ehk julgeks soovitada ka inimesele, kes pole suur õllefänn.

  • Teenindaja Kersti oli väga on point! Tip her well!

EELROOG - PUNAKALA TARTARSojapipett, marineeritud ingver, wakame, krõbe melbaTäiega Susanni söök – soja ja toores kala. Väga värske ja lihtne kombinatsioon, mis on kokku pandud väga elegantselt, näiteks millal sina viimati pipetti nägid oma toidus?!…

EELROOG - PUNAKALA TARTAR

Sojapipett, marineeritud ingver, wakame, krõbe melba

Täiega Susanni söök – soja ja toores kala. Väga värske ja lihtne kombinatsioon, mis on kokku pandud väga elegantselt, näiteks millal sina viimati pipetti nägid oma toidus?! Selle pipetiga sai ka reguleerida oma toidu vürtsikusastet - kui äge see veel oli.

PEAROOG - HANI PLOOMIKASTMESKartulifondant, pastinaagikreemAinuke jama selle roa juures oli see, et kaua pidi mäluma, kuna tsiteerides Kertut, siis see hani oli üks tough piece of ass! Me olime rohkem impressed kõige muu ümbritsevaga kui lihaga, ses…

PEAROOG - HANI PLOOMIKASTMES

Kartulifondant, pastinaagikreem

Ainuke jama selle roa juures oli see, et kaua pidi mäluma, kuna tsiteerides Kertut, siis see hani oli üks tough piece of ass! Me olime rohkem impressed kõige muu ümbritsevaga kui lihaga, sest kõik maitsed olid tõesti väga tasakaalus omavahel.

MAGUSROOG - VÕLTS ANANASSKaramelliseeritud ananass, Cointreau-kreem, krõbedad õhikudMe ei tea, mis teema Susannil selle restoga oli, aga see oli ühtlasi ka tema lemmikmagustoit terve nädalavahetuse vältel! Nii mõnna ja värske maitse. Ja imearmas pre…

MAGUSROOG - VÕLTS ANANASS

Karamelliseeritud ananass, Cointreau-kreem, krõbedad õhikud

Me ei tea, mis teema Susannil selle restoga oli, aga see oli ühtlasi ka tema lemmikmagustoit terve nädalavahetuse vältel! Nii mõnna ja värske maitse. Ja imearmas presentatsioon. Aa, muide sõime nende vege magustoitu ka, milleks oli vegan hapukoor koos mustikate ja mündiõliga. See meeldis meile samuti väga, ei teagi, kumb parem oli.

ANTONIUS

Antonius oli ilmselt kõige fancym meie restodest. Valgete kinnastega teenindajad ja väga viisakas olek igalpool. Olime natuke segaduses ainult, et miks muusikat kas polnud või mängis see ülivaikselt. Võib-olla oleks see rohkem meeleolu loonud :) Sellegipoolest võiksime Antoniuse toidu poolest vast kõige rohkem esile tõsta. Ei ühtki halba sõna, kõik oli viimase peal.

EELROOGJärveotsa talu vutimunad siia tartari ja petersellimajoneesigaNimetasime selle roa omakeskis ümber väikseks Sofia Rubinaks taldrikul. Imeline petersellimajonees, mis natuke pehmendas seda üsna soolast siia tartari. Suureks plussiks pidasime k…

EELROOG

Järveotsa talu vutimunad siia tartari ja petersellimajoneesiga

Nimetasime selle roa omakeskis ümber väikseks Sofia Rubinaks taldrikul. Imeline petersellimajonees, mis natuke pehmendas seda üsna soolast siia tartari. Suureks plussiks pidasime ka seda, et sibul oli väga pisikeseks lõigatud.

PEAROOGMadalal temperatuuril küpsetatud seakülg porgandikreemi, sinepiseemnete ja röstitud porrugaTäiesti uskumatu. See liha lihtsalt sulas suus. Täpselt parajalt pehme ja imeliselt maitsestatud. Kummardus köögile.

PEAROOG

Madalal temperatuuril küpsetatud seakülg porgandikreemi, sinepiseemnete ja röstitud porruga

Täiesti uskumatu. See liha lihtsalt sulas suus. Täpselt parajalt pehme ja imeliselt maitsestatud. Kummardus köögile.

MAGUSROOGKuusevõrse-biskviitkook sambla ja plaksuva jäätisegaNii eestimaiselt tore magustoit. Meenutas mingit põnevamat versiooni saiavormist. Ja no see plaksuva suhkuga tehtud jäätis lisas mingit välismaiset funki juurde. Mega!

MAGUSROOG

Kuusevõrse-biskviitkook sambla ja plaksuva jäätisega

Nii eestimaiselt tore magustoit. Meenutas mingit põnevamat versiooni saiavormist. Ja no see plaksuva suhkuga tehtud jäätis lisas mingit välismaiset funki juurde. Mega!

GUSTAV GASTRO CAFE

EELROOGKarulaugune juustukrõps mädarõika salsa, kaheksajalakombitsa ja nõrutatud ebaküdoonia hapukooregaKõik komponendid on eraldi kõik väga head, kuid koos on nad natuke nagu segadus taldrikul. Kaks kastet, kaks krõpsu/leiba ja siis õrn kaheksajalg…

EELROOG

Karulaugune juustukrõps mädarõika salsa, kaheksajalakombitsa ja nõrutatud ebaküdoonia hapukoorega

Kõik komponendid on eraldi kõik väga head, kuid koos on nad natuke nagu segadus taldrikul. Kaks kastet, kaks krõpsu/leiba ja siis õrn kaheksajalg oli natuke overkill.

PEAROOGAeglaselt võis ja brändis küpsetatud hirve antrekoodilõike, naeri- ja kõrvitsakreemide ning koorese leemega.Üliilus nägi kõik välja, aga kahjuks maitse poolest see meid ei erutanud. Samamoodi nagu eelroaga oli tunne, et oli liiga palju erinev…

PEAROOG

Aeglaselt võis ja brändis küpsetatud hirve antrekoodilõike, naeri- ja kõrvitsakreemide ning koorese leemega.

Üliilus nägi kõik välja, aga kahjuks maitse poolest see meid ei erutanud. Samamoodi nagu eelroaga oli tunne, et oli liiga palju erinevaid asju koos. Samuti oli toit juba jahtuda jõudnud lauda saabudes.

MAGUSROOGMetsmarja-astelpaju mousse krõbedas korvikeses.Dessert päästis päeva! See oli tõesti imeline. Hullult meenutas seda mingit lutsukommi, mida väiksena kuskilt turult ostsid ja mille seest tuli pehme täidis välja. Väga pehme ja mõnus. Ilmselge…

MAGUSROOG

Metsmarja-astelpaju mousse krõbedas korvikeses.

Dessert päästis päeva! See oli tõesti imeline. Hullult meenutas seda mingit lutsukommi, mida väiksena kuskilt turult ostsid ja mille seest tuli pehme täidis välja. Väga pehme ja mõnus. Ilmselgelt on Gustav Cafe tugevusteks magusad asjad!

Silvia Saks