TABAC

....

Tabaci atmosfäär on erakordselt hästi õnnestunud - restoranil on mingi mõnus energia, mis lihtsalt tõmbab ligi.  Seda on tihti keeruline restoranidel saavutada ning tegelikult ongi raske näppu peale panna sellele kindlale omadusele, mis Tabacis olemise nii heaks teeb. Ilmselt on see üks meisterlik segu meeldivast interjöörist, ägedast ja professionaalsest teenindusest, heast muusikast ja maitsvast söögist.

..

Tabac has an exceptionally good vibe! The place has a special atmosphere and character, that shows itself through the cool barmen, nice interior and good music. It's often difficult for restaurants to reach a vibe like that. So what makes being at Tabac so good? It is probably a masterful mix of lively interior, cool and professional service, good music and delicious food.

....


Tabac_@sussserdis (10 of 100)_preview.jpeg

....

AADRESS: Suur-Karja 4, Tallinn

AVATUD: kolmap - pühap, alates 17.00

TABAC:

  • Personaalse lähenemisega kokteilid

  • Hubane atmosfäär

  • Mõistlikud roogade hinnad

  • Tihti muutuv menüü

  • Väga profesionaalne teenindus

..

ADDRESS: Suur-Karja 4, Tallinn

OPEN: Wed - Sun, 5PM - late

ABOUT:

  • An amazing variety of cocktails

  • Professional service

  • Decent prices

  • Great vibe and good music

....


....

MILJÖÖ

Suurt rolli koha heas miljöös mängib kindlasti interjöör, mis viib külalise justkui teise ajastusse. Kui kirjeldada Tabaci atmosfääri ühe sõnaga, siis “härrasmehelik” oleks sobiv. Meenutab mõnda baari 60ndate New York-is (vaadake Netflixist sarja “Mad Men”). Interjöör on tume, valgus on sume ja baarileti taga toimetavad stiilsed ja osavad kokteilimeistrid. Tabacil on see võlu, mis viib külalise kuskile teise maailma ja paneb kõik muu unustama. Üsna unikaalne atmosfäär.

TOIT

 Üllatav ja ootamatu! Rumalalt eeldasime, et Tabacis on super kokteilivalik, mida saadavad kerged suupisted, kuid tegemist on hoopis huvitavama menüüga. Valikus on huvitavad eelroad, pearoad ja magustoidud, mis ei tundu ainult menüükirjelduses põnevad, vaid maitsevad ka hästi. Osa Tabaci karakterist on ka pidevalt muutuv menüü, mis sõltub tooraine saadavusest ja kokkade tujust. Peakokk Tõnis Saar kommenteerib menüüd sedasi, et kõik sõltub hommikusest turu külastusest ja enda meeleolust. Vahel leiad turult mõne ägeda köögivilja, mis inspireerib just selleks päevaks ühe hea roa tegema. Vahel on tore koos kokteilimeistritega mõni hea kokteili-roa kombo välja mõelda, mis nii endale tegemiseks, kui ka külalisele proovimiseks huvitav on. Tahame hoida Tabaci pidevas arengus ning mõnusa kohana nii meile endale kui ka külalistele.

..

ATMOSPHERE

A great role in Tabac's good energy is certainly played by the interior, which takes the visitor to a different time. If you had to describe Tabac with one word, "gentlemanlike" would be appropriate. Reminds of some bars in the 1960s in New York (see "Mad Men" on Netflix). The interior is dark, the lighting is mysterious and skilful barmen are serving cocktails from all eras while you are enjoying the best pan roasted duck ever. Tabac takes the visitor to another world and makes them forget everything else. Quite a unique atmosphere.

FOOD

Surprising and unexpected! Somehow we assumed that Tabac has a great selection of cocktails and some light snacks, but actually they have a much more interesting menu. The selection of interesting starters, main courses and desserts is always changing and evolving. Part of Tabac's character is the constantly changing menu, which depends on the availability of produce and the chef's mood. The dishes are well presented and delicious.  

....

 

Tabac_@sussserdis (61 of 100)_preview.jpeg

Tabac_@sussserdis (1 of 100)_preview.jpeg

....

KOKTEILID

Kokteilid on Tabaci eripära!

Meile väga meeldis personaalne lähenemine kokteilivalmistamisele - kirjeldad millised maitsed sulle meeldivad ja just seda sulle valmistatakse. Menüüst kohe kindlasti ei leia kõike, mida Tabac pakub ja just see teeb koksitamise eriti huvitavaks. Lisaks kokteilide valmistamisele pakuvad coolid barmanid ka lõputult infot ja lugusid erinevate likööride kohta. 

Tabacis hinnatakse vanu häid klassikuid, kuid pakutakse neid omas võtmes. Tabaci atmosfäärile ja energiale kohaselt proovitakse ammu unustatud klassikalisi jooke taas inimesteni tuua. 

..

COCKTAILS

Cocktails are one of Tabac's speciality!


We very much liked the personal approach to making cocktails - you can describe what flavours you enjoy and the barman will prepare a cocktail just for you! You will surely not find everything that Tabac offers from the menu and that is what makes cocktail-drinking particularly interesting. In addition to making cocktails, barmen offer endless information and stories about the liquors being used in the drinks. 

....
 

Tabac_@sussserdis (7 of 100)_preview.jpeg

ESPRESSO MARTINI

Tabac_@sussserdis (2 of 100)_preview.jpeg

NEGRONI

Tabac_@sussserdis (9 of 100)_preview.jpeg
Tabac_@sussserdis (33 of 100)_preview.jpeg

RAVIC

Tabac_@sussserdis (18 of 100)_preview.jpeg

MAI TAI

Tabac_@sussserdis (8 of 100)_preview.jpeg
Tabac_@sussserdis (70 of 100)_preview.jpeg

.... MENÜÜ .. MENU ....


....EELROAD .. STARTERS ....


Tabac_@sussserdis (35 of 100)_preview.jpeg

....

TARTAR a la TABAC 10.80€

trühvlise kreemi, marineeritud seente ja rukkikrõpsuga

Üks kindel lemmik! Oleme külastanud Tabaci mitu korda ning tartar on alati kõigile meeldinud. Liha on lõigatud veise sisekintsust, mis annab lihale tugevama tekstuuri ning trühvlikreem lihtsalt sulab suus. Välimus on samuti päris huvitav!

..

TARTAR a la TABAC 10.80€

truffle cream, marinated mushrooms, kohlrabi, crispy rye

A definite favorite - we've visited Tabac a few times and the tartar has always been one of our favorites. The meat is cut from the inner part of the meat, which gives the meat a stronger texture and the truffle cream simply melts in the mouth!

....

 

Tabac_@sussserdis (48 of 100)_preview.jpeg

....

PANNIL PRAETUD KANAMAKS 7€

Pommeau de Normandie glasuuri, musta küüslaugu, sibulamoosi ja praesaiaga

Enamik proovijatele see roog väga meeldis, kuid mõni krimpsutas maksa maitse peale siiski nina. See on aga personaalne eelistus ja maitseharjumus. Linnumaks on praetud õuna Calvadosega ning kõrval on sinepiseemned ja must küüslauk.

..

CHICKEN PATEÉ 7€


Pommeau de Normandie with glaze, black garlic, onion and prazias

Most of us liked this dish, but some wrinkled the nose for the liver flavour. This is, however, a personal preference.

....

Tabac_@sussserdis (5 of 100)_preview-1.jpeg

....

AUSTRID 3.50€ / tükk

Marennes't shalottsibula mignonette'ga

Austrid tekitavad üldiselt väga vastakaid arvamusi, aga meie puhul on küll lihtne ei - sellist kraami me ei armasta. Nende söömine läheb küll iga korraga järjest lihtsamaks, aga meeldimiseni on meil veel pikk maa minna. Ehk oleme liiga lapsed? See sibulakaste oli aga väga maitsev.

..

OYSTERS 3.50€ / pc

It just depends whether you like oysters or not. We don't really appreciate them so we're not the best people to judge. The onion sauce was great though!

....

Tabac_@sussserdis (41 of 100)_preview.jpeg

....

GRILLITUD KOONUSKAPSAS 8€

küpsetatud rohkes võis ja kalakastmes, heeringamarja ja seedermänni seemnetega

See oli üks üsna huvitav roog. Tegemist on väga tugevalt grillitud koonuskapsaga, mille tulemusel tekib selle peale karamelline kiht. Meie lemmik osa sellest roast oli aga koorene kaste, milles oli kõvasti heeringamarja ja veidi röstitud seemneid. Uuesti seda rooga aga ei telliks. 

..

POINTED CABBAGE 8€

cooked in butter and fish sauce, fish roe, cream and pine nuts

It was a quite interesting dish. A very heavily grilled cone cassette, which results in a caramel layer on it. Our favorite part of this dish was, however, the creamy sauce, which had a lot of herring roe and a little roasted seeds in it. Not bad, but wouldn't order it again.

....

Tabac_@sussserdis (54 of 100)_preview.jpeg

....

GRILLITUD BAKLAŽAAN 7€

päevalilleseemne kreemi, hapukate seemnete, basiiliku ja mündiga

Baklažaani peal on päevalilleseemnetest tehtud või, mis sulab baklažaaniga täielikult üheks! Mmm, kui hea - ei oodanud üldse sellist elamust ühest vegan roast. Rohelise mündi salat oli ka eriliseks kontrastiks kreemise roa juurde. Kindlasti soovitame proovida!

..

CONFIT AUBERGINE 7€

with sunflower seed butter, sour seeds, mint and basil salad

The butter made of sunflower seeds completely melts into one with the aubergine! So good!  We did not expect  such an experience from a  vegan dish. The mint and basil add a nice contrast to the creamy dish. We definitely recommend you to try!

....


.... PEAROAD .. MAIN COURSES....


Tabac_@sussserdis (75 of 100)_preview.jpeg

....

RÖSTITUD LILLKAPSAS 12€

kreemise trühvlikastme, kukeseente ja röstitud metsapähklitega

Jälle üks vege üllataja! Suur lemmik - trühvlikaste ja metsapähklid, neid nägime me veel mitu päeva järjest unes. Soovitame kõigile 100%.

..

ROASTED CAULIFLOWER 12€

with creamy truffle sauce, chanterelles and toasted hazelnuts

Again, another veggie favourite! The whole dish was lovely, but the truffles and nuts, we saw them in our dreams for several days after eating this dish. We recommend 100% for everyone.

....

Tabac_@sussserdis (87 of 100)_preview.jpeg

....

RÖSTITUD PART 17€

kõrvitsa glasuuri, suitsutatud pirni ja juurselleri kreemiga

Mmm, pardirind, mis on valminud pan roasting meetodil. Väga pehme ja mahlane liha. Parti saatev osa oli aga veelgi huvitavam  - juurseller, suitsutatud õun, lehtkapsas ja kõrvitsa glasuur. 

Ütleks, et TOP ROOG, MAX SOOVITAME

..

DUCK BREAST 17€

with pumpkin gastrique, smoked pear and celeriac cream

Mmm, duck made in pan roasting method. Such soft and juicy meat is something people dream about!. However, the accompanying part of the dishwas even more interesting - celeriac, smoked apple, kale and pumpkin glaze.

We would say, that TOP 1 DISH of the day, MAX RECOMMENDED.

....

Tabac_@sussserdis (80 of 100)_preview.jpeg

....

GRILLITUD VEIS 18€

sibulase hollandikastme ja suitsutatud porganditega

Siin oli tegemist lihunikusteigiga ehk hängersteigiga. See on vaheliha, mis hoiab kahte kopsu koos. Mõnus roog oli, kindlasti telliks uuesti. Liha kõrval olid ahjus suitsutatud porgandid, marineeritud šalottsibulad ja musta juurt.

..

HANGER STEAK 18€

with onion Hollandaise sauce and smoked carrots

A very nice dish - would definitely order again.

....

Tabac_@sussserdis (77 of 100)_preview.jpeg

....

RÖSTITUD TURSK 17€

See ei olnud meil suur lemmik. Kala saadavad siin roas erinevad aedviljad, mis turult on saada - sel korral olid nendeks naeris ja porgandid. Üldiselt on see roog väga kerge ja meile ei jätnud see suurt muljet. Meid natuke häiris, et see oli selline supi ja prae vahepealne. Soovitame pigem midagi muud võtta.

..

SEARED PIKE 17€

with fermented shiitake fumé, white bean pure and napa cabbage

It was not a big favorite for us. The fish was not bad, but the whole dish was just very light. Unless that's what you're looking for, we recommend you try something else.

....

 


.... MAGUSTOIDUD ..  DESSERTS ....


Tabac_@sussserdis (98 of 100)_preview.jpeg

....

ŠOKOLAAD JA KIREVILI 6.50€

soolaka karamelli, värske kirevilja ja krõbeda kakaooa küpsisega

Otsast lõpuni kakaouba! Kerge suitsuse noodiga šokolaad, mis on tehtud Telliskivi tänaval (CHOCOKOO). Kõrval on kirevilja (passion fruit) kastet, kirevilja seemneid ja all on natuke soolatud iirist. Krõmpsuks on kõrval küpsised, mis on tehtud kakao kestadest. Kui Susann saaks ainult seda krõpsu, mis seal peal oli veel tellida, siis ilmselt tal laiutaks pangakontol tühjus. Meile väga meeldis, et selles magustoidus oli olemas hapukas, soolakas ja magus noot.

..

CHOCOLATE AND PASSION FRUIT 6.50€

with salted toffee, passionfruit and crispy cacao bean cookie

A nice dessert that uses a whole cacao bean! A good combination of sweet, sour and savoury in one dish. We recommend.

....

 

Tabac_@sussserdis (93 of 100)_preview.jpeg

....

PAIN DE GÉNES 6.50€

pekaanipähkli jäätise ja hapuka kirsiga

Tugevalt pähklise maitsega kook, mille peal on makadaamiapähkli ja kõrvitsaõli jäätis. Peal on purjus kirsid (rummi sees leotatud) ning hapukust lisavad jänesekapsa lehed. Kook oli maitsev, aga meile meeldis šokolaadimagustoit rohkem. 

..

PAIN DE GÊNES 6.50€

with pecan ice cream and pickled cherries

A cake with a strong nutty flavor, on top of which there is macadamian nut and pumpkin oil ice cream. On the top there are drunk cherries (pickled inside rum), and some green leaves on top add a nice sourness to the cake. 

....