Resto Telliskivis, kus sa veel käinud ei ole

Rahva Raamat pood-resto

Külastasime seekord uut Rahva Raamatu resto-poodi. Koht ise asub Telliskivis ning pisut peidetud asukohas, kuid nende “resto-pood” kontseptsioon on meie silmis tõesti väga lahe ja töötab -  tekkis endalgi tahtmine nii mõnigi raamat osta! Tavaliselt on sellistes kohtades rõhk siiski poe osal ning toiduvalik saiakeste ja pisisnäkkidega piirduv, ent selles kohas on keskne siiski resto ning pood on sõnaotseses mõttes piiramas söögiala. Seega ei imesta me, et poe tootevalik on väga hoolikalt valitud ning väikeselt alalt leiad suure tõenäosusega endale midagi huvitavat, kasvõi toidu ootamise ajal. Soovitame (ringi luusida)!

PS! Üks meist käib tihti seal lõunal ning kiidab ka lõunapakkumisi (leitavad nende Facebookist: Telliskivi Rahva Raamat).

ASUKOHT: Telliskivi 60-2i hoone


ATMOSFÄÄR: Sammuke edasi tavaresto kontseptsioonist. Palju detaile ning avastamist sopilistes nurgakestes. Vaip maas loob raamatuhuvilise sõbra koju sisenemise tunde (võtsime jalanõudki jalast). Majanurgake väliterrassiga on areneva Telliskivi uus potentsiaalne melupaik peale sealsete hoonete valmimist ning “tööasukate” sisseseadmist.

08E015C5-E3DD-4313-A7F3-C1FD7256BC90.JPG
9E2768C7-0843-4A4E-91F8-7D3A2FAC59DA.JPG

HINNAD:

Eelroad ja suupisted: 4,20€ - 8,90€

Supp, salat ja pasta: 6,90€ - 8,90€

Pearoad: 10,90€ - 16,90€

Magus:  4,90€ - 5,90€


PLUSSID:

  • Ulme avamisajad E-N 8-23, nädalavahetusel kuni ligi 00:00

  • Toidu ootamise aega saab sisustada poelettide vahel tuhnimisega

  • Pakutakse hommikusööki

  • Mõnusad pearoa lisandivalikud

MIINUSED

  • Toitude identiteet on veel ilmselt alles kujunemas - mõni toit näeb välja nagu Michelini restotoit ja mõni nagu kodukootud

FACEBOOK: Telliskivi Rahva Raamat

INSTAGRAM: @rahva.raamat

EELROAD

rahvaraamat_@n2ljane4k (39 of 114).jpg

Lõhe ja ürdid 7,90€

Mahedamaitseline peedimarinaadis lõhefilee ürdipannkoogil, lisandiks riisikrõps, kergelt suitsutatud forellimari ja rõikakreem

Välimuselt kõrgklassi restotoit, olemuselt pehme isutekitaja. Kvaliteetne õrritamine maitsvate komponentidega, hajutatult täidavad kunstiliselt taldriku ära ja jätavad sind veel juurde soovima. Lõhe oli igatahes suussulav ja üleüldse oli see vist meie üks lemmikroogadest. Recommend!

rahvaraamat_@n2ljane4k (45 of 114).jpg

Kanamaks ja briošš 7,90€

Praetud kanamaks sibulamoosiga krõbedal saial kaunistatud granaatõunaseemnete ja vinnutatud kirsstomatitega

Maksaga on meil alati selline love-hate suhe olnud. Maks peab imeliselt tehtud olema, et ta meile üldse maitseks. Ja selliseid maksasid oleme kohanud restoranides, aga kahjuks Rahva Raamatu maks meid ei erutanud. Nii väga lootsime, aga ei. Kõige parem osa selle roa juures oli briošš koos sibulamoosiga. Seda oleks võinud lausa eraldi tellida

rahvaraamat_@n2ljane4k (47 of 114).jpg

Juust ja astelpaju (halloumiga) 7,90€

Grillitud kitsejuust/halloumi/tofu astelpajukastme, röstitud seedermänniseemnete ja salatiseguga

Hallo, halloumi, sa oled taevane! Salatisegu aga selle võrra jäi natuke rahulikuks, oleks oodanud rohkem iseloomu ja täiendust muule roa osale. 7,90€ selle eest ei maksaks paraku.

Pearoad

rahvaraamat_@n2ljane4k (26 of 114).jpg
rahvaraamat_@n2ljane4k (72 of 114).jpg

Veis ja trühvel 15,90€

12 tundi küpsetatud veisepõsk trühvli-šampinjonipastaga, lisandiks kartul ja kastan

Okei, sõber. Mõistame oled kaua valminud kaunike ning mitte odav, kuid igavuse tiitlist sa ei pääse. Liha oleks vajanud maitse poolest elavamat support-team’i. Väga ootasime trühvli tugevat maitset, aga kahjuks üldse polnud seda tunda. Säästke raha, rahvas, ning proovige nt kahte eelrooga sama hinna eest. Ja veel, natuke off topic, aga see roog on vääääga värvivaene. Sellele roale on vaja elu juurde. Kirjeldus on palju ahvatlevam kui maitse ja välimus.

rahvaraamat_@n2ljane4k (65 of 114).jpg

Lillkapsas ja oad 10,90€

Pankopaneeringus lillkapsasteik punaste ubade kastmes, lisandiks peet ja brokoli

Vau! Pearoogadest meie lemmik. Tiitli “vapsjee tegija vend” omanik! Vegeroogade puhul on eelarvamus, et neist ei saa kõhtu täis, praegusel juhul saame omalt poolt kinnitada, et selle lillkapsa puhul eelarvamus ei kehti. Eriti lihakalt mõjus teine, egas ta muidu “steigi” sõnaga lõppe, eks? Võtame teinekordki. Recommend!!

rahvaraamat_@n2ljane4k (60 of 114).jpg

Rahva Raamatu burger (terrassimenüüst) 10,90€

Veiselihapihv, Rooma salat, õrnsoolakurk, tomat, punane sibul, Cheddari kaste, ürdimajonees, värske salat, lisandiks spargel

Burger on kindlasti turvaline valik, mille maitsed olid paigas, ent arvestades kuivõrd ära hellitatud on praegusel ajal rahvas mitmete burgerivariatsioonidega, siis jääb selline valik isegi vaat et liigagi turvaliseks ja tagasihoidlikuks valikuks. Saab rahule jääda, aga mitte midagi silmatorkavat. Siinkohal tekib ka küsimus presentatsiooniga. Võrrelge palun eelrooga “lõhe ja ürdid” ja siis vaadake seda!? On tunne, et need 2 ei pärine samast restoranist. Ühega on rängalt vaeva nähtud ja teine on selline nagu kodus ise teed. Võiks leida mingi käekirja.

rahvaraamat_@n2ljane4k (51 of 114).jpg

Rahva Raamatu Caesar (terrassimenüüst) 8,90€

Mango-jalapenoglasuuris hiidkrevetid musta kinoa, praetud minikartulite ja Rooma salatiga

Pisut kodusem lähenemine Caesari salatile, mis aga ei tähenda halba, otse vastupidi! Krevetid olid nauditavalt mahlased ning selle salatiga sa tõenäoliselt alt ei lähe, aga vähemalt üks meie seast leidis, et tegemist pole klassikalise Caesari kastmega vaid mõne malbema hipsterversiooniga sellest kastmest. Pisike kiiksuga ettepanek mugavate sööjate nimel - salatilehed võiksid olla juba väiksemaks lõigatud, hetkel olid justkui otse põllult võetuna robustsed.

MAGUSTOIT

rahvaraamat_@n2ljane4k (92 of 114).jpg

Ingver ja pistaatsia 4,90€

Ingverikook pistaatsiajäätise ja vaarikakastmega
OMG! KUI HEA SEE OLI! Tore piparkoogine mekk veidra flashbackiga detsembri talveilma. Kuigi me suured magusasõbrad ei ole, oli see üks meie kindlaid lemmikuid ja huvitavamaid magustoite üle pika aja. Seda tuleks kindlasti sööma jõulude ajal glögi kõrvale ning retsepti sooviks ka kuskilt välja smuugeldada, et kodus XL portsu teha. Rahva Raamatu ports on tagasihoidlikult meelitav ning motiveerib aeglaselt tarbma.

rahvaraamat_@n2ljane4k (85 of 114).jpg

Šokolaad ja kirss 5,90€

Šokolaadine laavakook kirsimoosi, pähklipuru ja vaniljejäätisega

Klassika. Te teate isegi, mis lauda tuuakse kui selle tellite. Küll aga oli seegi roog jälle välimuse poolest nunnupall.



RR_Ihoone_asukohakaart.png
Silvia Saks