KALAARSENAL

output_atuUOl.gif

 

....

OTSE SUITSUAHJUST TULNUD KALA!

Sellist luksust pakkusid meile Tiit ja Indrek - väikese ja koduse Kalaarsenali omanikud. See küllaltki uus kalapood (sündinud 12.mail, 2017) Arsenali keskuses, Koplis on esmalt silmapaistev just oma mõnusa sisustuse poolest, kuid kõige märkimisväärsem oma kalasaaduste poolest.

..

FISH STRAIGHT FROM THE SMOKE OVEN!

Tiit and Indek, owners of the small and cozy Kalaarsenal offered us the luxury to try some freshly smoked fish, right on the spot. This rather new fish store, located at the Arsenal Center in Kopli, was opened on the 12th of May 2017. The place is first prominent in its homely interior, but most notable for its various fishery products.

....

 


_MG_3067-43.jpg

....

Kalaarsenali mehed pakuvad meresaadusi neljas vormis – värske kala, suitsutatud ja soolatud kala, kalakonservid ning väike valik külmutatud mereande.

Vedasime koju nelja Eesti väiketootja toodangu ja katsetasime erinevate olemustega kalasorte alustades kadakaräimedest ja lõpetades legendaarsete angersägadega .

..

Kalaarsenal offers seafood in four forms - fresh fish, smoked and salted fish, canned fish and a small selection of frozen seafood.

We brought home produce from four Estonian small producers and tested different fishes starting with the Baltic Herring with Juniper berries to the legendary marinated catfish.

....

....

  • "Hõbekala" Hiiumaalt , kelle räimefileed on esindatud mitmes erinevas marinaadis

Tsitruseräimed, sinepiräimed ja kadakaräimed

  • Paadi Talu angersäga tooted Sõmerpalust, mis on Kalaarsenali poiste sõnul raudselt parimad Eestis

  • Kaluritalu Narva - Jõesuust 

silmud tarrendis sinepi kastmes ja suitsusilmud

  • Vändra angerjakasvatus For Angula  

 marineeritud ja suitsutatud angerjas

..

  • "Hõbekala" from Hiiumaa, whose Baltic Herring produce is represented in several different marinades

with mustard, with juniper berries and with citrus

  • Catfish produce by Paadi Talu in Sõmerpalu is claimed to be the best in Estonia by the guys from Kalaarsenal

  • Kaluritalu in Narva-Jõesuu

marinated and smoked lamprey

  • Eel fish farm For Angula in Vändra

marinated and smoked eel

....

....

Samuti saime proovida ka Peninuki käsitöösiidreid - väga head, kuivad ja pärast poolt pudelit oli tunne nagu oleks 4 siidrit ära joonud. 

..

We also had the opportunity to try out Estonian craft ciders by Peninuk - very good, dry and quite strong. After half a bottle we felt like we'd just downed four ciders.

....

_MG_3071-45.jpg

....

Kalaarsenalil on ka korralik kodukas ja netipood, viska pilk peale kui on huvi :)

kalaarsenal.ee 

..

Kalaarsenal also has a nice web store, if you'd like to check out their web page, here it is :)   kalaarsenal.ee

....

....

Valikus on erinevad värsked kalad, näiteks Eestimaine forell Sõmerpalu, Karilatsi ja Rutikvere kasvatustest ning igal teisipäeval ja neljapäeval jõuavad letile värsked kalad Peipsi järvest. Poe oma suitsuahjus suitsetatakse kala igapäevaselt!

Ka meie saime kala maitse suhu - proovisime suitsutatud ahvenat, angersäga ja tuura. Lisaks saime ka proovida angersäga suitsuvorsti, tõesti maitsev! 

..

Variety of fresh fish is available, for example, the Estonian trout from Sõmerpalu, Karilatsi and Rutikvere fish farms, and every Tuesday and Thursday fresh fish arrive from Lake Peipsi. Fish is smoked daily in the store's own smoke oven!

We also got the taste of fish in the mouth - we tried smoked perch, catfish and sturgeon. In addition, we could also try smoked fish sausage, really delicious!

....

_MG_2999-26.jpg
_MG_2973-19.jpg
_MG_3027-33.jpg
Silvia Saks