ORE

ORE_@sussserdis (10 of 111)_preview-1.jpeg

....

ASUKOHT: Olevimägi 9, Tallinna vanalinn

ATMOSFÄÄR: Modernne, ent hubane.

Restoranil on 2 saali:

Peasaal: Slick ja hubane. Peasaalis on ruumi 60-le ja enamalegi külalisele.  Peasaali kirjeldamise jaoks hüppavad pähe sõnad ümar ja pehme. Soojad toonid ja pimedam valgus.

Privaatsaal. Slick ja minimal. Privatsaal mahutab 32 inimest. Kõrged laed ja toonide poolest külmem. Kusjuures olime väga vaimustatud privatsaali interjöörist - nii modernne, kuid hubane samaaegselt. Toolid olid meie lemmikud!

MENÜÜ: Tavaliselt oleme kõik üksmeelselt nõus, et enamik restoranides tulevad toidud paremuse järjestuses ehk 1) eelroad 2) pearoad 3) magustoidud. ORE aga üllatas meid selles osas - eelroad polnud just meie lemmikud, kuid nii pearoad kui ka magustoidud täiesti ületasid meie ootuseid, sest olime pärast eelroogi veidi kahtlevalt meelestatud. Pearoad olid aga väga maitsvad ja huvitavad!

Näljane Nelik soovitab: pearoad, magustoidud, kokteilid ja mokteilid.

..

LOCATION: Olevimägi 9, Tallinn Old Town

ATMOSPHERE: Modern, but cosy

The restaurant has two rooms:

The main hall is slick and cosy. It has places for 60+ people. To describe this room, the word that comes to mind, is soft and round. Warm tones and dark light.

The private room is slick and minimal. It has places for 32 people. The room has a high ceiling and tones are more cooler. We were very impressed by the interior - so modern and cosy at the same time.

MENU: In our experience, for some reason in most restaurants appetizers tend to be better than main courses. The lineup usually goes: 1) appetizers 2) main courses 3) desserts. ORE surprised us though - the main courses were definitely our favourites!

We recommend: main courses, desserts, coctails and moctails.

....

 

ORE_@sussserdis (4 of 111)_preview-1.jpeg
ORE_@sussserdis (9 of 111)_preview.jpeg

....

EELROAD:

..

APPETIZERS:

....

....

Vasikaaju tempura 7€

Estragonikreem, mädarõigas

Meie jaoks uudne kogemus. Väljanägemiselt nagu lihtne frititud pubisnäkk, aga selle sees peitus miski nii õrna/libeda/voolujoonelise olekuga liha, et seda pidi kohe mitu korda ja väikeste ampsude kaupa proovima, et aru saada, mis su suus parasjagu toimub. Maitse eest see roog maksimumpunkte ei saa, aga elevuse tekitamise eest küll.

..

Calf brain tempura 7€

A completely new experience. Looks like a regular fried pub snack, but inside it there's very delicate meat, that we had to try many times to truly understand its flavour.

....

....

Veise hake 15€

Forellimari, bonito emulsioon, oblikas

Vist esimene kord, kui böfi-laadne roog, meid pisut külmaks jättis. Selline tunne nagu seal oleks kõike liiga palju olnud. Erinevaid maitsed. Vahel tuleb meelde tuletada, et ka lihtsuses peitub võlu.

..

Beef cut 15€

Maybe the first time a boeuf-like dish left us with a cold feeling. There was too much going on, different tastes. Sometimes, it easy to remember that simplicity is key.

....

....

Krabi 13€

Mädarõigas, till

Nägi nii kaunis välja, aga oli pisut sisutühi. Natuke nagu selline kingitus, mis näeb superlahe välja, aga siis, kui selle avad oled pisut pettunud, aga üritad ikkagi naeratades õnnelik olla selle üle.

..

Crab 13€

It looked so beautiful, but it was a little blank. Like a good-looking present, that is a little disappointing once you open it.

....

....

Vinnutatud peedi tartar 9€

Karulaugukreem, shiso, soolatud munakollane

Hands down üks parim veganroog üle tüki aja. Kuidas on saavutatud peediga nii sarnane konsistents lihast tehtud tar tarile? Võib-olla isegi parim asi, mida OREs sõime? 100% RECOMMEND!

..

Beetroot tartare 9€

Hands down one of the best vegan dishes in a long time. The consistency is unbelievable - so similar to actual meat tartare. Maybe even THE best dish we ate in Ore? 100% recommend!

....

....

Shiso lehe tempura 6€

Soolatud makrell, yuzu

See ei avaldanud eriti muljet. Presenatsioon oli tore, kuid maitse ei olnud midagi erilist.

..

Shiso leaf tempura 6€

The presentation was neat, but the flavour was nothing too special. We didn't hate it, but we didn't love it either.

....

....

Sai

Tahaks siinkohal tegelikult ka välja tuua ORE leiva, mis on tehtud sourdough’st. Esiteks, seda ei leia eriti tihti restodest. Teiseks, see oli nii hea, et tellisime juurdegi. Soe ja pehme - kiitus!

..

Bread

Such good bread made of sourdough!

....


....

PEAROAD:

..

MAIN COURSES:

....

 

....

Rebitud seened 15€

suitsuangerjas, konsomee

Seenesuppi, mis EI OLE püreestatud, eesti restodest juba naljalt ei leia. Kuid see polnud ainus asi, mis roa eriliseks tegi. Nimelt, SEE LIIGUTAS! Tegelikult oli tegu ägeda trikiga, kus üles poole liikuv soe õhk liigutas väga õhukesi laaste supi peal. 4/4 kiitis roa heaks, kuidas samal nentisime ka, et üksinda see kõik ära süüa oleks võib-olla natuke liiga intensiivselt ühekülgne. Siiski pigem soovitaksime!

..

Shredded mushrooms 15€

A mushroom soup, that is not made into a puree is hard to find. Also, it wasn’t the only surprise that gave us excitement. It was MOVING! Together with warm air the thin slices were jiggly on top. Although, 4/4 recommended the dish, we wouldn’t eat the whole thing alone - a little too intense and one-sided. We would still recommend!

....

....

Mooritud veisesaba 16€

Pärlkruup, petersell, trühvel

Üks meist oli selle roa suur fänn, teised ei olnud nii suures vaimustuses. See oli ilmselt kõige toitvam pearoog. Kõigile meeldis, aga teised road olid ilmselt lihtsalt veel paremad.

..

Brased ox tail 16€

One of us was a big fan of this dish, others were not so enthusiastic. It was probably the most filling main course. Everyone liked it, but the other dishes were simply even better.

....

....

Madalküpsetatud vasikafilee 24€

Vesikressipüree, vasika jus

See oli jällegi lemmikutest. Väike roog, kuid puudust me küll millestki ei tundnud - maitsed olid väga paigas. Super!

..

Slowcooked calf fillet 24€

This was once again a favorite. A small dish, but didn't feel like anything was missing - the flavours were in great harmony. Superb!

....

....

Grillitud juurseller 15€

Pruuni või sabayone, selleri jus, pirnipüree

Mmmmm, kui hea! See või tegi asja täiesti imeliseks. Kindasti läheks selle roa pärast tagasi.

..

Grilled celeriac 15€

Mmmm, the butter made this already good dish absolutely perfect. Would definitely go back for this dish.

....


....

MAGUSTOIDUD:

..

DESSERTS:

....

 

....

Pošeeritud rabarber 7€

See sai auväärse teise koha magustoitude seast. Väga suviselt värske, aga samas läbimõeldud ning üllatav! Kiitus!

..

Poached rhubarb 7€

The second best dessert at Ore in our opinion. It had a nice summerly freshness and was very thought out at the same time! Recommend!

....

....

Kalamansikreem 7€

mango, kookose- jogurti vaht, guaavasorbee

Magustoitudega on niii raske meid võluda ja üllatada, aga see magustoit lihtsalt. Selle eest tahaks kokka kohe kallistada. Uskumatult huvitav ja maitsev samaaegselt! RECOMMEND!

..

Kalamansi cream 7€

mango, coconut and yoghurt mousse, guava

It is quite difficult to impress us with a dessert, but this was WOW! We would like to hug the chef. Incredible interesting and delicious at the same time! Definitely our favourite dessert at Ore - recommend!

....

....

Šokolaadi tarte 6€

hapukoore jäätis, armanjakised ploomid

Kõige tavalisem magustoitudest. Selline “ah ei midagi uut”. Aga kui šokolaadikook on see, mida parasjagu ihaldad, siis ega pettuma ei pea.

..

Chocolate tarte 6€

The most classic of the desserts. Like “nothing new”. Although, if you really like chocolate cake, you will not be disappointed!

....