JAHU TÄNAVAGURMEE
Scroll down for English
ASUKOHT: Estonia puiestee 19, Tallinn
ATMOSFÄÄR: Tegemist on pigem take-away stiilis kohaga. Istumiskohtade arv on alla 10, mispärast on mõistlik tellida sööki Woltiga või haarata midagi head teele kaasa.
Õnneks on endisest Söögiplatsi lagedast välialast saanud klaasseintega siseala, kuhu paigaldatakse soojuskiirgurid ning plaanis on isegi üritusi hakata korraldama.
HINNAD:
Pitsad: 6€ - 11€
Burgerid: 6€ - 11€
Snäkid: 2,5€ - 5€
KASULIK INFO:
PÄEVAPITSAD 6€ (12.00 - 17.00)
PÄEVASUPP 3€ “supchik”. Leged hinnad ju!
Reedeti ja laupäeviti saab Jahus Lushmama ekleere
INTRO
Jahu vajab erilist sissejuhatust, sest tegemist on haruldase kohaga. Inimesed, kes teevad asja missioonitundega.
Nende eesmärk on pakkuda kõige kvaliteetsemat ja maitsvamat toitu, milleks nad suutelised on ning nende pingutused on selgelt tuntavad. See kirglik missioon, harida inimesi kvaliteetse ja kohaliku tooraine osas läbi nende samade kriteeriumitega tooraine kasutamise, on nakkav. Meie silmis on Jahu väga suure au sees ja kõige ägedam on see, et nad ise on kõige muhedamad tegelased üldse, kes ei võta end liiga tõsiselt.
Esimest korda, kui nende pitsat proovisime toimus meie peas täielik perspektiivimuutus - lihtsalt ei tundunud võimalik, et kõik pitsa, mida me siiani söönud oleme on Jahu pitsa kõrval nii palju halvem?! Ehk kui räägime siin vahedest, siis Jahu on level Mount Everest (8848 m), kõik muu pitsa on aga level Pandivere Kõrgustik (166 m) (v.a Kaja Pizza). See maitsevahe on lihtsalt meeletu.
Tänapäeval mõjub seal märgatav siiras ausus kuidagi nii värskendavalt. Võib juhtuda, et nende eesti keel ei ole alati kõige selgem, istumisruumi ei ole või tooraine saab oodatust kiiremini otsa, aga toit on ALATI hea. See väike perekond annab endast 100%, et pakkuda kvaliteeti ja meie anname omakorda endast kõik, et neid toetada!
JAHU
Tegemist ei ole mitte Jahu tänava gurmeega, vaid Jahu Tänavagurmeega - siit saab teha juba olulise järelduse: Jahu ei ole mitte tänav Kalamajas, vaid jahu toorainena on kogu kontseptsiooni keskmes.
Miks Jahu?
“Jahu on enim kasutatud toiduaine maailmas. Jahu kasutatakse pea kõikides maailma riikides mitmesuguste roogade valmistamiseks. Et inimesed kõhu täis saaksid, tuleb nisu geneetiliselt muundada ja talle kasvuks sobiv kliima tagada. Viimast ei ole aga meie planeedil piisavalt, mistõttu tuleb nisu teist korda geneetiliselt muundada, et see peaks vastu igasugusele kliimale ja kasvaks maailma eri paigus. Nii tekib nisu kasvatamisel nõiutud ring: enim kasutatavat toiduainet tuleb enim geneetiliselt muundada. Meie kasutame Jahu Tänavagurmees üksnes ökoloogiliselt puhast jahu.
Pitsade küpsetamiseks kasutame topeltkääritatud tainast, mille valmistamiseks kulub üle 30 tunni. Taina segamiseks kasutame üksnes Itaalia kõrgema sordi jahu. Ka kõik pitsavorstid saame otse Itaalia tootjalt. Pitsa valmib ahjus 400 °C juures kõigest 3–4 minutit.”
Nagu eelnevalt mainisime, siis tooraine on värske ja kohalik - miski ei tule sügavkülmast.
Iga päev värske liha. Pihvid on valmistatud Eesti öko veiselihast. Pihv on 100% liha. Veis on 30 päeva laagerdatud ja hakklihasse on lisatud dry aged rasva.
Kastmed valmistatakse kohapeal
Iga hommik tulevad värsked burgerikuklid (Eesti ökojahust.)
Kohv on Eestis värskelt röstitud
BURGERID
PITSA
Itaalia ökojahust pitsatainas valmib 48h ja läbib kahekordse fermenteerimise. Tulemuseks on krõbeda äärega, kuid keskelt pehme ja mahlane pitsapõhi. Tainas on ka kergesti seeditav, kuna valmib pärmivabalt.
Pitsade hinnad on samuti väga mõistlikud, arvestades kvaliteeti!
Nt Margherita pizza on 6€.
UUED PITSAD
Kombucha Vitality Drink
Kombucha ei ole enam kellelegi mingi uudis.
Selle konkreetse kombucha eelis oli aga see, et ei olnud seda tavapärast varbavahe maitset nii tugevalt tunda. Sirutaks isegi uuesti kätt selle poole.
Jahu Pale Ale
330 ml 3€
500 ml 4€
Ise nii väike koht, aga jõuavad sadat asja teha! Meie hea sõber õllekriitik Richie P kiitis asja heaks.
ENGLISH
JAHU STREET GOURMET
LOCATION: Estonia puiestee 19, Tallinn
ATMOSPHERE: Rather a takeaway place where to keep in mind their limited possibilities to offer seating for not more than 10 people. For this reason we recommend ordering food with Wolt or grab something on the go from there.
We’re happy to say that Jahu is something totally different from what used to be in the same location previously. Their outside area is surrounded by glass walls inside where will heat up the area some nice heaters during cold winter. They are also planning to organise events over there!
PRICES:
Pizzas: €6 - €11
Burgers: €6 - €11
Snacks: €2,5 - €5
USEFUL INFORMATION:
DAILY PIZZA (12.00 - 17.00) €6
DAILY SOUP “supchik” €3
On Fridays and Saturdays they also offer Lushmama Éclairs
INTRO
Jahu needs a special introduction since it’s such a rare place. With people who do what they do with the need to achieve something.
Their aim is to offer the most quality and tasty food they are capable of and to be honest we can SEE, FEEL and TASTE the results!
They are passionate about the mission to educate people about quality and local produce. In our eyes Jahu is very honoured and what is best, is their own character which makes them very humble bunch of people who don’t take themselves too seriously.
First time when tasting their pizza, we experienced a change in our understaning of everything about pizza. By far we didn’t know every pizza we’d eaten in our life was much less good than the ones we had in Jahu on that day. We were sold.
Picture this- Jahu is on the level of Mount Everest (8848 m), other pizzas stay on the level of Pandivere Kõrgustik (166 m) (except Kaja Pizza). The difference in flavour is just so huge.
Nowadays, their cincere honesty works so refreshingly. Can happen that their Estonian is not on the best level, there might not be enough room to sit inside or they run out of produce earlier than planned, BUT their food is ALWAYS so good.
This small family gives 100% of themselves to spoil you with quality and we just keep on supporting them on and on!
JAHU
a.k.a FLOUR
Flour is in the centre of the whole concept, why flour?
“Flour is the most consumed product on the planet. There are so many different products made out of flour and because of its high demand quite often large food producers will resort to a genetic modification of the main ingredient – millet. While GMO products are desirable because of its low cost, it brings concerns around human health and our environment. We are using only GMO free and organic flour at Jahu.
The pizza dough is made of highest quality Italian flour and fermented for more than 30 hours. Cheese and sausages for topping are sourced from a producer in Italy. Pizza is being baked in the oven for 3-4 minutes at 400 degrees”
As mentioned earlier, all the produce is fresh and local - nothing comes from freezer.
Fresh meat every day. The burger pattys are made 100% from Estonian eco beef. The meat has matured for 30 days and dry aged fat has been added to the pattys for flavour.
All sauces are made on the spot.
Fresh burger buns arrive every morning (made from Estonian eco-flour).
Coffee is freshly roasted in Estonia.
BURGERS
PIZZA
The dough is made from Italian eco flour, prepared for 48 hours and double fermentation. As a result, the pizza has a crispy edge, but a soft and juicy center part. The dough is also easily digestible since it is made yeast free.
Pizza prices are very reasonable!
New Pizza additions to the menu
KOMBUCHA VITALITY DRINK
Kombucha is no longer any news to nobody. However, this particular kombucha tasted a lot less like the between of someones toes, so we would actually love to try it again sometime.
Jahu Pale Ale
330 ml €3
500 ml €4
Our good friend, Estonian Beer Critic Richie P was very pleased with the flavour.