BALTA TURG 7

....

BALTA TURU POSTITUSTE SEERIA:

POSTITUS NR 7

Edukat dieeditamist õpetavad teised blogid. Sel korral külastasime kohti, mis ei aita kaalu langetada, vaid pakuvad ülimat satisfaktsiooni (selline sõna eksisteerib sõnaraamatus). Naudime!

..

What to eat for a healty diet? That's not what this post is about - there are other blogs for that. This time we are talking about food, that offers the ultimate satisfication. Let's enjoy!

....

balta8 (18 of 155)_preview-1.jpeg

EUGENIO'S

....

Uus koht! Eugenio’s on toiduputka Balti Jaama toidutänaval kus võluvad Itaalia mehed võidavad kõikide möödujate tähelepanu ;). Värske pitsa lõhn ja putka ümber tunglev rahvas tõmbab juba kaugelt tähelepanu. Eugenio Galbiatti on tulnud Eestisse arendama Itaalia toidukultuuri ja on loonud Balti Jaama Turule omanimelise toiduputka, kus ta teid rõõmsalt koos teiste itaallastega vastu võtab. Neid lihtsalt ei saa mitte tähele panna!

Samuti on Eugeniol ka Balti Jaama lihasaalis ka oma lett, kus on väga lai valik igasugu Itaaliast pärit tooteid.

..

New! Eugenio’s is a food kiosk, where Italian men get the attention of all people passing by ;) Fresh pizza and people storming around the place gets the area a lot of attention. Eugenio Galbiatti has come to Estonia to promote the Italian food culture and has created a little place of his own, where his Italian friends greet everyone with a smile. You just cannot miss them!

....

....

HÜRREM TÜRGI MAIUSTUSED

..

HÜRREM TURKISH DELIGHTS ....

....

Olete varem Türgi maiustusi proovinud? Liiga magusad? Pole probleemi - selles putkas on kõik magusad asjad natukene leebemad, kui Türgis, n-ö eestlastele kohandatud. Valikust leiab kurikuulsaid baklavasid (mustmiljoni eri maitsega), pirukaid, ayrani, hummust, falafelid ja VÄRSKELT PRESSITUD GRANAATÕUNAMAHLA! Meile avaldas väga muljet ka armas ja abivalmis teenindaja.

..

Have You tried Turkish sweets before? Too sweet? No problem, here the level of sweetness seems to be customized for Estonians' taste buds. In their selection, there are the famous baklavas (with a trillion different flavors), different pastries, ayrani, hummus, falafels and FRESH POMEGRANATE JUICE! Also, we were very impressed with how lovely the lady was at the counter.

....

 

PAGARINI

....

Pagarini, nagu ka nimest juba arvata võib, keskendub pagari- ja kondiitritoodetele. Värskelt küpsetatakse kohapeal saia, sepikut ja leiba ning kõiksugu pirukaid. Suurem osakaal tundus aga olevat magusatel küpsetistel - koogid, pirukad ja erinevad sõõrikud täidavad leti maast laeni! Kõike saab nautida Pagarinis koos värske kohviga või minna koju maiustama.

..

Pagarini is focused on pastries and baked products. They make fresh bread, black bread and variations of pastries. It seemed the place has an emphasis on sweet products - cakes, pastries and different donuts. Everything can be enjoyed with a coffee in the cafe or as a takeaway.

....

 


EUGENIO'S

balta8 (6 of 155)_preview-2.jpeg

....

See koht lihtsalt ei jää märkamata, sest:

  1. Värske pitsa lõhn on juba kaugele tunda

  2. Töötajad on ebaeestlaslikult särtsu täis ja ütlevad igale möödujale tere! (eesti/inglise/itaalia keeles)

Valik on neil väikse putka kohta täiesti arvestatav  - umbes 5 erinevat pitsat, 5 pastat, tiramisu ja mõned joogid. Pitsad on paksud ja pigem taignased - meie arvasime, et itaallased krimpsutavad nina, kui sellist pitsat näevad, aga tuleb välja, et ei. NB! Eugenio juurest saab suure tõenäosusega Eesti üht parimat TIRAMISUT.

Lisaks soojale toidule on Eugenio kolinud ka kõrvalasuvasse müügialale/turule, kus on erakordselt lai valik erinevaid Itaaliast pärit tooteid. Pasta, risotto riis, värske mozzarella, gorgonzola ja valik erinevaid sinke - you name it! Kõike saab, soovitame kindlasti sinna piiluma minna (asub nende putkast paremal).

..

  1. The smell of fresh pizza welcomes you from far away

  2. In a very non-Estonian way the guys at the Eugenio’s Streetfood welcome those who walk by with a happy “Hello!” in Estonian/English/Italian.

 

They have a good selection for a small place - around 5 different pizzas, 5 pastas, tiramisu and some beverages. Their pizzas have a thick crust - we thought that Italians rather dislike that kind of pizza, but it seems we were wrong. 

NB! Their tiramisu may be one of the best in Estonia!

In additition to hot meals, you can also find Eugenio’s goods from the neighboring market area, where they offer a lot of different products from Italy. Pasta, risotto rice, fresh mozzarella, gorgonzola and a selection of different hams - you name it! We suggest you peek into that area when you’re already in Balti Jaam!

....

 

....HÜRREM TÜRGI MAIUSED .. HÜRREM TURKISH DELIGHTS ....

balta8 (94 of 155)_preview.jpeg

....

Ilmselt enamik inimesi ei ole teadlikud sellest putkast. Hürrem asub Balti Jaama Turu 0 korrusel, Selveri kõrval ning ei oma mingit eriti suurt silti tähelepanu tõmbamiseks. Mõnele suuremale baklavafännile on see koht juba ammugi teada, sest baklava on asi, millele nad peamiselt rõhku panevad. Kuid sealt saab lisaks baklavale ka pirukaid, hummust, falafele ning meie jaoks üheks suureks lemmikuks osutunud - värskelt pressitud GRANAATÕUNAMAHL (üllatavalt odav)!
Baklavad ei ole tavaliselt eestalsele kõige isuäratavamad maiused, kuid meie olime positiivselt üllatunud - pistaatsia baklava ja kreeka pähkli baklava olid nii mõnusalt magussoolased! Soovitame vaatama minna, väga autentne kraam.

Kõike saab osta ka kilohinnaga 25€

..

A lot of people maybe haven’t noticed that this Turkish place even excists in Balti Jaam. It is placed in the ground floor, next to Selver and doesn’t have a big sign, that says what it actually serves. For baklava fans, the place is definitely a must go and it’s what the place most focuses on as well. They have different pastries and even hummus/falafels, but the real show stopper was the fresh pomegranate juice(the price was good as well)!

Regarding the baklavas, it is just something in our nature to not be really big fans of the sweets, but we were surprised-the pistacio baklava and the walnut one were so good sweet n salty bites! We suggest you go and see what they're offering, everything is very authentic.

Everything can be bought with the price of 25€ per kilo.

....

 

 

PAGARINI

balta8 (122 of 155)_preview.jpeg

....

Pagarini on selline take-away stiilis küpsetiste ja kondiitritoodete pesa, kus peaaegu kõik valmib kohapeal. Nende tootevalik on päris suur - leidub kõike ameerikapärastest sõõrikutest kuni tatra-kanepi leivani, mis on muide täielik hitt-toode! Meile tundub, et see on Muhu Pagarite suurim konkurent. Muidugi on mõeldud ka kohvisõpradele ja on arvestatud ka kenasti laktoositalumatutega ja veganitega - valikus on ka soja ja mandlipiim.

Kui õigel ajal minna, siis võib ka ahjusoojasid saiakesi saada!

..

Pagarini is a take-away cafe, that offers pastries and bakery goods, where almost everything is freshly made on the spot. They have a wide range of products - the American style donuts and black bread with hemp-buckwheat, which is a very popular product! It seems to be main competitor for Muhu Pagarid. Of course, there's a nice variety of coffee with different types of milks at hand (soy milk/almond milk). If you aim for the right time, you can enjoy warm bakery goods!

....