Mis on juhtunud Katusekohvikuga?

katusekohvik_@n2ljane4k (89 of 113).jpg

Nimi Katusekohvik manab enamikule kahekümnendates noortele silme ette pildi kunagistest esimestest linnatrallidest ja vessutamistest. Olles nüüd kohast mõnda aega eemal olnud, võime selle sama pildi kohe kirvega katki lüüa või happevanni visata, sest sellist Katusekohvikut seal enam pole. Katusekohvik on läbinud totaalse muutumise. Ütleks, et päris korralik üllatus oli see kogemus.

Mis siis ikkagi Katusekohvikuga juhtus? 

IME! Ime nimega Taavi Maiste, keda võib vabalt peakoka asemel kunstnikuks nimetada.

Meil oli katusekohvikus selline väga aus kogemus. 

Taavi ei olnud väga kursis Näljase Nelikuga ja meie samuti ei teadnud Taavi kohta suurt midagi. Meie esimese kohtumise aluseks oli üks väga puhast leht, mille paari tunniga erakordselt värviliseks saime. Kogetud maitsed manasid meile Katusekohvikust täiesti uue pildi silme ette ning suurt lisaväärtust andsid Taavi oskuslikud roogade sisu ja mõtte kirjeldused.

ASUKOHT: Viru 13/15, Tallinna vanalinn

MILJÖÖ: Pärast digimuutumist on koht muutunud hubasemaks ja moodsamaks. Ei taha tekitada valeootusi – Katusekohvik on siiski õhtuti baarilaadne tümpsuga vessukoht, kuid täitsa mõnus on seal ka nüüd niisama söömas käia. Istumise mõttes on valikut küll ning suvel kütab kirgi rõdu, piibusõprade jaoks ootab uksed avali piiburuum. 

TOIT: Tegemist on küllaltki fusion menüüga. Naelapea pihta on tabatud kontseptsiooniga, kus lähtutakse motost “toit kuulub jagamisele”. See, et üks kokteilibaari stiilis koht nii võimsalt eriilmelisi roogasid köögist välja saadab, oli meile väga suureks üllatuseks.

Meie “menüü combo” set-upi tegid huvitavaks kihvtid snäkid nagu nt krõmpsuv põdrasammal, krõbedad idud ja nii-öelda söödav laud ehk kogu väljapanek oli väga ära kaunistatud.

JOOK: Toome eraldi välja ka joogid, sest kohta külastatakse suuresti õhtutundidel, mil joogimenüü omab tähtsust. Igaüks, kes meie seast menüüst midagi endale leidis, jäi selle juurde vähemalt teise ringi veel. Well done, baar! Ja jookide kohta kehtib reegel, et kõigepealt juuakse silmadega.

 

HINNAKLASS: 5-8€. Vsjo. 14-st roast 11 on mõeldud jagamiseks.

SOOVITUSED: Minge ühe mõnusa trobikonna sõpradega ja jagage roogasid seltskonnas. Küsige julgelt soovitusi kokalt. Astuge oma toiduvalikute mugavustsoonist välja.

PLUSSID:

  • Roogade ja serveerimise setup!

  • Paljudele mitte vegan roogadele saab genereerida köögis vegan versiooni. Tuleb ainult küsida!

  • Alternatiivsed roogade valikud

  • Julged katsetused joogi- ja söögimenüüs

  • Mõistlikud hinnad

  • Kõik näeb nii kaunis välja

MIINUSED:

  • Nukraks jäävad need, kes eelistavad alati oma rooga üksi nosida

  • Tänapäeva klassikud - pitsa, pasta ja sushi on seekord mängust väljas

Facebook: @katusekohvik

Instagram: @katusekohvik

Koduleht: www.katusekohvik.ee

katusekohvik_@n2ljane4k (33 of 113).jpg

Suitsupeedi tasku (5tk) 5€

Kalamatsi talu kitsejuust (soovi korral tofu), peedihummus, röstitud seemned ja pähklid, granaatõuna balsamico

Hõrk amps, mis mõjub nagu compressed kitsejuustu-peedisalat ilma salatita. Meeldivalt suitsune barbeque maitse oli asjal juures. Kitsejuust oli väga maheda maitsega - soovitaks proovida ka neil, kellele tugev kitsejuustu maitse üldiselt ei meeldi. Võtaks uuesti!

katusekohvik_@n2ljane4k (22 of 113).jpg

Mini Caesar (5tk) 5€

Marinaadis kanaliha peakoka retsepti järgi, röstitud ploomtomat, anšoovisekreem, parmesan, küüslaugukrutoonid

Üks klassikalisemaid ampse meie laual Caesari salati miniversioonina PULGA OTSAS! Antud roal polnud midagi viga, aga ta lihtsalt kahvatas kõige muu kõrval. Ilmselt uuesti eraldiseisvana ei telliks.

katusekohvik_@n2ljane4k (14 of 113).jpg

Lõuna-Eesti staarid Leib ja Seen 3tk (5€)

Taavi küpsetatud pekileib, vanaema Luule riisikasalati kreem, sibulamoos, marineeritud kännuseened sinepiseemnetega, Peipsi kurk, pärlkruubi popkorn

Selle roa nimetasime gurmee-maakaks. Päris pirakas teine. Luule riisikasalatiga tagasi polnud hoitud ning üübermõnsa pekileib piinles seenehunniku all. Huvitav on ka see, et tegemist ei olegi tegelikult leivaga, vaid põhimõtteliselt seakamara browni’ega :) See amps oli tõesti superkodune ja maitsev. Lõuna-Eesti staarid on tegijad, eriti eksootiliselt mõjuvad nad noortepärases Katusekohvikus Tallinna vanalinnas. LEMMIK!!

katusekohvik_@n2ljane4k (72 of 113).jpg

Bataadivahvel (5tk) 5€

Vegan Bologna salat, krõbe kale, vegani parmesan, laimi aioli

 

Lõpuks ometi bataat mingil muul kujul kui friikartulina. Sellele vaatamata oli see amps üks tagasihoidlikumaid, aga samal ajal ka üks väheseid taimetoiduvalikuid menüüst. Susannile väga meeldis, sest see viis ta tagasi mõttelennule oma armeenlasest vanaema kööki, kus vooritatakse sarnase maitsega roogasid. Vegan parmesan on muideks väga tegija.

katusekohvik_@n2ljane4k (15 of 113).jpg

Gurmee bruschetta (3tk) 6€

Marineeritud lõhe, kurgi wakame, ürdimajonees, marineeritud vutimuna, vinnutatud tuunikala helbed

 

Tume ciabatta küüslauguõliga oli mõnusalt krõbe ning käsitöö ürdimajonees oli üks lemmikuid komponente. Ka vinnutatud tuunikala helbed tekitasid palju elevust. Naljakas, kuidas ühte pisikesse portsu on võimalik nii palju erinevaid asju kokku panna. See oli super hõrk, aga natuke tundus kohati, et liiga palju toimus korraga selles ampsus ja seetõttu läksid osad maitsed kaduma.

katusekohvik_@n2ljane4k (83 of 113).jpg

Rebitud pardi souvlaki (3tk) 6€

Grillitud pita, 17 tundi ahjus küpsenud pardiliha, põletatud päikesekuivatatud tomat, Kalamata oliivid, tzatziki salat, röstsibul, anšoovise kaste, kuivatatud kapparid

 

Suurtele tzatziki armastajatele läheb see amps kindlasti peale. Meie seas tekitas see vastakaid arvamusi - ühele väga meeldis, teisele üldse ei meeldinud ning kaks jäid üsna neutraalseks. Kindlasti ei olnud tegemist halva roaga, mängu tulevad erinevad maitseeelistuseed. Kui sa oled Marleen, siis sul on näpud püsti, kui sa oled Susann, siis sa seda rohkem ei telli. Nii lihtne ongi.

katusekohvik_@n2ljane4k (76 of 113).jpg

Gruusia klubivõileib (3tk) 7€

Juustu hatšapuri, grillitud veise sisefilee, trühvli- seene kaste röstitud sibulaga, marineeritud sinepiseemned mündiga

P A R I M ! ! ! ! 

Oleks nagu suur praad kokku pakitud väikesesse, ent übertoitvasse ampsu. Kindlasti ära unusta, et selle roaga tuleb kaasa trühvlikaste, sest see on antud roa kokku siduv element. Seda süües tekkis tunne, et raisk, kuidas ma ise millegi nii hea peale pole varem tulnud. Hea töö, Taavi.

katusekohvik_@n2ljane4k (75 of 113).jpg

Glasuuritud trummipulgad (4tk) 6€

Vietnamipärane seakõht, suitsukimtši kapsas, Korea porgand, röstitud seesamiseemned

 

Watch out with da sauce! Tegemist oli väga terava kastmega - mõnele algajale võib-olla isegi liiga terava kastmega. Uskumatu, kuidas tegelikult on väikesed suupisted täitva omadusega. Neli sellist suurt ampsu 6€ eest on väga worth it. Ja siinkohal, oli meil kõht juba nii täis, et raske oli jätkata (mis oli üllatav)!

katusekohvik_@n2ljane4k (109 of 113).jpg

Juustukreemi trio (3tk) 5€

1) Marjatuhk, vanilje-kookos, saunaõuna kreem, piparkoogipõhi

2) Munaliköör, lepasuitsu heinatuhk, mõru pohl, soolane karamell, pähkli-digestiivi põhi

3) Sinihallitusjuustu kondenspiim, virsikulikööriga marineeritud virsiku-granita, pähkli-digestiivi põhi

 

Okei. What the actual fuck oli just kogu see kombo. Segased emotsioonid. Iga ⅓ triost oli totaalne ooper omaette - paras eksperimenteerimine on köögis toimunud. Aga kindlasti soovitaks proovida neil, kes otsivad huvitavaid ja ebvatavalisi maitsekombinatsioone.

 

Võtame tükkideks lahti: 

  1. Saunaõuna kreemi sööks toidu alla ja peale. Koos piparkoogipõhjaga oli see veel eriti hea. Kõige turvalisem valik triost. MEGAHEA ¾ arvates (ja siis Marleenile meenutas see hoopis lõhnaküünalt… no võta näpust).

  2. Kahele meist mõjus see väga šokeerivalt. Susannile lausa nii, et ta literally sülitas oma ampsu välja :D:D. Teistele jällegi meeldis - see oli kindlasti üks kõige omanäolisemaid magustoite, mida söönud oleme.

  3. Väga vastuolulised komponendid sinihallitusjuust ja kondenspiim. Kellele meeldivad soolase ja magusa kombinatsioonid, see lakub vast anuma tühjaks. Kellele ei sobi, see kurat ei söö ka, oleme ausad. Meie eelistused läksid siin jällegi pooleks.

katusekohvik_@n2ljane4k (96 of 113).jpg

Troopiline ahvatlus 5€

Mango, granadill, tšiiaseemned, kookospalmisuhkur, röstitud vürtspähklid, marjad

Magustoitudest healthy choice ja Marleeni isiklik lemmik, seoses ideaalse komponentide kombinatsiooniga. Kerge hommikusöögi vibe oli sellel roal ja röstitud pähklid andsid palju juurde! Soovitame!

katusekohvik_@n2ljane4k (101 of 113).jpg

Brownie-Ameerika tumeda pähkli-šokolaadikook (3tk) 5€

Mõru pohl, mustikas, küpsetatud valge šokolaad, granaatõuna balsamico

 

Kaste, mida magustoidu juures pole on retro-stiilis iriisekreem, mis viis reaalselt kogu asjaga koos keele alla. Väga maitsev ja kõige magustoidum magustoit kogu valikust! Seda kreemi võiks üksi uuesti tellida lausa.

Silvia Saks