LA TABLA

Kas ka Sinuni on jõudnud kellegi kiitev kommentaar La Tabla värskete tacode kohta? Kiire info liikumine viis ka meie teed La Tablasse, kus tahtsime ikkagi teada saada, mis nendes tacodes nii erilist on. Positiivseks üllatuseks oli just maitsete varieeruvus - omamoodi ja läbimõeldud kooslused! Saadaval neli erinevat tacot, millest oleme teinud siia ka põgusa ülevaate. Ei saa ka mainimata jätta, et La Tabla kokad väärivad ainult kiidusõnu, sest maisijahust tortillad on täiesti nullist ise tehtud ja liha/kala kohapeal suitsutatud!

Restoran La Tabla on end juba mugavalt Telliskivisse sisse seadnud ning enamus tallinlastele on see tuttav koht.  Meie külastasime seda kirevat restorani ühiselt juba teist korda ning peame kohe ära mainima, et restoran on väga positiivses suunas arenenud!

Toit on äärmiselt värske ja kokku on sobitatud meeldivalt originaalsed maitsed. 


VEEBRUARIKUU JOOKSUL KÕIK TACOD 3,9€

VÄRSKELT SUITSUTATUD PARDIFILEE, MANGO-GRANAATÕUNA SALSA, PORGANDI-PLATAANKREEM, PLATAANI KRÕPSUD, VÄRSKE SALAT

Pardi taco koos üsna magusate saatjatega on kindlasti üks kooslus, mida tihti (või isegi üldse) Tallinnas ei kohta. Pardi küpsusaste oli täpselt õige ning jällegi praktiliselt otse suitsuahjust tulnud, kellele siis selline fresh out of the oven food ei meeldiks? Porgandi-plataankreem meenutas tekstuuri poolest hummust, kuid maitselt oli veidi tagasihoidlikum ja magusam. Kindlasti andis see lisand juurde parasjagu kreemist tekstuuri muidu väga värskele kombinatsioonile. Tundsime ka kurgus kõditavat vürtsi!

MADALKÜPSETATUD VEISERIBI, COLESLAW, MARINEERITUD SIBUL JA JALAPENO, SALSA ROJA, VERACRUZ SALSA

Mehisemate maitsetega tacoelamus! Punane “Salsa roja” andis kohe juurde veidi klassikalisema taco maitse. Olime väga üllatunud suurest jalapenost, mis meenutas lausa marineeritud vürtsikat seent - maitses magusalt ja pelgama ei peaks seda keegi! Veiseribi sulas suus ning kooslus oli teistest tacodest natuke soolakam ja tomatisem, mis just sobiski selle lihaga väga hästi kokku. Juba liha üksikuna saab meilt suure kiitusepommi, sest tegemist oli pehme ja hõrgu tulemusega.

KOOKOSEGA PANEERITUD TIIGERKREVETID, GUACAMOLE, FÜÜSALI-SALSA, MANDARIINI-HABANERO SALSA, VÄRSKE SALAT

Mis sellest, et väljas on 9 külmakraadi - kookosega paneeritud tiigerkrevetid suutsid ka sellisesse ilma luua natuke troopilisi maitseelamusi. Võiks öelda, et kõikidest tacodest oli  just see kõige mahedam combo. Peamiselt seetõttu, et avokaadoga pole koonerdatud! Natuke omapära lisab kindlasti juurde uudne ja elevust tekitav füüsali-salsa, mis toob suhu magusa ja väga värske maitse.

VÄRSKELT SUITSUTATUD LÕHE, FÜÜSALI-SALSA, ROMESCO SALSA, MANDARIINI-HABANERO SALSA, VÄRSKE SALAT


Esimese maitsena tuli esile soolakas suitsulõhe ning, mida enam seda tacot söödud sai, seda rohkem sai tunda ka imehuvitavat füüsali-salsa maitset. Kes oleks arvanud, et füüsalist võib ka salsat teha, mitte ainult koogikaunistust? Selle taco maitse võtmesõnad oleksid: suitsune, puuviljane, hapukas ja magus. Kindlasti üks meie lemmikutest, ka mõnus vürts tuli esile!


KOKTEILID

TROOPILINE VALENTINA

Rumm, mango, ananass

Magusamaitseline hellitaja, mis viib su vaimselt otsekohe mere äärde rannaliivale pikutama nii, et üks varvas tunnetab kergelt mere puudutust. Kuna nimi on ka pisut naiselik, siis tundubki, et see on pigem sobilik õrnemale sugupoolele. Tsitrusearmastajatele kuluks arvatavasti ära lisandiks midagi särtsakamat.

NIMETU GIN’I KOKTEIL

Gin, greip, arbuus

Meeldiks kindlasti sulle, kellele sobib hapukam kokteilikombo. See jäine kokteil kadus laualt mõne minutiga ;).

RestaurantsSilvia Saks