BALTA TURG 2

 

....

BALTI JAAMA TURU POSTITUSTE SEERIA:  POSTITUS NR 2


 Antud külastuse toidukohti ühendab märksõna TERVISLIK. Baltas on võimalik kogeda erinevaid toidukultuure ning meie seekordne marsruut oli: 

Jaapani hõrgutised - mahe toortoit - kodune leib.

..

Our second visit to Balti Jaam includes places that can be categorized under “healthy". We explored some delicious Japanese cuisine, wholesome raw food and a well-known Estonian bread bakery.

....

 
baltagif.gif
 

TOKUMARU

....

Tokumaru ei vaja ilmselt väga pikka sissejuhatust, sest tegemist on tuntud ja armastatud kohaga, aga kui miski on hea, siis ei tasu ju komplimenti tegemata jätta. Ütleme lihtsalt kohe - üks lemmikuid everyday toidukohti Tallinnas. Balti Jaama  Tokumaru on pigem take-away stiilis, kuid maitsed on sama head, kui mis tahes Jaapani restoranis. Väga populaarsed on seal poke-kausiroad, mis on Hawaiilt pärit ja Jaapani köögist mõjutatud mix kausiroad. Klient saab selle algusest lõpuni oma maitse järgi kokku panna. Kindlasti tasuks proovida ka nende erinevaid rameneid. Ramen on nende hitt-roog!

..

Tokumaru might not even need an introduction. It's a well known restaurant around Tallinn, but we could never compliment it enough! Tokumaru in Balti Jaam has a little more take-away type of vibe, than the one at Solaris centre has. The thing that Tokumaru is the best known in Balti Jaam is probably its POKE BOWLS - the client can choose all the ingredients to get a custom-made food bowl! Ramen is a must-try at Tokumaru! It’s what they do best!

....

TOORMOOR

....

Vegan Stuudio Toormoor on puhtalt toortoidule keskendunud ettevõtmine, mis on catering teenust pakkunud juba pea kümme aastat ning on nüüd viimaks Balti jaama turul oma pisikese kohviku avanud! Toormoori missiooniks on pakkuda värskest ja kvaliteetsest toorainest töötlemata toidu. Kõik tooted on laktoosivabad, munavabad, loomsete piima- ja piimatoodete vabad, ei ole lisatud suhkruid. 

Toormoori külastus oli väga silmiavardav ja huvitav kogemus. Milline pühendumus ja rikkalikud teadmised toidu valmistamise võimalustest!  

..

Toormoor is focused on raw food by offering that type of catering service for almost 10 years now. Finally they have opened their healthy food house in Balti Jaam. Their mission is to offer raw food made of fresh and quality goods. All the products are lactose-free, don’t include eggs, milk from animals or milk products, and are free of added sugars.

Visit to their small house was such an interesting and mind-broadening experience. What a passion! What a nice knowledge they have on cooking opportunities, that actually made us discuss more on the topic with each other. The award of the most educative visit goes to Toormoor.

....

MUHU PAGARID

....

Järjekord, mis leivakoja leti taga lookleb, ei lase isegi uutel huvilistel pisikesse ruumi siseneda.  

Kõgile, kes Muhu leiva populaarsuse tagamaadega pole kursis või eeldavad, et asi on ainult maitses, siis teadmiseks: Muhu Pagarid on teinud korralikku taustauuringut selle kohta, mis loom see juuretis õigupoolest on ja kuidas tema käitumine leiva valmimist mõjutab. Samuti on nad võrrelnud erinevate pagarikodade leibasid ja teinud selgeks, milline on valge ja pruuni suhkru erinevus keemilise koostise aspektist. Muhu leib on pärmivaba, mistõttu paljud Muhu leiba ja ainult Muhu leiba koju ostavad! Seedimisele kergem. 

..

Everybody, who has not analyzed the popularity of Muhu bread or assume everything is just about the taste, let us tell you something: Muhu Bakers have done a proper background research about leaven and how it can influence the final result of a bread making process. They have also compared breads from different bakeries to say how white and brown sugar are different from each other according to the chemical composition.

....

 

balta2 (26 of 69)_preview.jpeg

TOKUMARU

....

Tokumaru peakokk on jaapanlane Daigo Takagi. Tokumaru on esimene restoran Eestis, mis pakub ehtsat Sapporo stiilis ramen'it. Lisaks on menüüs sushi'd ja tempurad ning riisikausid ehk don'id. Uus ja huvitav asi on aga poke-bowl.

MIS ON POKE KAUSS? 

Hetkel on Balti Jaama turg üks väheseid kohti Eestis, mis poket pakub. Mujal maailmas, eriti USA-s, lööb poke kauss laineid. Poke-bowli kõige olulisem osa on värske kala, mida mõnes kohas ka natuke maitsestatakse või marineeritakse. Mujal, kus poket oleme söönud, on kalatükid küllaltki suured. Tokumaru pakub aga woki stiilis poket, kus kõik on üsna peeneks riivitud. Suurema osa ülejäänud kausist täidab riis ning lisaks leidub kausis veel salatit ja muid värskeid koostisosi omal valikul.

NB! Kõik koostisosad on omal valikul, riisi võib asendada salatiga jne. Suurt rolli mängib ka kaste. 

Loodame, et poke trend levib kiiresti meie tervislikku toitu toetavas kultuuris. Soovitame pokesid kindlasti Tokumarusse proovima minna!

..

Tokumaru’s chef is Daigo Takagi from Japan. Tokumaru offers widely known sushi as well as other exciting Japanese dishes. Their great gastronomic masterpiece is ramen – a popular Japanese noodle soup. They prepare noodles fresh and cook the broth following Daigo Takagis recipe. A new interesting thing that Tokumaru offers is a poke bowl. 

WHAT IS A POKE BOWL?

Balti Jaam is one of the very few places where you can find a poke bowl in Estonia. Whereas in other places, especially in the USA, you can get a poke bowl on every corner.

Definitely the most important ingredient of a poke bowl is fresh fish. Sometimes it's been seasoned or marinated as well. Tokumaru serves a wok style poke bowl, so the fish is chopped into quite small pieces. In other places, where we've had poke, the size of the fish can be quite large. The rest of the bowl is usually filled with rice and some veggies and/or salad. Also, a great emphasis is usually put on the sauce! You can choose from a variety of very umami-rich sauces.

NB! The customer can pick and choose all the ingredients! Let’s say you don’t like rice for example, then you replace it with salad or something else. 

Let's hope that the poke trend spreads quickly around here and soon we can get this healthy bowl in a number of places in Estonia! 

 

Alina Birjuk-3635_preview.jpeg

TOORMOOR

....

Vegan Studio Toormoori külastus oli kõige mõjuavaldavam külastus tol päeval. See mida, kuidas ja miks seal tehakse on austusväärne ja mõtlemapanev.

Toormoori veavad Viktor Bobkin ja Maria Krull. Viktoriga vestlemine oli väga maapealetoov ja südantsoojendav. Tore on kuulata juttu inimese teekonnast selleni, kus ta on praegu, sest meie ise oleme praegu 20+ vanuses ja ei tea veel üldse kuhub meie tee meid viib. Mida rohkem me õpime, seda segasemaks meid ümbritsev maailm muutub ja hea oli kuulata veidi filotoofilisemat, kuid ka teaduslikult põhjendatud vaadet toitumisele ja eluviisile. 

Kuna Toormoori menüü oleneb tooraine kättesaadavusest, siis on sealne toiduvalik mõnevõrra varieeruv päevast-päeva. Menüü on koogi- ja tordirohke ning tasub minna juba sellepärast, et uurida millisel viisil need tehtud on! Siin on toidud meie külastusest: 

..

Vegan Studio Toormoor is a very inspiring café. They're menu depends a lot on seasonal goods and they offer a lot of cakes. 

....

 

muhupagarid.jpg

MUHU PAGARID

Muhu leiva populaarsus teeb heameelt, sest ka meie oleme suured austajad juba pikka aega.  Leiva maitseomadused ja tervislikkus on kenas tasakaalus.

Silvia SaksBalti Jaama turg