.... Ampsud .. Nibbles....
....
Kolmene mini-set, mis koosnes suitsukalavahust, boršist ja porgandiampsust.
Kõik serveeritud stiilselt. Krõmpsjas nätske porgand väikese ampsuna oli mõnus maitsevälk, sest porgand oli oma marinaadi endasse imenud. Suitukalavaht oli midagi eriti habrast juba pelgalt tänu munakoore sisse asetatust.
..
3 piece mini set, which consisted of smoked fish foam, brosch and carrot nibble. Everything was served with style. The crunchy little carrot was a taste bomb and the smoked fish foam was very delicate.
....
.... Seller, karamellvõi, vadak .. Celery, caramelized butter, whey ....
....
Väga muljetavaldav roog, kus peaaegu kõik komponendid olid sellerist tehtud ja meil polnud õrna aimugi, et üks väga lihtne köögivili võib nii mitmekülgset tulemust anda. Karamellvõi magusus kumab õrnalt sellerile omase maitse taustal. Tuleb tõdeda, et või teeb maailma paremaks!
Kusjuures, see on kõige kauem nende menüüs olnud roog.
..
A Very impressive dish, which almost every component was made out of celery and we had no idea, that such a simple vegetable can have so much good flavor and diversity. We must admit, that of course the caramelized butter made a world of a difference and butter in general, makes the world a better place.
....
.... Põdraliha, mädarõigas, põdrasamblik .. Elk meat, horseradish, moss ....
....
Seda rooga võikski lihtsalt vaatama jääda! Välimus on silmipimestav ja kunstiline ning seda saab iseenda nägemise järgi veel kaunistada (nagu tegime meie). Ühest väiksest ampsust saab tunda ootamatult palju erinevaid detaile ja maitseid. Tegemist olevat kõige populaarsema maitserännaku roaga ja kindlasti ka ühe meie lemmikuga. Lõbusa komponendi, põdrasambliku, kasv aastas on vähem kui millimeeter, mis muudab ta kohe tahes-tahtmata süües väärtuslikuks, kuigi metsas jalutades sellele ei mõtle. Kaunis, maitsev ja meeldejääv roog.
..
We could look at this dish forever! The beauty of it was blinding and so artsy. You could even draw something into the dust(like we did). From one little bite, you taste so many different elements and details. This is one of the most popular dishes in the menu and definitely one of our favorite as well. The fun component, moss, grows less than a millimeter in a year, which makes the dish even more special, even though you never think about it in the forest. Beautiful, tasty and definitely something to remember!
....
.... Kaalikas ja verikäkk .. Turnip and black pudding ....
....
Nagu Kalevi kasekese batoon oleks lauda toodud. Kõige enam üllatas meid lihtsate ja igapäevaste toitainete omapärane kasutamine ja neist huvitava tulemuse loomine. Siin roas konkreetselt saab kiituse kaalikas, kes muidu on arg, aga Ö poistega kokkupuude on andnud uue attitude’i. Ka krõmpsuvad sibulakihid olid nauditavad ning roog kaeti sinu silme ees imelise kastmega.
..
It’s like the candy Kalevs’ birch candy is on the plate. For us, it was a definite surprise how they used everyday items and made them into masterpieces. Our good word goes to the turnip, who is usually a little shy and in the back, but with the help of Ö’s chefs, has a new attitude. The crunchy onion was also a delight, which was covered in a complimentary sauce.
....
.... Leib, rukis, tatar, taluvõi.. Bread, rye, buckwheat, butter ....
....
Oh, seda lihtsuse võlu - leib,või ja sool. Geniaalne, et sellest on tehtud eraldi käik, sest kõik ju niikuinii söövad sellest alati kõhu täis ;). Kõrvale pudel Pääsküla Pruulikoja Kodukalja ja rohkem polegi naudinguks vaja.
..
As we say- there is beauty in simplicity-bread, butter and salt. Genius, for making it a seperate course, because people anyway eat all of it from the basket ;) Paired with some Pääsküla Pruulikoja homemade Kvass and you don’t need anything else.
....
.... Koha, tursamaks, vadakunott .. Pike perch, cod liver, whey sauce ....
....
Vadakunott on Saaremaapärane jahukaste.
Välimuselt miski sushilaadne amps on tegelikult koha ning kasutatud on ära kogu koha liha. Lisaks ka lillkapsakreem, lumikapsas, palju ürte ja põletatud tursamaks. Viimasega oli ühel meist küll armastus esimesest silmapilgust!
..
The whole dish was paired with Saaremaas’ flour sauce. Looked like sushi, but was actually pike perch, where they used all of the fish. It was paired with cauliflower mash, cabbage and a variation of herbs and burnt cod liver. With the cod liver, we just fell for it, like love at first sight.
....
.... Mahe tatar, forell, suitsutatud hapukoor .. Organic buckwheat, trout, smoked sour cream ....
....
Samuti üks lemmikuid roogasid kindlasti! Selle forelli puhul oli tunda 100% õige maitse, lõhn, värv, tekstuur ja värskus ning olime müüdud. Kirsiks tordil oli kalamari kogu roa otsas ning tegemist oli ilmselt ühe täitvama roaga sellest menüüst.
..
One of our favorites! The trout was just right-the smell, the color, texture and the freshness of it. Cherry on top was the fish roe and definitely one of the more filling dishes of the menu.
....
.... Lammas, mustjuur, musta küüslaugu kaste .. Lamb, salsify, black garlic sauce ....
....
Üks tavalisemaid roogasid just komponentide poolest, kuid maitselt endiselt 5+. Taldrikud said sõnaotseses mõttes puhtaks lakutud.
..
More casual with it’s components, but the taste was A+. The dish was literally licked clean.
....
.... Kadakas ja ebaküdoonia .. Juniper and quince ....
Hea värske olemusega roog enne rännakut lõpetavaid magustoite. Ülimalt mõnus, suussulav külm amps. Pisike aed-harakputk oli üllatavalt aniisimaitseline, kuid ei tasu karta - see tore taim parandab seedimist ning ei taha kellelegi halba. Meile meeldis.
..
A good fresh nibble before the ending. Smooth and cold. A little chevil piece tasted like anise, but don’t fear- it is only good for the digestion and doesn’t do anything bad. We liked it.
....
.... Kibuvits, meekivikesed, kuusevõrsed .. Rose-hip, honey rocks, spruce shoots ....
....
Seda rooga saatis kuiva jää show, mis meenutas külma ja udust varahommikut kuskil rabas. See oli tõesti ilus. Müstiline meekivike oli meele omase magusa maitsega ning seda kattis želeetaoline kiht.
..
The dish was accompanied with a dry ice show, which reminded us of a morning in the bog. A mysterious honey rock was sweet, which was covered with a gelatine like layer.
....
.... Kompvekid .. Candy ....
....
Siin nägime taas kolmest osast koosnevat viimast käiku, kus olid esindatud kirju koer, martsipan, mille sees “kergelt purjakil” mustsõstar ning musta küüslaugu komm. Musta küüslaugu kompvek oli nendest kõige meeldejäävam ning ka maitsvam. Imeilus looduse näoga karp pakkus kommidele igast ilmakaarest kaitset.
..
The last course was introduced with spotted dog, marzipan and a little “tipsy” blackcurrant-garlic candy. Why must you taste so good, candy? The black garlic candy was definitely the star. Again, the box of the candy, was so natury and gave an additional value to the experience.
....