CONTROVENTO

....

ASUKOHT: Vene 12 (Katariina käik)

MILJÖÖ: Controvento asub küll Tallinna vanalinna südames, kuid on selle põhimelu eest veidi peitu pugenud - romantilisse Katariina käiku, kus on nii vaikne ja rahulik, et ei oskaks arvatagi, et ühe sealse massiivse ukse taga käib kuumavereline Itaalia köögi elu. Restoran koosneb erinevatest “tsoonidest”- alumisel korrusel on avatud baariäärne osa ja kohvikustiilis hubane ruum, teisel korrusel on ehtsas Itaalia stiilis mahukam ruum, kus loomulikku valgust jääb küll pisut väheks, kuid miljöö on väga hubane. Kõige valgusküllasem ruum asub samuti teisel korrusel, kahe sammu kaugusel eelmisest ruumist ning seal võtab sind vastu juba modernsem sisekujundus. Tõesti üllatav, et sellisel kitsal tänaval nagu Katariina käik laiutab hoone sisemuses tõeline väike Itaalia.

TOIT: Menüüvalik on lai ning mõistagi on Controventos enamik valikuid Itaalia köögist. Restoran ja selle püsikliendid hindavad klassikat, kuid lai menüü annab ruumi ka modernsemateks katsetusteks ilma, et klientide aastatepikkused lemmikroad menüüst kaduma peaks. Pitsasid on 13 ning pastagaroogasid lausa 15, mis aga ei tähenda, et liha- ja kalaroogasid valikus vähe oleks! Eriti pani meid ahhetama küpsetatud baklažaan Parma moodi, mis ei saanud meilt vähimatki kriitikanooti ja magustoidudest panna cotta, mis kipub tihtipeale teistele magustoitudele alla jääma, kuid osutus sel korral üheks meie lemmikuks.

..

LOCATION: Vene 12 (at St. Catherine's Passage)

INTERIOR: Controvento is located a few steps away from the busy old town’s main street in the romantic St. Catherine's Passage. The passage itself is so quiet and calm, you’d never say that behind a massive wooden door can be found a hot-blooded Italian life. The restaurant is separated to different zones- the bar area and the cozy cafe-style area occupy the ground floor, while the first floor is filled with another two areas.These are the spacious Italian-style dining area, where we actually missed some natural light and a little bit more modern room that are both separated from each other. The two-storey building really surprised us just because we were not expecting to see something so big inside a restaurant on a lovely narrow street.

FOOD: The menu consists of wide variety of selection where mostly rule the dishes from Italian cousine. Controvento offers 13 pizzas and even 15 pasta dishes, which doesn’t mean that the selection of meat and fish dishes wouldn’t be that big!  We were extremely amazed by the baked eggplant Parma style, which simply stole our hearts and from the desserts- panna cotta that usually leaves us neutral but this time became one of our favourite dish.

....

....

PLUSSID:

  • Restoran, mis on umbes 20 aastat hoidnud kõrget taset. Ei vea alt!

  • Kirju menüüvalik

  • Laia valikuga joogikaart

  • 1 klaas veini on pea pool liitrit

  • Hoolitsev teenindus

  • Restoran avatud kuni 22.45, baar avatud kuni 00.00

  • Võimalus valida erinevate saalide vahel

  • Jätkub valikuid taimetoitlastele

 

 

MIINUSED:

  • Keskmisest grammike kõrgem hinnatase

  • Väike salativalik

HINNAD: Eelroad 5,50€- 12,50€, supid 4,90€- 6,90€, pastaroad 8,20€- 14,50€, pitsad 5,20€- 12,20€, kala- ja liharoad 9,90€- 27,50€, magustoidud 5,90€- 7,50€

KODULEHT: www.controvento.ee

..

PROS:

  • Restaurant that has kept going for about 20 years by now! They know what they're doing

  • Wide-ranging menu

  • Wide variety of drinks

  • A glass of wine is about half litres

  • Caring service

  • Restaurant is open until 22.45, bar until 00.00

  • Dishes for vegetarians

CONS:

  • A little higher price- class

  • Small salad selection

PRICES: Appetizers 5,50€- 12,50€, soups  4,90€- 6,90€, pasta dishes 8,20€- 14,50€, pizzas 5,20€- 12,20€, fish and meat dishes 9,90€- 27,50€, desserts 5,90€- 7,50€

WEBPAGE: http://www.controvento.ee

....


....

Kuna meie Näljase Neliku seltskond on osaliselt välismaal, siis oleme otsustanud endaga nüüdsest peale sööma kaasa kutsuda igasugu kirevaid isikuid. Sel korral liitus meiega üks ja ainus LAURA PRITS!

..

Since the Hungry Four is partially half way across the world, we have now decided to invite along with us for a meal all sorts of interesting people. This time we were joined by the one and only LAURA PRITS!

....


....

Nimi: Laura Prits

Vanus: 24

Amet: Laulja

Kuidas jõudsin selleni, kus/kes praegu olen: Ma avastan ja õpin iga päev midagi uut enda kohta. Mulle meeldib hoida oma elu tegusana ja töötada suurte eesmärkide nimel, mis motiveerivad mind pingutama ja endast alati parimat andma

Saavutus, mille üle olen uhke: Soojendasime 2015 aasta suvel Ziggy Wildiga Poolas toimunud Carlos Santana kontserdit. See oli üks lahedamaid kogemusi minu elus

Lemmiktoit: Vanaema frikadellisupp

Kus mind kohata võib: Enamjaolt laval

Must visit toidukohad: Ma olen teiega täiesti aus. Mul ei ole lemmikut toidukohta

Kui oleksin loom, siis oleksin: Ma arvan, et ma oleksin kass, lõvi või siis üks hüper superenergiline puudlikoer

..

Name: Laura Prits
Age: 24
Occupation: Singer

How did I become the person I am today: Every day I discover and learn something new about myself. I like to keep my life busy and work for big goals that motivate me to work and always give my best

Achievement that I’m proud of: In 2015 we were warming up Carlos Santana’s live in Poland with Ziggy Wild. That was one of the coolest experiences in my life

Favourite food: Meatball soup made by my grandmother
Where to find me: Mostly on the stage

Must visit places to eat: I’ll just be honest with you. I dont have a favourite place to eat at.

If I was an animal I would be: I think i’d be a cat, lion or one super-hyper energetic poodle

....


....

Controvento peakokk on Saaremaalt pärit, äärmiselt muhe Jorma Kallasmaa. Tõesti tundus, et toit maitses kohe veel paremini, kui Jorma sellest meile põgusa ülevaate andis. Kõik on olemas - kõrge level of chill ja kõrge level of skill!

..

Controvento's headchef is an extremely mellow pro - Jorma Kallasmaa from Saaremaa. It truly seemed like everything tasted even better once Jorma gave us a brief overview of the dishes. What a chef - a high level of chill and a high level of skill!

....


CAPRINO GRIGLIATO CON CARPACCIO DI BARBABIETOLA 11,50€

....

Grillitud kitsejuust punapeedi carpaccioga

Ilus värviline kombo, kus kitsejuustu täiendavad marineeritud krõmps punapeet ja rucola-tomatisegu. Maitses täpselt nii nagu grillitud kitsejuust maitsema peab - soolane ja magus korraga, imehea!

..

Grilled goat's cheese with beetroot carpaccio

A beautiful colourful combination. The goat cheese is made perfect by adding the fresh & crisp beetroot with rucola-tomato salad. It was just as salty and sweet at the same time as a grilled goat cheese has to be - a tasty classic!

....

CARPACCIO AL PARMIGIANO 11,90€

....

Carpaccio parmesaniga

Carpaccio kommenteerimisega hakkame me end juba kordama, sest tegemist on väga klassikalisega roaga ning halba carpacciot me veel saanud pole. Küll aga tundus liha seekord veel eriliselt pehme olevat. Nii, et hea carpaccio saamiseks ei peagi ilmtingimata Eestist välja sõitma. Carpacciole kohane balsamico küll puudus, kuid selle järgi puudust me ei tundnud.

..

Carpaccio with parmesan cheese

We are starting to repeat ourselves when we describe good carpaccios, because it is a classical dish and we haven’t had any bad carpaccios yet. Still, we felt like this meat was extra smooth. Our experience shows that to get a good carpaccio, you don’t have to travel outside Estonia. Although, there was no balsamic vinegar on top of the meat as carpaccio usually has, they had just sticked with a simple olive oil.

....

CARCOFI GRIGLIATI 7,90€

....

Grillitud artišokid

Seda lihtsalt peab proovima! Olemuselt lihtne, kuid väga maitsev amps sõpradega jagamiseks (kui raatsid neid teistega jagada). Artišokid on grillitud küüslaugu-basiiliku-oliiviõliga ning säilinud on nende hea mahlasus, kuid samas on grillimine lisanud kerget krõbedust ning seepärast oli see täitsa 10/10-st roog. Tekstuur oli ka nii mõnus, natuke lihakas isegi.

..

Grilled artichokes

A must-try dish! Simple dish to enjoy with friends, won’t fill your stomach, but definitely fills you with good flavours and emotions. The artichokes were grilled with garlic-basil-olive oil and had conserved their juiciness while having achieved a nice crispness at the same time. The texture is also enjoyable - reminding us a little bit of meat texture. We’d say this appetizer is completely 10/10.

....

KALASUPP

....

Päevapakkumine

Maitsekas kooslus, mis sisaldas lisaks kreemjale leemele ka korralikus koguses sisumassi. Lisaks kalale leidsime sealt seest ka krevette, grillitud sparglit ja muud maitsvat. Seda päevapakkumist pidi Controventost ka päris tihti saama ;).

..

Fish soup (daily offer)

 This well seasoned soup includes in addition to a creamy broth also a good amount of fish, shrimps and we also found grilled asparagus. Oh and even if it’s a daily offer, we heard they are still serving it quite often ;).

....


LINGUINE ALLA DIAVOLA 12,90€

....

Linguine hiidkrevettidega teravas koorekastmes

See pasta võttis meid kõiki sõnatuks. Lihtsalt sõime, imestasime ja sõime edasi. Kergelt vürtsikas, parajalt kreemine ja tomatine kaste ning pasta, mida saatis ideaalne valmidusaste – al dente, veidi kõva ja meeldivalt pehme üheaegselt. Herneid ei kohta pastades tihti, kuid siin olid nad täpselt õigel kohal ning koos hiidkrevettidega läks see roog täpselt kümnesse!

..

Linguine with tiger shrimps in spicy cream sauce

This pasta simply just left us speechless. We took a bite, were amazed, took another and another bite til’ the plate was empty… Slightly spicy sauce was creamy and included tomatoes, which all covered the ideally cooked al dente pasta.You don’t see peas in many pastas, but here they were doing their job and while being mixed with king prawns it was like a shot to the bull’s eye!

....

Melanzane alla parmigiana 9,90€

....

Küpsetatud baklažaan Parma moodi

Meie kõigi favoriit, saab meilt lausa neljakordse kiituse. Olgugi, et tegemist on taimetoiduga, siis massi ja maitset on selles roas kindlasti - tõesti tekkis tunne nagu oleks klassikalist lasanjet söönud. Maitsete kokkusobitamine on kokkadel eriti hästi välja tulnud.

..

Baked eggplant Parma style

One of our favorite dishes, which got all of our approvals. Although, it was a vegetarian dish, it was filling and much flavor like a classical lasagna. The combination of everything had a nice impact in all of our tummies.

....

Filetto ai porcini 20,90€

....

Veisesisefilee puraviku-koorekastmes

Väga pehme liha! Kindlasti tuleks ka ära märkida, et tegemist on Eesti veise sisefileega. Välimuselt pigem tagasihoidlik, kuid maitsev roog ning olgem ausad, lõpuks ongi ju see kõige tähtsam. Kes tunneb, et igatseb liha kõrvale veidi värskust, siis lisandeid on alati võimalik kõrvale tellida. Kreemjas ja soolane puravikukaste andis roale sedavõrd palju maitset juurde, et lausa raske oli söömist lõpetada. Õnneks on ports täpselt paras ;) Kindlasti julgeme soovitada!

..

Beef fillet steak in porcini mushrooms-cream sauce

Soft Estonian beef tenderloin meat. The outlook was rather humble, but the taste was charming and let’s be honest- this is the most important thing. When you feel like the meat lacks of some garnishing, you can always order some from their menu, where is salad, rice, potatoes and so on. It was hard to stop eating it due to the creamy and salty mushroom sauce that gave so many extra points to the dish. Luckily the size of the dish is just perfect and somewhere inbetween too small and too big.

....

Risotto con salsa di tartufo 12,90€

....

Risotto trühvlisalsaga

Eriti ahvatlevalt lõhnav ja intsensiivse olemusega risotto, mis kadus meie laualt üsna aeglaselt. Trühvlisalsa mõjus algul äärmiselt huvitavalt, kuid tugevamaitseline risotto muutus aja möödudes veidi üksluiseks ning tundsime, et kuluks ära midagi särtsakat või vaheldust pakkuvat.

..

Risotto with truffle salsa

Especially tempting and intensively smelling risotto that was eaten rather slowly at our table. The truffle salsa was very interesting at first, but the dominant-taste risotto became less and less interesting as the taste didn’t change. It left us wishing for some more alternative taste or something fresh.

....

Cozze all'aglio e vino bianco 12,90€

....

Rannakarbid küüslaugu-valge veini kastmes

Selline võimas ports rannakarpe on Controventos sobitatud kokku pigem tagasihoidliku kastmega, kus kohati oli tunda väga mõnusalt küüslauku. Siiski tundsime, et kastme kogus karpide koguse kohta väga väike ning kahjuks jäi roog meie tellitute seas tagaplaanile. Vaatamata kõigele on tegemist mõnusa roaga, mida sõpradega koos nokkida. 

..

Steamed mussels in garlic and white wine sauce

A giant portion of mussels with a rather calm sauce. We could taste some lovely garlic, but the amount of sauce was still not enough for the mussels and sadly that dish was not one of our favourite ones. On the other hand it’s a simple dish to enjoy with ( a lot of!) friends.

....

Pizza Alba 12,20€

....

Tomatikaste, mozzarella, metsseasalaami, parmesan, värske basiilik, trühvliõli

Pitsa, mille puhul mõtled, et “less is more” tõesti töötabki kui komponendid ise nii maitsekad on. Esmapilgul tavaline pitsa oli tegelikult täielik murdja, sest metsseasalaami andis juurde täiesti omamoodi maitse. Tuletame tagasihoidlikult meelde, et Itaalia stiilis võib pitsat ka täitsa paljaste kätega süüa.

..

Tomato sauce, mozzarella, truffle salami, parmesan, truffle oil

This pizza described the saying “less is more” , because this pizza had a really simple ingredient list, but was packed with flavor. 

....


Panna cotta 5,90€

Võimas peeker! Lisaks heale välimusele oli magustoit ka tõesti hästi tehtud ning oli tunda kahte teineteist täiendavat tekstuuri - pisut tarretiselaadset ja veidi pudingulaadset. Mangopüree andis magustoidule veidi värskust ning elavdas magusa kreemi kõrval maitsemeeli.

Tiramisu alla Controvento dal 1994 6,50€

....

Controvento tiramisu aastast 1994

Tegemist ei ole parima tiramisuga, mida saanud oleme, mispärast trumpasid teised magustoidud selle ka üle. Kogus oli suur, kuid sellest ka pisut krõbedam hind, mida selle desserdi eest maksta. Plussiks oli see, et kook polnud serveeritud nagu tavaliselt, vaid torditükina, mida Eestis tiramisude puhul tavaliselt ei näe.

..

It was not the best tiramisu that we've had and since we were rather impressed by the other desserts the tiramisu just sort of stayed in the shadow. We liked the size, but the price still seemed too crispy for the dessert. One plus was definitely more unique serving than usually, like a slice of cake, which is unusual in Estonian restaurants.

....

Sorbetto 5,90€

....

Sidrun, mango, põldmari

Controvento isetehtud sorbetid, mis on lausa 65% puuviljapüree sisaldusega (poes tavaliselt 30% või isegi vähem). Sidruni sorbeti maitse oli eriti särtsakas ja hapu, põldmarja oma väga värske ja suvine ning mango sorbetti saatis pehme ja troopiline maitse.  Kerge valik lõpetamaks pigem täitvate roogadega einestamiskorda.

..

Lemon, mango, blackberry

These Controventos own sorbets had an amazing 65% of fruit puree in the them!(in stores it is usually around 30%). The lemon sorbet had a strong kick and a good sour punch to it compared to the other two. Blackberry was really fresh and gave us a summer vibe. Lastly, mango was the smoothest and gave a nice tropical feel to the whole combination. It is definitely the lightest choice from the desserts in the menu.

....

Crème brûlée 5,90€

....

Kindla peale minek! Klassikaline créme brûlée, mis on suurepäraselt teostatud.

..

When you order this dessert, it is a classical choice- Classical créme brûlée, which is conducted perfectly.

....


Silvia SaksControvento