BALTA TURG 4

....

BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA:

POSTITUS NR 4

Sedakordsel Balti Jaama visiidil ühte kõikehaaravat märksõna ei olnudki. Panime marsruudi kokku küllaltki intuitiivselt ning külaskäik oli väga lõbus ja huvitav. Leidsime midagi kodust ja odavat, midagi sooja ja küpsetatut ning tagatippu ka head kohvi.

..

This time we did not have an all-embracing keyword to connect the cafes we visited. We chose the places to visit rather intuitively and enjoyed it a lot. We found something Ukrainian, something Georgian and great coffee to top it all off.

....

solohajuures.jpg

SOLOHA JUURES

....

Soloha Juures on selline mini söökla, mis paikneb Balti Jaama Turu Toidutänavast eraldi, õuealal väikses majakeses. Tegemist on köögist ja müügiletist koosneva lihtsa kohakesega, kus pakutakse kodust toitu rahakotisõbraliku hinna eest. Tegemist ei ole moodsa Uue Balti Jaama Turu stiilis toidukohaga, vaid tegemist on kohaga, mis meenutab Vana Balti Jaama Turgu. Käibel on vaid sularaha, kaardiga maksta ei saa ja kassaaparaat ei tööta.

..

Soloha Juures which translates to At Soloha’s or Solohas Place is a small canteen-style cafe located separately from the Balti Jaam’s food court. It is a very simple place, that offers homely Ukrainian cuisine at a friendly price. It’s definitely not a fancy place, they accept only cash and offer food on plastic plates. Soloha’s Place is not a place for everyone - you have to step in the direction of humanity to understand and enjoy what they’re offering.

The charm lies in its simplicity and honesty. 

....

....VÄIKE GRUUSIA..Little georgia....

....

Väike Gruusia on samuti pisike putka, mis asub ülejäänud Balti Jaama Toidutänavast eemal, õuealal. Kes korra elu jooksul oma jala Gruusiasse on tõstnud, sel on ilmselt sinna poodi sisenedes väga palju nostalgiat. Kes aga pole elu sees gruusia toitu söönud, sel on kindlasti palju avastamislõbu selles putkas.

..

Little Georgia is also a rather small kiosk-type place, that is in the outside area of Balti jaam. If you have had the chance to visit Georgia, you will probably feel really nostalgic when you enter Little Georgia. But if you have no clue, what Georgian cuisine includes, then you will probably find it a joyful discovery. They offer a variety of fresh savoury pies and some warm dishes as well like plov & harcho soup.

....

SURF CAFE

....

Surf Café on suurel määral oma chillile visuaalile tuginev koht, mis keskendub kvaliteetkohvi pakkumisele. Valikus on maailma eri piirkondadest kohvi, masinajäätis ning saiakesed (mis ilmselt pole nende küpsetatud). Kohviku välimus on ligitõmbav ning tegemist ongi rohkem sellise hängimise ja kohvi joomise letiga, mistõttu vist nimeks ka Surf Café on - hängimine. Muud seost me veel surfamisega Balti Jaama Turult ei leidnud. Kohvivalik on aga lai! Täiesti paras igat sorti kohviteadlastele, kes eelistavad chemexit, aeropressi või mõnda muud keemialaborist väljunud katseklaasi kohvi valmistamiseks.

..

Surf Café greatly relies on it’s visual appeal. They don’t really offer that much though. Quality coffee, soft ice cream and pies (that are not baked on spot). Their branding is veryvery nice though - it seems like a place to just hang around at, drink some coffee and put a cool pic on instagram. Maybe that’s why it’s called Surf Café - everything is chillaxed. They have a great selection of quality coffee from around the world. You can get chemex, aeropress or even something completely else from there!

....

 
i-xkv9hgF-X5.jpg

SOLOHA JUURES

....

Pakutakse kodust Ukrainapärast toitu ja seda üsna kogukate portsjonite kaupa. Valikus on kartul, tatar jne, kuhu kõrvale saab omale kastme valida, supid ja kõiksugu pirukad. Meie üllatuseks oli see kohvik puupüsti täis! Eriti intrigeerivad olid Ukrainast pärit supermagusad limonaadid.

Soloha Juures ei ole mingit peenutsemist - kõik on nii nagu on. Suurelt on väljas silt, et tasumine ainult sularahas, toit serveeritakse värvilistel kandikutel ja plasttaldrikutel. Perfektses eesti keeles teenindust sealt ilmselt ei saa, aga see ongi see, mis teeb sellest kohast Soloha Juures. Saime korralikult vene keelt praktiseerida! 

NB! Iga toidu kõrvale saab musta leiba ja toidu saab hapukoorega üle valada just nii nagu meile siin Ida-Euroopas kangesti teha meeldib.

..

Ukrainian food offered in quite a bulk of portions. The range includes potatoes, buckwheat, etc., to which you can add a sauce. Also soups and all kinds of pies. To our surprise, this cafe was full of people, when we arriven! Very intriguing was a super sweet Ukrainian lemonade.

At Soloha’s is not a refined place in any way - everything is as it is. The food is served on plastic plates and colourful trays, but that's what makes it what it is. Food is good!

....


 
i-3WjsN7g-X5.jpg

....

VÄIKE GRUUSIA

Ilmselt külastavad Väikest Gruusiat rohkem inimesed, kes täpselt teavad millega tegu. Lihtsalt juhuslikult on sinna keeruline sattuda, sest putka asub küllaltki peidus ja suurt reklaami nad endale ka ei tee. Mõned pakutavad tooted võivad algul tunduda väga võõrad (nt Tarhun või churchella), aga see teebki külastuse huvitavaks. Pirukad on neil küll täiesti kulda väärt! Kõik valmistatakse kohapeal ning kuuldavasti on seal linna parimad hatšapurid!

..

LITTLE GEORGIA

Little Georgia is a place that is probably mostly visited by people who really know that they want Georgian food and that are completely aware of this  store’s location, because it’s a bit hidden. Some of the food may seem very weird at first if it’s your first time at a Georgian place (for example Tarhun or churchella), but this is what makes the visit interesting, right? The pies there are extremely good though! Recommend! They are all made on spot. They also have the best hachapuris in town!

....

 
 

SURF CAFE

Surf Cafe on tõesti cooli välimusega koht. Koht, kus korraks baaripukile istuda, sojapiimaga cappuccino võtta ja üks pilt instagrami panna. Meile tundus esialgu, et koha originaalsus/ägedus väljendubki ainult selle dekoratsioonides, mitte pakutavates toodetes. Asjaolu, mis meile aga kohe silma ei paistnud, on kohviku pühendumus kvaliteetkohvile. Erinevate kohviubade kohta soovitame kindlasti baristalt lähemalt uurida  - valik on lai. Võimalik on tellida nii V60, chemexit, kui ka aeropressi kohvi ning loomulikult ka masinakohvi. Kohvik jättis meid esialgu veidi külmaks meenutades mõnda inimest, kel on väga äge instagrami profiil, kuid temaga tutvudes ei olegi seal midagi erilist. Tundus, et kohvikule on pandud mingi lahe ligitõmbav nimi ning kaunistatud coolide dekoratsioonidega, et kliente tõmmata. See fassaad aga varjutas kohviku südame! Tähtsaim osa on armastus kvaliteetkohvi vastu ning seda valmistatakse seal meisterlikult. 

 

....
PILDID:

  • Triine Tamm

  • Susann Kõomägi

..

PHOTOS:

  • Triine Tamm

  • Susann Kõomägi

....