WÖSE

VÕSU_1-2.gif
võsu (52 of 296)_preview.jpeg

....

Üks pühapäevane sõit Võsule, et külastada restorani Wöse, on tõeliselt hea mõte. Me ei osanud oodatagi, et see "reis" Võsule meid niisuguse positiivse energiaga täis laeb, aga see looduskaunis asukoht ja imeline toiduelamus tegid meid ääretult rõõmsaks. Tasub vahel linnast kaugele ära minna lihtsalt selleks, et aru saada, kui väga sa tahtsid linnast ära saada.  Wöse on vaid mõni kuu vana, aga tundub, et kogu menüü on juba viimseni paigas. Allpool saab lugeda meie toiduelamustest pikemalt, aga kui meil selleks õigus oleks, siis annaks väga lahkesti ühe Michelini tärni sellele armsale restoranile :).

..

Visiting Wöse has been one of our best decisions for a while. It is 1h car drive from Tallinn and the trip is completely worth it! The beautiful nature and wonderful dining experience made us truly happy. Wöse is only a few months old, but it seems that the whole menu is already up to the point. Below you can read more about our experience, but if we had the right to do it, we would give a Michelin star for this friendly restaurant :).

....

võsu (3 of 296)_preview.jpeg

....

ASUKOHT: Piiri 6, VÕSU  (1 tunni autosõidu kaugusel Tallinnast)

TOIT:  Põhjamaised maitsed ja võimalikult kodumaine tooraine. Iga tükike toitu taldrikul on viimseni läbimõeldud ja kooskõlas kõige muuga - lihtsalt lööb pahviks.

MILJÖÖ: Armas mereäärne restoran. Õues on suur terrassiala, kus on suvel kindlasti mõnus peesitada, kuid interjöör vajab veel veidi lihvimist. Seest on kõik väga lihtne ja IKEAlik, lihtsalt üks valgusküllane ruum toolide ja laudadega. Küll aga kuulsime, et interjöör ongi alles muutmisel.

SOOVITUSED: Talvisel perioodil on restoran avatud ainult nädalavahetustel, suvel vast igapäev. RESERVEERIGE LAUD! Meie käisime pühapäeval ja kogu restoran oli täis inimesi! Popikas koht!

..

LOCATION: Piiri 6, VÕSU (1 h drive from Tallinn!)

FOOD: Nordic flavors. Every little piece of food on the plate is well thought out and in prefect harmony with everything else. Beautiful plating!

INTERIOR: A lovely seaside restaurant. Outside there is a large terrace area - definitely a great place to relax in the summer, but the interior still needs a little grinding. Everything is very simple and IKEAish, just one bright room with chairs and tables. However, we heard that the interior is still being completed.

RECOMMENDATIONS: During the winter season, the restaurant is open only on weekends. During summer everyday. RESERVE a table! We went on a Sunday and the restaurant was full of people!

....

....

HINNAD:  

  • Soolased road 11€ - 22€

  • Magustoidud 6€

PLUSSID:

  • Looduskaunis asukoht

  • Suur terrass

  • Toidustandard on läbivalt imeline

 

MIINUSED:

  • Kohale jõudmiseks tuleb kasutada autot või ühistransporti

  • Interjöör vajab veidi lihvimist

 

FACEBOOK: www.facebook.com/sadamarestoran/

..

PRICES:

  • Salty dishes 11€ - 22€

  • Desserts 6€

PROS:

  • Excellent food

  • Beautiful location surrounded by nature

  • Large terrace

CONS:

  • To get there, you need to have a car or use public transport

  • They’re still working on the interior

 

FACEBOOK: www.facebook.com/sadamarestoran/

....

võsu (33 of 296)_preview-1.jpeg

....EELROAD..APPETIZERS....

võsu (27 of 296)_preview.jpeg

....

Metskitse tartar 12€

must küüslauk /tatar/porru

Armas pisike ports ja kena presentatsioon. See osutus eelroogadest kindlasti üheks lemmikuks. Olgugi, et tartar’i oleme paljudes restoranides proovinud, siis oli keeruline seletada, miks just seekord see roog meid nii eriliselt ahhetama pani. Maitsed olid ideaalses tasakaalus, mis aga ei tähenda, et kokku tuli kõigi maitsete igav keskmine - vastupidi! Kõik maitsed astusid esile omal hetkel, mistõttu see pisike roog jäi meile väga hästi meelde.

..

Roe deer tartar 12€

black garlic /tatar/leek

Nice little portion with a lovely presentation. It certainly turned out to be one of our favorites. Even though we have tried tartar in many restaurants, it was difficult to explain why this particular dish tasted so special. The flavors were in an ideal balance, which does not mean that it concluded in a boring medium of all the tastes - the opposite! All the flavors came out at their very moment, which is why this little dish was very well remembered for us.

....

võsu (29 of 296)_preview.jpeg

....

Puder 11€

terad/suitsujuust/vinnutatud süda

Üks huvitav ja originaalne roog, mida on raske kõigest üks amps proovida. Pudru kreemjas konsistents ja maitsekus tänu suitsujuustule oli imeline (kui vaid saaks seda igal hommikul süüa). Terad lisasid igale ampsule krõmpsuvat tekstuuri. Kõige huvitavam osa kogu pudru juures oli ilmselt selle peale riivitud süda, mis andis märkamatult kogu roale huvitavat lisamaitset, kuigi alguses oli väga raske tuvastada millega tegu oli. 

..

Porridge 11€

A really interesting and original dish, which is hard to resist. The porridge was creamy and the taste of it was so amazing (if we could eat it for breakfast everyday, we would). Barly added a really nice texture and crunch to every bite. Additionally, the uniqueness came from the grated heart, which added a whole nother dimension, but at first, we had no idea, what it was. We recommend!

....

 

võsu (14 of 296)_preview.jpeg

....

Veini kõrvale 18€

uluki lihad/pateé/juustud

Jällegi üks kaunis presentatsioon. Selle roa nimeks tuli tahtmine panna “Eesti mets” - metslooma liha ja kodune ploomimoos selle tumeda puidu taustal mõjus väga Eestimaiselt. Suitsukobras oli mõnusalt tummine ja tugevalt suitsune.  Taldrikult võis leida kanamaksapasteeti, rebitud metskitseliha ja juustukuningate juuste. Kõik maitsed olid väga naturaalsed ja ehedad. Meie kõigi lemmikuks osutus pasteet ja ploomi-ingveri moos. Otseses mõttes metsikult hea kombo!

..

For the wine 18€

wild meat/paté/cheese

Again a lovely presentation. We got the desire to rename the dish “Estonian forest”- wild meat and homely plum jam on a dark wood base just somehow seemed very Estonian. Smokey beaver had nice depth to it and was strongly smokey. There is chicken liver pate, shredded roe deer and cheeses by Juustukuningad on the plate as well. All of the flavors are very natural and authentic. Our favorite was the pate and plum-ginger jam. A wildly nice combination of everything.

....

....PEAROAD..MAINS....

võsu (70 of 296)_preview.jpeg

....

Lillkapsas 15€

seened/vadaku kaste/peterselliõli

See oli üks päris pisike pearoog. Esimese hooga vaatasime, et roog on kaetud nende pisikeste pehmendustega, mida pannakse tooli jala alla, et too põrandat ei kriibiks. Tegelikult oli tegemist hoopis peeneks hakitud puraviku jalaga ja WOW - üks õhuke viil andis üllatavalt tugevat maitset! Ja mõne jaoks oli see seen lausa selle roa kõige olulisem element. Lillkapsaga käis kaasas hea grilli maitse ning see roog tuletas uuesti meelde, et lihtsuses peitub võlu. Ei midagi üleliigset, kõik on täpselt paigas. Omapärane ja huvitav. 

..

Cauliflower 15€

mushrooms/whey sauce/parsley sauce

This was a quite small main course. At first it appeared as if the cauliflower was covered with those little cushions that can be found under a chair. In fact, it was a finely chopped mushroom and WOW - one slim slab gave a surprisingly strong flavor! And for some, this was the most important element of this dish. The cauliflower had a nice grilled taste to it and again we realized that simplicity is the key! Nothing superfluous, everything is in place. Again, innovative and interesting.

....

võsu (66 of 296)_preview.jpeg

....

Metspart 22€

endiiv/bbq peet/ punase veini kaste

Pardirind meeldis rohkem kui jalg, aga tegelikult ei saa jälle millegi üle nuriseda. Mahlane liha punase veini kastmes, mida saatis veel ka peedi ”kreem”  ehk Wöse oma bbq kaste. Ühe sööja lemmik pearoogadest!  

..

Wild duck 22€

endive/bbq beet/ red wine sauce

We liked the duck breast more than the leg, but there was no complaint so ever. The red wine sauce was amazing and the beet  “cream” complimented the whole combination nicely. One of our girls favorite!

....

võsu (54 of 296)_preview.jpeg

....

Merekala 18€

porru/sidrun/tilliõli

Tegemist oli lõhega, mille peal ilutsev õrn kalamari lisas soolakust. Kaunis  presentatsioon. Kõige toredam selle roa juures oli vast see tilliõliga kaste. No tõesti, see oli killuke suve meie suus. Porrude seest koorus välja üllatus - midagi limoncello-laadset. Kala oli tavaline, aga kogu muu seda ümbritsev oli nii nägemis- kui maitsemeeltele väga kirju!

..

Fish 18€

leek/lemon/ dill oil

The fish was salmon, on which the delicate roe added nice saltyness to the dish. Beautiful, colorful presentation. Indeed, it was like tasting a fragment of summer. Inside the leeks, we found a surprising element - a thick lemony-limoncello like paste. The fish was quite humble, but all that surrounded it was colorful for both our sense of vision and sense of flavor!

....

võsu (51 of 296)_preview.jpeg

....

Metskits 19€

sibul/juurseller/au jus kaste

Metskitse liha võib oma loomult üsna vintske olla, aga see liha tahtis küll suus ära sulada. Kaste, milles oli tunda veidi tikrit lisas roale kerget hapukust. Iga pisemgi element selle roa juures oli vajalik, ei midagi üleliigset. Tahaks kokkadele pai teha!

..

Roe deer 19€

onions/celery/au jus sauce

Usually the roe deer’s meat is a little though to eat, but this one was so nice and soft. You could feel a little hint of gooseberry in the sauce. Every detail in this dish was well calculated. It may sound like we are praising this restaurant too much, but honestly it was such a good restaurant experience!

....

....MAGUSTOIDUD..DESSERTS....

võsu (91 of 296)_preview.jpeg

....

Astelpaju 6€

kõrvits/valge šokolaad

Kui põnev! Põletatud valge šokolaad ja astelpajujäätis. See magustoit ei ole pea üldse magus, vaid pigem mahe ja šokolaadikillukesed lisavad desserdile meeldivat krõbisevat tekstuuri. Soovitame kõigile, kes tahavad leebema suhkruastmega magustoitu!

..

Sea buckthorn 6€

pumpkin/white chocolate

How interesting! Burned white chocolate and sea buckthorn ice cream. This dessert is nearly not sweet at all, it is rather mild and the chocolate chips add a delicious crisp texture to dessert. We recommend to all, who prefer lesser sweet desserts.

....

võsu (78 of 296)_preview.jpeg

....

Sügisõun 6€

heinapiim/mandlijäätis

TOHOH?! Ei oleks uskunud, et õuntest saab midagi nii erilist ja head teha. See on puhas loovus siin taldrikul. Heinapiim oli meie jaoks mida uut ja mandlijäätis mõjust värskendavalt. Keegi kommenteeris: “Mõnus Eesti magustoit, kerge vanaema õunakoogi vibe, aga palju omanäolisem lahendus.” Soovitame!

..

Autumn apple 6€

hay milk/almond ice cream

What? What? We had no idea it is possible make something that amazing out of apples. This is pure creativity on a plate. Someone commented: "Lovely Estonian dessert, a vibe of a granny's apple cake, but a much more unique solution." We recommend!

....

Silvia Saks