BALTA TURG 6

....

BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA:
POSTITUS NR 6

 

 Sel korral külastasime kohti, mis on iga magusasõbra unelmaks. Tasub ka mainida, et igapäevaselt ei ole me suured magusafännid, mistõttu on üldiselt keeruline meie südant kookidega sulatada. Vahel jõuab aga mõni kook päris lähedale! 

..

This time we visited places, that are the dream of many sweettooths out there. Colourful cakes and so much more - a total Narnia of desserts!

....

balta7_suss (65 of 129)_preview.jpeg
 

VAHVLIHALDJAD

....

1.) Sa ei ütle ära nunnudest asjadest? 2.) Armastad pastelseid toone ning magusamaailma? 3.) Süda sulab kui näed ükssarvikuid ja jänkusid? Kui vastasid eelmistele küsimustele positiivselt, siis on Vahvlihaldjad koht sinu jaoks ning avab oma roosa pesa uksed sulle lahkesti.

Vahvlihaldjate kohvik on koht, mis paneb iga lapse (tegelikult ka täiskasvanu) silma särama! Magusa unemaailm. Magusa une maailm. Kookide Narnia!

..

1.) You don’t say no to cute things? 2.) Love pastelle colors and sweets? 3.)Your heart melts when you see unicorns and bunnies? If you answered these questions with a “YES”, then Vahvlihaldjad is the place for you!

....

RISTIKHEINA KOHVIK

....

Armas ja hubane kohvik, mis on alguse saanud Ristiku tänavalt. Balti Jaama kohvikus on neil suurem rõhk tortidel ja magusal kraamil, kuid pakutakse ka soolaseid küpsetisi ja võileibu. Nende elementaarne söögi- ja joogivalik teeb sellest kasuliku koha, kust möödaminnes midagi kaasa haarata. Nende hubane istumisala teeb ka mõnusaks seal korraks maha istuda, et väike kook+kohv teha. 

..

Ristikheina cafe is a sweet and cozy cafe, which got its start from Ristiku street and now they've opened a small cafe in Balti Jaama Turg. The greater emphasis is on cakes and sweet stuff, but they also offer a small variety of savory goods and sandwiches. A nice place to sit down for a while and have a nice piece of cake with coffee.

....

VAHVLIHALDJAD

....

Vahvlihaldjad on kindlasti üks enim Instagrammitud kohvikuid Balti Jaama Turul just tänu oma võluvale välimusele. Oma toredas kohvikus pakuvad nad lapselikult elevusse ajavat laia magusavalikut. Esindatud on erinevad temaatilised küpsised igaks elujuhtumiks. Leidub kõikvõimalikke magustoite: makroonid, sefiirid, muffinid ning kindlasti ei saa mainimata jätta retrovahvleid koos erinevate täidistega.

Siinkohal tahaks rõhutada tõesti laia ja huvitavat vahvlitäidiste valikut, kõigile on midagi! Meie külatuse puhul pidas kindlasti paika väide, et mida lihtsam magustoit välja näeb, seda paremini see maitseb. Meie lemmikud tooted on seal kindlasti vahvlid ja sefiirid, mis võrreldes kõige muuga tegelikult välimuse poolest kahvatavad. Kõik muud kauni välimusega küpsetised panid aga ahhetama oma detailsete kaunistustega. Nii suurt vaeva on nähtud! 

..

Vahvlihaldjad is definitely one of the most Instagrammed places in Balti Jaam. They offer a wide range of different products. There are different themes and ranges of cookies for all occasions, macarons, sefirs, muffins and of course, their speciality WAFFLES! We would like to bring out the wide range of different fillings for every taste-it is amazing! It is a great opportunity to do a food-related present for someone, who really enjoys sweets. They polish everything to the T. The saying: “The simpler, the better” definitely was true in this case. Meaning, the most delicious things were waffles and sefirs, which by their looks are definitely more modest than the other choices.

.... 
balta7_suss (93 of 129)_preview.jpeg

RISTIKHEINA KOHVIK

....

Ristikheina kohvik on alguse saanud Ristiku tänaval oleva mantliäri ruumidest ning pakatab soojusest. Seda hubasust on nad kaasa toonud ka oma Balti Jaama kohvikusse. Lustakas tapeet, suur peegel ja raamitud pildid panevadki tundma nagu oleksid kellegi kodus kohvitamas. Kuna me ise pole just kõige magusalembelisemad, siis tahtsime kangeti rohkem soolaseid asju proovida, aga saime aru, et nende Balti Jaama  kohvik keskendub ikka pigem koogile ja kohvile. Võtsime siis hunniku magusat ja natuke soolast mekkimiseks.

Kõiki nende torte ja kooke saab ka täissuuruses tellida!

..

 

Ristikheina cafe established itself firstly in the street Ristiku, in the rooms of a craft business, which is packed with cosy vibes and warmth. This feeling has been implemented to their cafe at Balti Jaam as well.  The jolly wallpaper, big mirror and framed pictures make you feel like you're visiting a friend's home for a cup of coffee. We prefer savory over sweet pretty much everyday of the week, so we were excited to try their savory menu. Later realising that in Balti Jaam, they focus mostly on the sweet.

 

....

....

Pildid

  • Hannes-Martin Eenmaa

  • Susann Kõomägi

..

Photos:

  • Hannes-Martin Eenmaa

  • Susann Kõomägi

....