BALTA TURG 5

....

BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA:

POSTITUS NR 5

 

Sel korral külastasime Balti Jaama Turul kohti, mis sobituvad restorani kategooriasse. Neid seal palju pole - kõigest kaks tükki turu teisel korrusel. Huvitavaks teeb asja see, et need kaks restorani on täiesti erineva kontseptsiooniga ning ainsaks ühiseks jooneks on hea toit!

..

This time our visit to Balti Jaam was all about restaurants. Specifically only those two that the market has. They have totally different styles but the only common element is good food and the shared wall between those two places.

....

Alina Birjuk-6737_preview.jpeg
 

HUMALAKODA

....

Nagu nimest järeldada võib, siis Humalakoda on keskendunud õlule. Neil on isegi täitsa oma pruulikoda. Tegemist on aga ka väga hea restoraniga - menüü on üllatavalt mitmekülgne ja meie saime sealt väga ägeda toiduelamuse. Lisaks õlule on neil ka hea kokteilivalik. See on selline avar, ent hubabe koht, mis sobib nii lõunasöögiks, kui ka kergeks dringiks pärast tööpäeva. Väga Telliskiviliku atmosfääriga koht.

..

Humalakoda is focused on beer, they even have their own brewery! However, it is also a restaurant and the menu is surprisingly versatile. That is to say, Humalakoda is not only a place for beer lovers, we had an excellent food experience there. The cocktails are also very beautiful and intriguing. It's such a spacious, yet cozy place which suits for both - a nice lunch with a friend or a drink after a day's work. The place has a Telliskivi-like atmosphere.

....

KNIKS & KRAAPS

....

Balti Jaama Turu teisel korrusel asuv restoran, mis on suunatud just lastega peredele. Kahekordne mängutuba pakub rõõmu igas vanuses lapsele ja mitmekülgne menüü rahuldab nii lapse kui lapsevanema soovid. Nädalavahetusel on neil kuni kella 12-ni avatud ka buffee ja iga kuu esimesel pühapäeval kell 10-13 toimub perebrunch, kus kuni 10-aastased söövad muide tasuta!

..

Kniks ja Kraaps is mostly aimed for families with kids. Playground for kids and diverse menu offer enjoyable options for many ones. On the weekends they have a buffet until 12:00 and on the first Sunday of each month they have “family brunch” where, by the way, all under 10 eat for free!

....


Alina Birjuk-6618_preview.jpeg

HUMALAKODA

....

Humalakoja külastus oli eriti hea uus avastus -  justkui järjekordne täiendus Telliskivi rajooni toidumaastikule pakkudes chilli olemusega kvaliteeti. Restorani menüü on korralik ja sisaldab väga erineva päritoluga roogasid, mille kõrvale saab sobitada Humalakoja pruulikoja õlusid või huvitavaid kokteile. Road on sobivad igaühele - eriti sulle, kes sa hindad värsket toorainet ja huvitavaid lahendusi! Muideks pruulikojas toimuv on kõigile klaasi tagant nähtav, mis pole hajuks küll kõige suurem show, sest õlu istub tünnides üsna rahulikult. Küll aga on tore mõelda, et erinevad Humalakoja õlled on valminud sinust vaid paari meetri kaugusel.

Tahaksime aga veel rõhutada nende selgelt alahinnatud köögipoolt, mis on arvatavasti lihtsalt Humalakoja õllesuunitluse varju jäänud. Meile tõesti väga meeldisid nende toidud.

..

The visit of Humalakoda was a great new discovery. The restaurant’s menu has a great variety of dishes from very different origines, with which you can match the produce of Humalakoda’s brewery. Dishes are suitable for people who appreciate fresh produce and interesting culinary solutions. Humalakoda is like another addition to the area of the Telliskivi district, offering both quality and chill vibes. By the way, the brewery is visible to everyone from behind the glass. There’s not much going on there usually, but it's nice to know that the different Humalakoda beers are made just a few meters away from you. We really enjoyed this visit to Humalakoda, we'll definitely go again soon.

....


 
balta6 (59 of 108)_preview.jpeg

KNIKS JA KRAAPS

....

Nädalavahetusel on Kniks ja Kraaps puupüsti täis - me olime täiesti pahviks löödud ja tegelikult ka väga väsinud pärast külastust. See koht on täielik lasteparadiis. Hea koht kuhu minna, et oma laps väga suurde mängutuppa askeldama saata ja ise samal ajal head toitu nautida. Soovitame kindluse mõttes laua ette broneerida. Teeninduse südamlik ja abivalmis hoiak hoiab meeleolu positiivsena ja tore on see, et väiksemad külalised saavad endale väikeste kööginõude peale buffee valikust ise meelepäraseid komponente valida! Sealne valik on varieeruv ning sisaldab nii lihtsamaid kui ka uudsema lähenemisega roogasid. Kusjuures salativalik oli rõõmustavalt suur!

Kellel pispere loomise plaanid peas mõlguvad võiksid mõnel päeval kaaslasega Kniks ja Kraapsus maha istuda ning ümbritsevat veidi observeerida -  sealt saab ilmselt päris hea ülevaate sellest mis saama hakkab.  

..

The cafe-restaurant, that looks like a modern playground, is packed on the weekends! We really recommend to book a table just in case. The warm and helpful attitude of service lifts your mood and smaller visitors can practise their independence by putting together their buffet plate themselves.

....

 

Photos:

Alina Birjuk

Susann Kõomägi