POMO - kõige ägedam Itaalia restoran, kus keegi kunagi käinud pole

Eelmise aasta talvepaiku kerkinud POMO kütab lõunatundidel sajaga Ülemiste City usinat töörahvast toites. Muul ajal külastamisväärne ning detailihimulistele ideaalse atmosfääriga itaaliapärane restoran pakub läbilõiget “kätega rääkimise maa” leivanumbri roogadest. Niisiis leiad menüüst klassikalise ja puhta Margherita pizza ja ka südamesõbra - Tiramisu. Valikut jagus piisavalt, mispärast seekord me nende turvaliste valikuteni isegi ei jõudnud.

NB! Peale külastust oskad vähemalt kolme itaaliapärase toidu komponenti peast nimetada, sest Itaalia köögi osas saab haritud küll ja küll.

ASUKOHT: Sepise 8, Ülemiste City

TOIT:  ITALIANOOO laua peal, laua all, seina peal, tualetis ehk IGAL POOL! Pastad, pizzad, salatid, supid ja magustoidud!

MILJÖÖ: Vot see alapealkiri väärib ilmselt suuremat paragrahvi. MILJÖÖ ON RETS! Kui olete kunagi Tai Bohis või Manna La Roosas käinud, siis see koht kuulub umbes samasse kategooriasse. Täiesti crazy’lt lahe. Ei hakka siin pikemalt kirjeldama. Vaadake pilte ja minge ise kohale. Kindel on see, et iga nurga peal võid sa midagi uut ahhetamapanevat avastada.

SOOVITUSED:

  • Lõuna ajal on koht puupüsti täis. Nii et, miks mitte minna sinna hoopis veidratel tundidel nt pärast lõunat õhtuoodet sööma või hoopis hilist hommikusööki.

  • Palun märgake tähelepanelikult kõiki selle imelise interjööri detaile!

  • Teisel pool maja on parkimiskellaga 2h tasuta parkimist! Win!

C41390B7-63E6-4305-BC41-AF8C5D402059.JPG
4D69201C-28DC-4386-9212-CB344CA307A0.JPG

HINNAD:  

Hinnad on küllaltki taskukohased.

  • Eelroad 5-10€

  • Pastad 7-10€

  • Salatid ja supid 5-8€

  • Pizzad 5,5-10€

  • Magus 3,5€

PLUSSID:

  • Eriliselt meeldejääv interjöör

  • Tõesti oivaline toit ahvatleva välimusega

  • Väliterrass (nende Eesti suve 5 ilusa päeva jaoks)

  • Punane wc-pott ja paljas kivist kaaslane tualetis

  • Privaatruumi kasutusvõimalus

  • Koerasõbralik

MIINUSED:

  • Linnast kaugel

  • Liiga rahulik muusika (vähemalt, kui meie seal olime mängis selline spa-stiilis minimal lounge muusika haha. Tahaks tummist hea meeleolu funk või soul muusikat, mis oleks kirsiks tordil kogu restorani olemuse juures)

  • Rahvast tühi restoran kella 17-19 ajal mõjus küsimärke tekitavalt harjumatult

FACEBOOK: POMO Tallinn

INSTAGRAM: @Pomotallinn

EELROAD

pomo_@n2ljane4k (11 of 93).jpg

SUITSUJUUST/SEENED 5€

scamorza suitsujuust/grillitud seened/koorekaste

SUSANNI LEMMIK! Nišitoit, milles on segu graatsilisest Itaaliast ja metsade vahel elava vanaema Lea kodusest roast. Kamba peale tuli positiivseid üllatusmomente korralikult. Kihvt kogemus!

pomo_@n2ljane4k (35 of 93).jpg

LIHAVEISE CARPACCIO 10€

lihaveise sisefilee

Õnnestunud carpaccio. Hinna osas ei oska kunagi carpaccio puhul nuriseda, sest kallis hind ja carpaccio on kuidagi käsikäes käinud ikka.

pomo_@n2ljane4k (16 of 93).jpg

TIIGERKREVETID 8€

tiigerkrevetid valgeveini küüslaugu-või kastmes

Võluv & müüv. See krevettide peal olev kaste oli I-M-E-L-I-N-E! Võib-olla oleks võinud olla krevette paar tükki rohkem, aga see selleks. Maitse oli perfektne.

PIZZAD

AC19B27C-A2BD-4456-A7BB-54A818908743.JPG
9A3039B4-01AF-4353-99F1-EFA5EDC31DE0.JPG

TRÜHVEL & PÜHVEL 10€

metsaseente ja trühvli pesto/buffalo mozzarella/pancetta sink/basiilik

See on Susanni lemmikpitsa ja ta peab seda iga hinna eest igas restoranis proovima. Kui sa oled nagu Susann, siis see kindlasti meeldib sulle. Kallis, pealt kõige tühjem meie valitutest, aga kuradima hea ja seepärast üks favoriit for sure!

24F47432-38F6-49A9-8C35-865F2685BBED.JPG

CAPRICOSSA 8€

san marzano DOP/fior di latte/seened/cotto sink/mustad oliivid/artišokk/basiilik

Väga viis. Ka üks kindel lemmik pitsadest. Sellel pitsal oli kõik, mis elus edukaks läbilöömiseks vaja. Eriti äge oli see, et oliiv oli tervena pitsa peal. Mitte nii nagu kuskil Peetri pizzas, kus on pisikesed viilud ja oliivi maitset õieti tunda ei saagi. Real deal.

68FF3910-3111-4959-A9B4-14625D9E4B26.JPG

ROCK’N’DUJA 8,5€

san marzano DOP tomatid/fior di latte/punane sibul/n’duja/ekstra neitsi oliivõli/basiilik

Damn, that’s a spicy pal. N’duja on vürtsikas salaamivorst sealihast, mis pitsale peale on määritud, sest seda võimaldab antud vorstinduse tekstuur. Enne kui sõpradega jagad, tuleta meelde, et menüüs on selle pitsa juures 2 tšillikauna. Tegemist on seega kõige vürtsikama valikuga nende menüüst. Meie jaoks oli ta tõesti päris vürtsikas, aga kuulsime kõrvalt ka kommentaari, et oleks võinud vürtsikam olla nii et, mine sa tea. Võib-olla oleme meie hoopis p*ssyd.

pomo_@n2ljane4k (3 of 3).jpg

LA FERRARI SPECIALE 9€

buffalo mozzarella/pistaatsiapähkel/mortadella sink/ekstra neitsi oliivõli/basiilik

Veidrad koostisosad tõmbavad paraku meie tähelepanu ning siinkohal läheb au pistaatsiapähklile. Hingetuks ei võtnud, aga keele viis alla ja otsa sai meie laualt ka kindlasti. Siiski jäi meie meelest üheks kõige nõrgemaks roaks, kuna ei olnud nii maitsekas. Mortadella sink ise on ka selline lahjake ja paratamatult tuletab meelde hotelli hommikusöögi buffeed.

PASTA, SALAT JA MAGUSTOIT

DSCF1408.jpg
pomo_@n2ljane4k (42 of 93).jpg

PORTOBELLO 7€

portobello seened/pappardelle pasta/ürdid/sibul

Tegelikult tahtsime mereannipastat tellida, aga miskit läks suhtluses kaotsi ja toodi hoopis see. Võib-olla oli tegu saatusega, sest see pasta kadus ühe minutiga meie täitmatutesse kõhtudesse. Jälle pole millegi üle nuriseda. Marleen tahtis ainult veidi pipart juurde ja kui selle sai, siis mugis edasi.

pomo_@n2ljane4k (50 of 93).jpg

TRE SORELLE 7€

tiigerkrevett/avokaado/mango/salati mix

Jäime maitselt rahule ja mõmisema. Eks ta ole suvetoit, mil ei tahagi midagi rammusat. Neli krevetti ja hind on omavahel veidi tülis siiski. Meie, korpulentsete persoonidena igatsesime midagi natuke rasvasemat/täitvamat sinna kõrvale.

C4043DD7-56E4-4E1A-866A-499F4A49E082.JPG

PASSIONI JUUSTUKOOK 3,5€

BIG BOII. Sõpradega jagamiseks mõnus suhkrudoos kõige soolase lõppu. Viis keele kurgust alla ja nüüd me siiani sõnatud. Kummardus.

Silvia Saks