KOMA


....

KOMA ehk KOgutud MAitsed. Päris lahe nimi ju? Lühike ja lööv. Meie nimetaks selle koha väljapeetud õllerestoraniks - siin kohtuvad lai õllevalik ja peen toit.

Teenindus on proff ja ülimalt meeldiv. Sattusime vist isegi kõige ägedama teenindaja otsa, keda üldse kohanud oleme. Võib-olla olime ise ka veidi purjus sellest õlle degusteerimisest, aga väga tore oli!

..

KOMA represents collected flavours in Estonian. In short, we would call this a sophisticated beer restaurant. Here a large variety of beer meets great food.

....


....

ASUKOHT: Telliskivi 1

ATMOSFÄÄR: Mõnus. Tume puidust sisustus loob stiilse ja parajalt elegantse interjööri. Suured aknad toovad ruumi rohkelt valgust. Kokku tuleb selline KOMA menüüle kohane interjöör - chill ja väljapeetud.

MENÜÜ: Lai valik õlusid, mida saadavad väga huvitavad road, või vastupidi? Tegelikult on restorani keskmes siiski toit, kuid meie jaoks oli kõige huvipakkuvam just õllevalik. Tomati-, kurgi-, laimiõlu - YOU NAME IT, kõik intrigeeriv on KOMA joogimenüüs olemas.

..

LOCATION: Telliskivi 1

ATMOSPHERE: Chill. Dark wooden interior creates a stylish and elegant feel to the place. Big windows give a lot of  light to the room.

MENU: A wide variety of beers, which are accompanied with interesting dishes, or the other way around? Actually the places focuses more on the food,  but we were more intrigued about the beer selection. Tomato-, cucumber-,lime beer-you name it, a lot of excitement to be found in this menu.

....


EELROAD/SNÄKID

iYIy32nQ.jpeg

....

KRÕPSUD 5€

Peedikrõpsud, pastinaagikrõpsud ja kartulikrõpsud

Peedikrõpsud olid meie suured lemmikud! Snäkkide seast olidki krõpsud vist meie kõigi lemmikud. Nii lihtsad, aga väga head.

..

CHIPS 5€

Beet, parsnip, potato chips

The beet chips were our big favorite! From the snack selection,it was definitely one of our best chosen choice. So simple, yet so good.

....

xsokq8aQ.jpeg

....

LIHAD 10€

Enda küpsetatud sourdough, kamina-poolsuitsu veisesalaami, saunasink, harjupekk

Väga maalähedane taldrik. Meie lemmik oli harjupekk, mis sai sekunditega otsa. Ülejäänud maitsed olid ka head, aga harjupekk oli kindel lemmik.

..

MEATS 10€

A very simple earthy platter. Our favorite was the bacon, which disappeared in seconds. All of the other flavors were good, but not as outstanding.

....

ktivARVA.jpeg

....

PIPRAHERNED 3€

Soola ja pipraga maitsestatud herned

Soolapähklite asemel. Ei midagi väga erilist, aga samas õlle kõrvale hea soolane näks. Me ei olnud keegi väga vaimustunud, kuid sõime ikka kõik ära. Vana hea sool - pane kuhu peale tahes, ära süüakse ikka. 

..

PEPPER PEAS 3€

Nothing too crazy exciting, but at the same time a good crunch to have next to a beer.

....

 

6popphVw.jpeg
Eb1bzx_Q.jpeg

....

MUSTJUUR 7€

Röstitud mustjuur / sinimerekarbikaste

Marineeritud nuikapsas, rohelise sibula õli ja metsik sidruni meliss,  sinimerekarbi vaht, kõige all on võis praetud mustjuur. 

Meile väga meeldis see roog, võtaks uuesti küll.

..

VIPERS GRASS 7€

We really liked this dish, because of the interesting flavours. Recommend.

....

zYIlHu9Q.jpeg

....

JUUSTUD 9€

Röstsibulajuust / Saaremaa Parmesan / pihlakamoos

Mõnus. Kõige parem osa oli see pihlakamoos. Ideaalne snäkk laua keskele - kõik söövad ise märkamatagi, et juustud kogu aeg nende endi sugu kaovad.

..

CHEESES 9€

An ideal snack for sharing - the jam was amazing!

....

DRC7Zk5Q.jpeg

....

KÕRVITS 6€

Kõrvitsasteik / astelpajukaste

Vot see roog tekitas vastakaid arvamusi. Inimene, kellele tavaliselt ei meeldi vegeroad kirtsutas selle peale nina, kuid Silvia, kes väga armastab vegeroogasid armus sellesse täielikult. Nii kreemine! Silvia soovitab.

..

PUMPKIN 6€

 A person who does not usually like the vegetarian dishes may not like this, but Silvia, who loves interesting vegetarian dishes, fell in love with it completely. So creamy! Silvia recommends.

....

d8TTrjrw.jpeg

....

BÖFF 9€

Ristluu / marineeritud peet

Kindlasti üks parimaid roogasid terve meie KOMA külastuse jooksul. Böff on roog, mida on lihtsam võrrelda eelnevate elamustega, sest seda pakutakse paljudes restoranides. Me olime väga vaimustunud nii tekstuurist kui maitsest.

..

BOEUF 9€

Definitely one of the best dishes throughout our visit to KOMA. This is a dish that is easier to compare than others, since it's offered in many restaurants. We were very enthusiastic about texture and taste.

....


ÕLLED

Me ei ole keegi suured õllejoojad. Ei vihka, kuid samas vabatahtlikult endale poest õlle ei osta. Käsi sirutub õlu poole siis, kui tõesti midagi muud pole. Viimasel ajal oleme aga sattunud üha rohkem igasugu huvitavate õlude otsa, mis on muutnud meie arvamust õlust. Toimumas on mingi õlu joomise valgustusajastu näljase neliku seas ning selle jooksul oleme avastanud enda jaoks nii mõnegi joogi, mida ostaks isegi vabatahtlikult poest!

8pmxYtTg.jpeg

....

MR. TANGERINE MAN

Mandariiniõlu. Väga huvitav - soovitame proovida just tänu omapärasele maitsele.

..

MR. TANGERINE MAN

Tangerine beer. Very interesting flavour - we recommend you try this simply for the experience.

....

GNLw7_LQ.jpeg

....

CUCUMBER BATCH

See oli üks lemmikutest - kerge kurgiõlu.  Aroom on mõnusalt kargelt soolane ja leebe magusa fooniga. Nimi on geniaalne - Cucumber Batch.

..

CUCUMBER BATCH

One of our favourites - a very light beer.

....

FOv_DhKA.jpeg

....

HAPU AKTSIIS

Absoluutne lemmik! Nii hea hapu -  ei maitsenud üldse nagu õlu.

..

HAPU AKTSIIS

Lime beer. A very sour beer. A big, big favourite!

....

AHoI0qBQ.jpeg

....

RASPISE

See oli pigem magus vaarikaõlu - ei olnud suur lemmik meie seas.

..

RASPISE

A rather sweet raspberry bear - wasn't a big favourite amongst us.

....

BR6aO1UQ.jpeg

PRENZLAUER BERG

Vot see oli hea vaarikaõlu. Kindlasti jooks pigem seda, kui Raspise vaarikaõlu. (Kuid see on väga personaalne eelistus - me oleme kõik pigem hapu maitse eelistajad.)

xl6REHPw.jpeg

ITALOBÄNGER

Imperial stout viigimarjade, tähtaniisi, veriapelsini ja viinamarjamahla kontsentraadiga. Parma Violets-kommid ja rikkalikud karamelliseerunud viigimari koos dekadentliku linnasekarakteriga ja kergete magusate tsitruselistega.

Z8J0o40g.jpeg

NAKED OATS

Kestadeta röstitud paljas kaer annab sellele
õllele väga omapärase ja tugeva maitse. Parajalt magus maitse - tumedate õlude hulgast oli see meie lemmik.
 

_-ox0djw.jpeg

TLN PNLB

Naked oats meeldis meile rohkem, aga ega sellel ka viga polnud. Rohkem levase maitsega.


SUPID

....

SUVINE KURGISUPP

Natuke liiga huvitav roog meie jaoks. Veidi harjumatu - külm, magus ja soolane üheskoos. Päris täpselt ei saanudki aru, mis toimub. 

..

SUMMERY CUCUMBER SOUP

A  little too interesting for our taste. Weird-cold, sweet, salty. We didn’t quite understand, what’s going on. 

....

 

8J5Be6cA.jpeg

....

PART 6€

Rebitud part / 63 kraadi muna

Oi, kui maitsekas. Tumeda leeme tõttu meenutab natuke ramenit, kuid siiski mitte päris sama. Tunda on mõnusat tummist soolakat järelmaitset. Igaljuhul me soovitame, pole ammu nii head suppi söönud!

..

DUCK 6€

Shredded duck / 63 degree egg

A really good flavorful soup, which had every element of tastes we wished  for. The dark broth reminded a little of ramen, kuid wasn’t really like one. Although, there was a nice salty aftertaste to it. Anyway, we recommend, best soup we  have had in a while!

....


PEAROAD

I_KSHXsA.jpeg

....

ANGERJAS 17€

Suitsuangerjas / praekartul / hapusai

Parim roog menüüst. Südantsoojendav lausa nagu vanaema köögist tulnud. Comfort foodi elemendid  kõik olemas- Soe kala, praekartul, till, sai. Läksime isegi natuke kaklema viimase ampsu pärast, SOOVITAME!

..

EEL 17€

Smoked eel / fried potatoes

Best dish out of the menu. We could even describe this one as a heartwarming one,straight from grandma’s kitchen. Comfort food to the maximum-warm fish, fried potatoes, dill and sourdough. We even got into a little fight for the last piece of the dish, we RECOMMEND!

....

 

ACfHpkSA-1.jpeg

....

LAMMAS 15€

Karree / vadak / kaalikakreem / kodujuust

Ei olnud suur lemmik. Välimuse poolest kindlasti üks kaunimaid roogasid Komas, kuid võib-olla ehmatas meid see eriti punane lambaliha, mis hästi ei maitsenud.

..

LAMB 15€

Karee / whey / creamy cream / cottage cheese

Not a big favorite. Of course, one of the most beautiful dishes in Coma is by far the field, but maybe it frightened us with this very raw sheep that did not taste well.

....

zOHjPA0w.jpeg

....

MOORITUD RIBI 7€

Mooritud searibi, mida on madalal temperatuuril küpsetatud 12h. Kõrval on sea omas mahlas tehtud kaste. Peal on sea kamara krõps

Vot see kaste oli eriliselt maitsev. Terve roog tegelikult oli - rasv, rasv, rasv. Me kipume tänapäeval rasva hirmu tõttu vältima, kuid tasub ikka meeles pidada, et rasv on üks "hea tuju" tekitajaid. Ei tasu ikka liialt vältida seda jumalatekreemi.

..

ROASTED RIB 7 €


Chopped chicken cooked at low temperature for 12 hours. There are sauces made in the juice next to you. There's a jerry on the cheek

This sauce was especially delicious. The whole dish actually was - fat, fat, fat. We hang around today because of the fear of fat, but it's still worth remembering that fat is one of the makers of a "good mood". I do not pay too much to prevent this godly scar.

....

Qw5FMi3w.jpeg

MAGUSTOIDUD

FFF87nsg.jpeg

....

KARTUL 5€

Oled kunagi näinud kartulimagustoitu? Meie ka mitte. Kindlasti väga huvitav ja proovimisväärt roog, kuid kas teist korda võtaks ka? Arvatavasti mitte.

..

POTATO 5€

Have you ever seen potatoes in a dessert? Neither had we. It was definitely interesting, but not bad at all. Would  we still order it again? Probably not, it was a good one try thing.

....

bUFTlYNg.jpeg

....

PLOOM 6€

Oleme ausad - see magustoit ei olnud  väga meeldejääv. Olime kartulist kuidagi nii vaimustunud, et ei osanud ploomi kohta hiljem ühtegi sõna öelda. See ei olnud kindlasti mitte halb, aga kartul oli parem.

..

PLUM 6€

This dessert wasn't as memorable as the other. We were so enthralled with the potato that we could not really describe the plum. It was definitely not bad, but the potato was better.

....