RIIA

 
 

Käisime Näljase Nelikuga juba teist korda Riiat avastamas. Tundub veidi ebahuvitav sihtpunkt?

Riia ei tundu ehk enamik eestlastele just kõige põnevam sihtpunkt, kuid lõpetage lollus! Riia on on üks väga mõnusa energiaga linn, kus teha ja näha on palju. Veetke pigem weekend Riias, kui Berliinis - U WILL LOVE IT & U WILL SAVE MONEY. 

 
riga2 (95 of 169)_preview.jpeg
 
riga1 (48 of 48)_preview.jpeg

....

On omaette oskus korraldada nii meeldejäävat vastuvõttu ja programmi nagu see, millest meie Riias osa saime. 

Üsna ootamatult kutsuti meid LIAA (Investment and Development Agency of Latvia) poolt Riiat avastama. Programmi eesmärk oli vist lihtsalt eestlastele Riia võlusid tutvustada, et seda meie seas reisisihtpunktina populariseerida. Me olime võlutud. Mission completed.

Reisil tutvustati meile Grand Poet Hotelli, viidi meid õlletuurile ning pakuti omajagu head sööki. 

..

After working with Airbaltic, we thought that we wouldn’t visit Riga with the girls in a long time, but what a surprise- we managed to prove ourselves wrong and off to Riga we went! First, we would like to give a BIG thanks to Lelde, Arita and Renate! It is truly a talent to have a warm welcome and spectacular programme, You managed to do it perfectly!

....

 
riga1 (8 of 48)_preview.jpeg
riga2 (154 of 169)_preview.jpeg
riga2 (164 of 169)_preview.jpeg

....

Kõigepealt tutvusime Grand Poet Hotelliga

WOW! See on meie poolt kindlasti 100% recommend - täiesti uus, puhas ja väga stiilne atmosfäär.

FUN FACT -  hotell oli algselt planeeritud 4* hotellina, kuid nad kogemata täiesti ületasid end ja nüüd on nad 5* hotell.

..

We were very warmly welcomed by Lelde and Renate and off to the hotel we went. We stayed at the Grand Poet Hotel, which was AMAZING! We would definitely recommend this place a 100%- totally new, clean, very stylish and filled with a nice design atmosphere, where every little detail was thought out. Instagram people-this hotel is for You! #instagramperfect

Fun fact about this place, it was actually supposed to be a 4 star hotel, but they exceeded their expectations and now they are a 5 star hotel!

....

riga2 (160 of 169)_preview.jpeg
riga1 (32 of 48)_preview.jpeg

riga2 (1 of 169)_preview.jpeg

....

Meid ootas ees tihe programm

Kahe päeva jooksul oli meile ette nähtud küllaltki sisukas programm, mis hõlmas endas VÄGA palju söömist (parim programm). No tõepoolest, see reis oli non-stop eating. #blessed #fatforsummer

Esimesena suundusime Café Poet-i afternoon tea-le. Jällegi piltilus interjöör koos väga fotogeeniliste  ampsudega.

..

2 days we had a pretty intense schedule with a lot of food and honestly, the whole trip we could not stop eating. #blessed #fatforsummer

Hungry as always, we headed to Café Poet for an afternoon tea and again, a picturesque interior with amazing cakes and savory bites.

....

riga2 (17 of 169)_preview.jpeg
riga2 (9 of 169)_preview.jpeg
riga2 (7 of 169)_preview.jpeg

....

riga2 (47 of 169)_preview.jpeg

Ei jõudnud koogikesi veel ära seedidagi, kui juba suundusime RIGA BEER TOUR-ile.

Tuuri raames külastasime 5 erinevat õllebaari, mis asuvad "Riia Telliskivis".

Fun fact - kas teadsite, et lätlased on Telliskivi üle väga kadedad? Meile seletati, et nad on juba mitu korda proovinud samasuguse atmosfääriga kohta luua, aga see pole ikka sama hästi välja kukkunud. 

Õlletuur sai alguse Valmiermuiža Beer Embassy-st, kus me kohtusime oma giidiga. Tuleb ka mainida, et meie Kertu ei joo  õlut, mistõttu oli meie giidil vaid üks ülesanne - leida üks õlu, mis Kertule maitseb! 

Esimest baari võiks nimetada Craft brewery's gastro pubiks, kus on üle 100 maitse kohalikke õlusid. Õlle korvale pakuti väikseid snäkke - eriti hea oli paneeritud lõhe koos mangokastmega, mis sobis superhästi tummisema õlle kõrvale.

Igas kohas, mida tuuri jooksul külastasime (neid oli kokku 5), proovisime 2-5 erinevat õlu. Päris vedel oli olla lõpuks.

..

We hadn’t even digested delights from the cafe, when we headed to RIGA’s BEER TOUR. During this tour, we visited 5 different bars. They are all situated in an area, that kind of tries to be Telliskivi. Fun fact - did you know that latvians are kind of jealous of our Telliskivi? We were told, that they have tried to figure out a place, where there would be similar vibes to it, but still hasn’t quite developed yet.

It all started in Valmiermuiža Beer Embassy where we met our beer tour guide. The joke was that, Kertu doesn’t drink beer at all! So, the guide had one purpose of the evening - to find one beer, that Kertu would like haha. This place was a Craft brewery's gastro pub and shop with 100 flavours of local beer!! The beer was accompanied by savory snacks, which the best was definitely panned salmon with mango sauce. It went extra well with dark beer. At all the places we visited we offered 2-5 beers. 

....

 
 
riga2 (28 of 169)_preview.jpeg
riga2 (30 of 169)_preview.jpeg
riga2 (24 of 169)_preview.jpeg
riga2 (23 of 169)_preview.jpeg

riga2 (38 of 169)_preview.jpeg

....

Järgmine koht oli arvatavasti meie lemmik: LABETIS - nende meeõlu meeldis isegi Kertule! Labietis'is valmib õlu külastaja silme ees. Kuna see oli üks VÄHESTEST õludest, mida Kertu hea meelega jõi, siis me julgeks seda soovitada isegi nendele, kes õlut tavaliselt ei joo. Kindlasti hea koht, kus kohtuda ka uute ja huvitavate inimestega, sest BAARI INTERJÖÖR LOOB IDEAALSE ATMOSFÄÄRI UUTE INIMESTEGA TUTVUMISEKS. Pikkade laudade tõttu on täiesti kohustuslik istuda erinevate inimestega koos.

..

The next place was our favorite because of one beer- honey beer!  This place was called Labietis, where the beer is made right in front of your eyes! It is a definite must to go there and drink the honey beer - 100% recommend. Thus, this was one of those RARE beers, that Kertu drank with pleasure, we would strongly recommend for even those,  who usually don’t drink beer. Also, a good place to go and mingle with interesting new people, because there is literally only large tables available.

....

 

riga2 (36 of 169)_preview.jpeg
riga2 (55 of 169)_preview.jpeg
riga2 (54 of 169)_preview-1.jpeg
riga2 (62 of 169)_preview.jpeg

....

Nüüd hakkas juba raskeks minema, sest õlled hakkasid maitse poolest kõik ühte patta langema.

Me olime oma tuuriga alles poole peal. TAKA baar on üks järjekordne cool baar Riia hipster piirkonnas. Neil on mõnus interjöör ja päris ägedate disainidega pudelid. Sellest kohast leiab kindlasti igaüks endale lemmikõlle, sest kohapeal on väga abivalmid "õllenõustajad".

..

At this point, drinking beer became hard for non beer drinkers, because everything started to taste the same. Of course, alcohol was doing its part too haha. And, we were only half way through the tour. Taka bar is situated in a hipster neighborhood in Riga, which definitely fit in due to its interior. They had such cool and colorful bottles on the tables. This would definitely be the place where everyone could find a favorite beer for themselves with the help of an expert.

....

riga2 (67 of 169)_preview.jpeg
riga2 (70 of 169)_preview.jpeg
riga2 (89 of 169)_preview.jpeg
riga2 (84 of 169)_preview.jpeg

....

 

 

Mango õlut oled kunagi proovinud? 

Meie ka mitte, kuid see on täiesti saadaval Ziemeļu enkurs baaris. See on ideaalne koht, kuhu minna pärast tööd sõpradega ja võtta üks hea õlu koos snäkkidega terassil.

See oli vast kõige mõnnama ja Telliskivilikuma vaibiga koht. Süüa me kahjuks ei jõudnud seal, aga see oli rahvast paksult täis nii, et ilmselt on tegu hea kohaga.

..

Have you ever heard of mango beer? We hadn’t either until Ziemeļu Enkurs bar. It is the perfect spot to go and have a beer after work with snacks on a terrace. This was definitely the most Telliskivi-ish place. Unfortunately, we didn’t have time to eat there, it was packed. Probably, very popular amongst locals as well.

....

riga2 (93 of 169)_preview.jpeg
riga2 (99 of 169)_preview.jpeg
riga2 (90 of 169)_preview.jpeg

....

Selleks ajaks hakkasid meil kõhud jälle tühjenema ning oli aeg õhtusöögiks ja muidugi ka veel paariks õlleks. Alķīmiķis on kombinatsioon USAst ja Lätist, kus nii pakutavas joogis kui ka söögis oli tunda mõlema riigi mõjutusi. 

Tuleb tunnistada, et see koht oli kõige vähem meeldejääv. Kõige ägedamaks osutusid seal suured õllevaadid, kust me saime maitsta pooleldi valmisolevat õlut. Sealse toidu osas polnud me kahjuks väga vaimustunud - kõik road olid kuidagi liiga magusad ja veidrad. 

..

 

 

 

Of course our hunger started to approach again and for dinner we headed to Alķīmiķis, which was a bar where two cultures had been combined- the American and Latvian. Both the food and drinks were inspired by those two and to be honest it wasn’t too impressive. The most exciting part was the “beer tanks” where we could taste a beer, that wasn’t fully ready yet. The food was average, every dish was on the sweet side, which was a little disturbing and weird.

...

riga2 (107 of 169)_preview.jpeg
riga2 (112 of 169)_preview.jpeg
riga2 (114 of 169)_preview.jpeg
riga2 (116 of 169)_preview.jpeg

....

PÄEV 2

Uut päeva alustasime loomulikult jälle SÖÖGIGA. Ütleks nii, et pole ammu üheski hotellis nii head hommikusööki saanud.

Poleks eales osanud arvata, et ühe parima hommikusöögi võib leida kuskilt Riia hotellist. Tõesti, valik oli ikka erakordselt mitmekesine.

Kõik oli olemas - liha, suur kalavalik, smuutid, pannkoogid, eggs benedict ja isegi TASUTA VAHUVEIN?!

 

..

That was the end of our first day and straight to bed. Of course the next day we woke up and guess what, WE WERE HUNGRY! We haven’t had such a good breakfast in a long time in a hotel. It had everything and was very complex-meat, fish,eggs benedict, smoothies and even FREE sparkling wine!?!

....

riga2 (127 of 169)_preview.jpeg
riga2 (122 of 169)_preview.jpeg
 

Järgmine pilt võtab endas ideaalselt kokku Susann Kõomägi olemuse.

riga2 (118 of 169)_preview.jpeg

Kuidagi väga ilus, aga väga nilbe üheaegselt. Oled see, mida sööd.

 

riga2 (148 of 169)_preview.jpeg

....

Kõhud pungil ja raske liikuda suundusime Grand Poet Spasse, kus on olemas mitmed saunad, mullivann ja isegi väike Bassein, kus üritasime sporti teha, et natuke energiat kulutada enne järgmist sööki. Hotellis on ka suur jõusaal, kui oled tervisliku eluviisi harrastaja, mida me kindlasti sellel hetkel ei olnud.

Pärast mõnulemist suundusime restorani Epilogue. Siinkohal korraks isegi kaalusime ameti maha panemist, sest kõht oli veel eilsest õlust nii punnis, aga juba tuli päeva teine 3-käiguline söök, vaid paari tunnise vahega. Kuid see oli väga väärt kogemus.

Meie arvates oli tegemist isegi PARIMA toiduelamusega, mis me siiani Riiast saanud olime. Kindlasti kõige huvitavam roog oli oblika sorbee, mis oli väga värskendav. Ps. Nendel on üks LAHEDAMAID WC-sid, kus me kunagi käinud oleme.

..

Stomachs exploding and hard to move, we headed to the Grand Poet Spa, where they had many saunas, jacuzzi and even a pool, where we tried to “work out”.  There is even a huge gym if You are into this healthy fitness lifestyle, which we were definitely not at that point.

After relaxing, we made our way to restaurant Epilogue. At this point, we thought about quitting our jobs due to our stomachs still being so bloated from last nights beer, but we faced the 3-course meal heads on after only one-two hours from breakfast. It was definitely a worthy experience. One of the BEST places we have tried in RIGA! The most exciting was definitely the sorrel sorbet, which was very refreshing and different that we have had before. Overall it was a very balanced and delicious lunch place. Would definitely recommend! PS. They have such a cool bathroom!

 

....

riga3 (8 of 97)_preview.jpeg
riga3 (14 of 97)_preview.jpeg
riga3 (6 of 97)_preview.jpeg

IMG_8439_preview.jpeg

....

Ongi kõik?

Enne bussile minekut sõime veel igaks juhuks natuke sushit kaa sellises lahedas kohas nagu Gan Bei ja nii meie reis lõpu saigi!

Hea toit, hea seltskond ja mõned lisakilod käsikäes. Need kaks päeva intensiivset söömingut ja joomingut tegid meid väga rõõmsaks - teate küll seda värskendavat tunnet, mida isegi üks väga lühike reis kodunt eemale anda võib? 

Riial on tõesti palju pakkuda - soovitame kõigil naabritele aeg-ajalt külla minna, sest koht on ju lähedal, aga ometi saab selle elevusttekitava ja värskendava reisitunde täielikult kätte. PS! SÖÖK JA JOOK ON IKKA MAX ODAV!

..

After Epilogue we had a few hours to spare before heading back to Tallinn. Guess what these crazy girls did?

Of course, we went to eat again, because we would get hungry on our 4.5 hour bus ride. Honestly, this was so funny and sad for us at this point. Although, look at this cool Japanese place with a cool interior!

This is how our trip ended with great food and company! And maybe a few extra kg too. It was an intense 2 days of eating and drinking, but we did a good job and we were very impressed with how much Riga has to offer and how cool everything is! We highly suggest people take the trip to Riga and see for themselves, what a jewel our neighbouring country has become! PS! Food and drinks are so cheap!

....