OZO RESTORAN

ASUKOHT: Vana-Viru 13 (Butterfly Lounge’i kõrval)

TOIT: Jaapani köök. Täpsemalt modernne lähenemine traditsioonilisele jaapani köögile. Peale sushide on ka lai valik hoopis erilisemaid roogasid ning sushide valmistamisel väärtustatakse toorainete värskust ning maitsete tasakaalu. Serveeritavad road on pigem midagi gurmee laadset, millele on lisatud stiilne nüanss.

MILJÖÖ: Avar ja suur ruum. Tundub sobiv ka ürituste korraldamiseks, sest on olemas valguserohke eesruum ning hämar ja privaatsem tagaruum. Külmad toonid on kõikjal ja on näha, et sisedisainiga on vaeva nähtud. Tegu on tõtt-öelda ühe stiilseima kohaga, kus me siiani käinud oleme - kasutatud on teistmoodi lahendusi, näiteks elavad taimed seintel või muljetavaldav kraanimehhanism tualetis. Ka looduslik valgus paitas meie päid, sest üles vaadates leidsime enda peade kohalt klaaskatuse, kust võis näha selle vägeva arhitektuuriga maja erinevaid külgi. Minimalistlikud toolid ja lauad suunasid kogu tähelepanu maitsvale ja kaunile toidule.

SOOVITUSED: Pühapäeviti toimub 16€  buffet-vormis brunch! Ideaalne koht kergeks ja kvaliteetseks kehakinnituseks. Kuna ruumid on suured, oleks koht üsna perfektne ka mõneks suuremaks firma- või sünnipäevapeoks, kus oleks ruumi hõljuda mööda OZO-t ringi ühest otsast teise inimestega suheldes! Vii sinna sööma keegi, kes soovib tutvust teha kvaliteetse Jaapani köögiga, millel eriline noot olemas.

HINNAKLASS: Maki rullide hinnad 7-10€, eelroad 3-5€, keskmine roogade maksumus 7-16€,  magustoidud 4-5€.

PLUSSID:

  • Asub täiesti kesklinnas

  • Sobilik koht nii lõuna kui õhtusöögiks

  • Kvaliteetne toit

  • Stiilipuhas interjöör

  • Meeldiv teenindus

  • Erilised Jaapani mõjutustega kokteilid

  • Odavama hinnaga päevamenüü

MIINUSED:

  • Ei ole kõigile taskukohane

  • Jutustamine kostub ka teiste ruumisolijateni akustika pärast (mitte minna sinna klatšima!)

  • Kahjuks raskesti märgatav/nähtav väljast vaadates

 

 

OZO STIILIS LÕHE SASHIMI 8€

Trühvliõli, valge redis, aioli, roheline sibul, must sool

Kastmes võidutsev sidrunimahla maitse jättis suu huvitavalt kuivaks nagu kuiva veini puhul. Kooslus ei olnud soolane, pigem üsnagi trühvlimaiguline, mis meile väga meeldis. Lõhe oli kenasti värske ja kõik need pisikesed lisandid täiendasid teineteist. Soovitame!

VEISELIHA TATAKI 12€

Äärmiselt pehme liha, mis sobis suurepäraselt kokku sinna kõrvale hoolikalt valitud roheliste lehtedega ja ühe eriti mõnusa trühvli-bordeaux kastmega. Eelroog, mille igale ampsule tuleks pühendada 32 korda mälumist, sest see kombinatsioon on seda väärt! LOVE!

OZO STIILIS SIIA SASHIMI 8€

Hõrk, hõrk, hõrk - see on üldse sõna, millega me kirjeldasime peaaegu kõiki OZO toite. Kala oli ülimalt pehme ja sojakaste kergelt vürtsine. Meeldivalt värske kooslus, milles oli tunda soolaste komponentide võidukäiku. MEIE ABSOLUUTNE LEMMIK!

IBERICO SEAKAEL 15€

Küüslaugu aioli, marineeritud sibul

Iberico siga toitub peamiselt tammetõrudest, mistõttu on tema liha mõnusalt rasvane (palju intramuskulaarset rasva). Osade arvates oli see valitud eelroogadest kõige omapärasema välimuse ja maitsega. Salatilehe sisse olid poetatud ühe ampsu suurused lihatükid koos kastmega, mis naljakal kombel meenutas meile hesburgeri burgerikastet. Teiste arvates oli tegu väga koduse sealihaga. Lihal oli juures kerge jõulumekk - veidi magus ja meenutas vanaema oskuslikult küpsetatud ajuliha.

SUSHID

OZO 10€

See Ozo signatuurrull on ehtne näide ühest ideaalsest toorjustuvabast sushist, mida me oleme Tallinnast oi oi kui kaua otsinud. Kohati viskab üle juba see idaeuroopalik lähenemine sushile, kus sushi traditsioonile ei panda suurt rõhku. Pehme, maitsekas ja tänu avokaadole ka parajalt kreemine. SOOVITAME!

SIIA NIGIRI

2 nigirit 5€

Lust näha alati õigesti valmistatud klassikalisi nigirisid, kus kala on palju rohkem kui riisi - just nii nagu peab. Siiakala oli tõeliselt pehme ja siidine. Meie lemmik - sulas suus!

TUUNIKALA NIGIRI

2 nigirit 5€

Tuunikala oli värske. Kuna tuunikala on veidi spetsiifilisema maitsega, siis tuleb lihtsalt teada oma suhteid selle kala toore versiooniga. Tuunikala fännidele ei valmista see kindlasti pettumust.

GREEN DRAGON 8€

Tempura krevett, kurk, majonees ja avokaado

Kerget krõbedust lisab tempura krevett ning tänu parajalt väiksele riisi kogusele on hästi tunda iga komponendi maitset. Kerge. Lihtne. Hea.

LÕHE NIGIRI

2 nigirit 4€

Kindla peale väljaminek, sest lõhe on vast kõigile harjumuspärane valik. Märkimisväärselt värske ja mahe.

Proovisime ka terve hunniku ägedaid jaapanipäraseid kokteile: OSAKA GIN SOUR 8€, TOKYO NEGRONI 8€, SAPPORO HIGH BALL 8€, CHOYA MOJITO 8€. Enim neist meeldisid meile Sapporo High Ball’id ja kõige rohkem neist High Ball Yuzu’ga, mis oli selle kokteili hapukam versioon. Kõige vähem meeldis meile Tokyo Negroni, mis oli väga kange ja maitses täpselt umbes nii, et seda võiks juua mõni 60-aastane ärimees.

ŠOKOLAADI FONDANT 5€

Šokolaadi fondanti pakutakse paljudes kohtades, mistõttu on ka millega võrrelda. See magustoit jäi teistega võrreldes ikka üpriski kuivaks. Kiitus aga kõrval olevale maasika-mündi salsale ja sidrunijäätisele!