Kõige erilisema vetsuga resto Tallinnas

washoku_@n2ljane4k (45 of 97).jpg

TOIT: JAAPAN! Gyozad, tatakid, ramenid, nuudlid, salatid ja shabu shabu!

MILJÖÖ: Lihtne. Avar. Suured aknad ja palju mõnusat valgust ka kõige pimedamatel päevadel. Asub rajoonis, mis on pidevas arenemises ja mõne aja pärast kindlasti hotspotis kohe põhimõtteliselt mere ääres. NB! Kindlasti peate külastama ka nende WC-d!

SOOVITUSED: 

Soovitame minna kohale jala või ilma autota, kuna asukoht on nii kesklinna lähedal, siis on nii lihtsalt mõnusam. Proovige kindlasti nende rameni suppi! Ramen on selle koha hitt. Ja tundub, et ka nende Eestis ainulaadne WC on selle koha hitt- me ei ütle rohkemat kui ühte- “full service”

ASUKOHT: Poordi 3, Tallinn

HINNAD:  

  • Eelroad 5-15,9€

  • Salatid 5-8,7€

  • Ramen 8,9-14,9€

  • Pearoad 6,5-17€

  • Nuudlid 7,5-10,7€

  • Magus 4-12€

PLUSSID:

  • Megaäge WC

  • Valgusrohke

  • Tsentrilähedane asukoht

MIINUSED:

  • Tasuline parkimine

  • Kohati krõbedad hinnad

FACEBOOK: Washoku Restaurant

INSTAGRAM: @washokurestaurant

EELROAD

PARDI GYOZA 6€

Aurutatud ja grillitud Jaapani pelmeenid pardilihaga, serveeritud koduse kastmega (5tk)

Kindlasti ühed lemmikud väiksemad ampsud Washokust. Mujal Tallinnas me eriti pardi gyozadega kokku puutunud ei olnud nii et superäge, et need Washoku menüüs olemas on.

KANA JA JUURVILJADE GYOZA 6€

Aurutatud ja grillitud Jaapani pelmeenid kanaliha ja juurviljadega, serveeritud koduse kastmega (5tk)

Sama lugu nagu ka pardi gyozadega. Mitte millegi üle nuriseda polnud. Konsistents ja maitse oli mõnus ja kindlasti võtaks ka teinekordki. Kuuldavasti on neil köögis ka Jaapanist tellitud spetsiaalne gyozade valmistamiseks mõeldud aparaat, et söök saaks eriti autentne. Ja need gyozad olid just nii nagu peab - üks külg grillitud ja teine aurutatud. Natuke krõmpsu ja natuke pehmust.

washoku_@n2ljane4k (11 of 97).jpg
washoku_@n2ljane4k (27 of 97).jpg

TEMPURA KREVETID WAKAME SALATIGA 9,5€

Friteeritud krevetid tempura wakame salatiga (3tk)

Krevetid olid maitsvad, aga samas ei midagi liiga erilist. Midagi extra head jäi justkui nagu puudu. 9,5€ eest seda uuesti ei telliks.

washoku_@n2ljane4k (31 of 97).jpg

TUUNIKALA TATAKI 14€

Veidi grillitud ja viilutatud tunaliha, marineeritud tsitruse ja soja (ponzu) kastmes

Imeilusasti serveeritud! Värvid on olemas. Maitsed on olemas. Kahju, et veiseliha tatakit proovida ei jõudnud seekord, see oleks kindlasti ka äge olnud.

washoku_@n2ljane4k (1 of 97).jpg

KAHEKSAJALA SALAT WASABI KASTMEGA 8,7€

Värske salat kaheksajala- ja wasabi kastmega

Selle salati kõige parem osa oli wasabi kaste. Ülejäänud kompotist ootasime me rohkemat. Salati endaga polnud meie arvates väga palju vaeva nähtud - suurem osa sellest oli tavaline tükeldatud jääsalat, natuke selline, mida kohtab tihti kuskil odavama burksi vahel ja võib-olla ka selle seose pärast me seda salatit uuesti ka ei telliks. Samas Marleenile just nii meeldiski. Kaheksajalg polnud ka meie lemmik, kuigi mõni meist on tegelikult suur kaheksajala fänn, siis antud kaheksajalg meid siiski ei rahuldanud.

ramen

washoku_@n2ljane4k (63 of 97).jpg

MEREANNI MISO RAMEN 10,9€/14,9€

Kala puljong, lõheviilud, hiidkrevetid, bambusevõrsed, kikurage seened, roheline sibul

Kõike justkui oli, aga samas ei olnud ka. Midagi jäi kuskilt puudu, mispärast pole kindel, et uuesti sooviks tellida järgmine kord. Polnud meie lemmikramen igatahes. Tonkotsu soja rameni puljong maitses meie jaoks lihtsalt liiga palju paremini. Kiidusõnad lähevad aga nende rameni nuudlitele, need olid isegi paremad kui Tokumarus!

washoku_@n2ljane4k (67 of 97).jpg

TONKOTSU SOJA RAMEN 8,9€/12,9€

Sealiha puljong, ajitama keedetud muna, chashu sealiha, bambusevõrsed, kikurage seened, suhkrumais, roheline sibul

LEMMIK! Esiteks väga pehme ja õrn liha. Teiseks nad keedavad oma rameni puljongit umbes 14-15 tundi ja see puljong oli lihtsalt imeline. Kui seda võrrelda nt Tokumaru puljongitega, siis ta oli vähem soolasem, aga sellegipoolest väga maitsev. Ainuke asi, mis meile siin ramenis ei meeldinud, oli see muna. Jah, see on tegelikult täiesti traditsiooniline rameni muna, aga meile istub tavaline muna rohkem. Maitse asi.

PEAROAD

washoku_@n2ljane4k (52 of 97).jpg

YAKISOBA NUUDLID KREVETTIDE JA KAHEKSAJALAGA 10,7€

Nisujahu nuudlid praetud krevettide, kaheksajala, köögiviljade ja erilise kastmega

Küllaltki suur ports ehk kõhu sai täis küll, aga sinna oleks marjaks ära kulunud veel kastet, sest massi oli, kuid “libestit” oli selle massi kohta väga vähe. Samamoodi antud kaheksajalg ei olnud meie lemmik. Muide nuudlid olid need samad, mis neil ka ramenite sees ehk ikka need  megahead!

washoku_@n2ljane4k (59 of 97).jpg

CHICKEN KATSU 10€

Paneeritud kana kintsuliha, salati ja erilise hõrgu tonkatsu kastmega.

Uskumatu, aga Marleeni lemmikroog meie valitutest sisaldades omakorda jällegi salatit, mis Susannile üldse ei istunud. Kana oli mõnus ja mahlane, aga see salati osa oli jälle selline nagu juba eespool kirjeldatud. Muidugi oli maitsega rohkem vaeva nähtud ja oli tunda miskit pähklist maitset kastmes, aga selle salati olemus ja tekstuur lihtsalt seostub meil ainult mingi eriti lihtsa burgeriga ja see juba eos paneb meile negatiivse eelarvamuse sellest salatist pähe.

washoku_@n2ljane4k (76 of 97).jpg

MATCHA JUUSTUKOOK 5€

Esimene maitse võib tunduda kummaline… aga ehmatuselement on jällegi see sama vana hea matcha. Tegelikult ikka õrnalt taevalik ja viib keele alla… Oo, ja ei saa mainimata jätta koogi kõrval ilutsevaid ubasid- mille kohta meil tekkis peale vaadates kohe küsimus- mis need veel on?

washoku_@n2ljane4k (82 of 97).jpg

MATCHA CREME BRULÉE 5€

Omavahel just arutasime, et kes matcha maitsega tuttav pole, selle jaoks võib see tunduda nagu klassikaline dessert, millega on kuidagi “pange pandud”, sest matcha on väga selline, et sa kas armastad seda või ei tolereeri üldse… Meile matcha aga istub ja seetõttu meeldisid ka mõlemad magustoidud.

washoku_@n2ljane4k (95 of 97).jpg
washoku_@n2ljane4k (86 of 97).jpg
Silvia Saks