KRISTA MERI KOKTEILIKOOLITUS

 
0hilton-suss (6 of 28).jpg
hilton-suss (57 of 63)-1.jpg

....

Mõnda aega tagasi saime postkasti ühe huvitava kirja - nimelt, otsustas meid Hiltonis asuv Park Lounge külla kutsuda ja seda ka põhjusega!

Kas te teadsite, et Hiltoni katuse all töötab üks kolmekordne maailmameister? Meie ka mitte, aga tekkis kange soov välja uurida, milles ta siis ikkagi maailma parim on...

15. septembril seadsime oma sammud Hiltoni poole. Üritus ise pidi hakkama kell 20:00. Selliste ürituse puhul meil on alati 1 suur küsimärk - kas minna kohale täpselt või pisikese hilinemisega?

Otsustasime pisikese hilinemise kasuks (u 5-10 min). Jõudnud Hiltonisse, küsisime reception'ist, et kus see üritus siis toimub kah. Saadeti meid viisakalt teisele korrusele, kus asub hotelli restoran. Seal keegi aru ei saanud, miks me seal oleme ja mida me täpselt tahame. Saadeti meid siis 11ndale korrusele. Seal ootasime oma head 10 minutit, et keegi meid sisse laseks ja siis saime teada, et ka seal pole mingit üritust. Lõpuks saime kätte korraldaja ja sõitsime tagasi esimesele korrusele, kust meie seiklus alguse sai.

Plussid:

  • Nägime ära Hiltoni kogu tema hiilguses

Miinused:

  • Tuli välja, et meie "viisakast hilinemisest" sai see, et kogu ürituse algus nihkus oma 40 minutit edasi, kõik ootasid meie järgi ja piinlikult vara jõudmise asemel jõudsime piinlikult hilja. Kumb see siis parem on, ei oska siiani öelda.

..

A while back we received an interesting letter from Park Lounge in Hilton Park Hotel. They had decided to invite us over, and for a good reason!

Did you know that a 3x world champion is working under the roof of Hilton Hotel? Neither did we, but it was time to find out. 

On the 15th of September we made our way to Hilton. The event was supposed to start at 8.00pm. With this kind of events we always have one question - should we be fashionably late or not? We decided to arrive approximately 5-10 mins later. First, we asked the receptionist, where to go. He sent us to the 2nd floor, where it turned out to be a misunderstanding and we were sent to the 11th floor. There we waited for a good 10 minutes just to find out that it’s still the wrong place. Finally, we managed to contact the organiser and went back to the ground floor, where the event took place.

Pros:

  • We saw the whole hotel in all of its glory

Cons:

  • Our “fashionably late arrival” made the whole event wait for us for 40 minutes

....


_MG_6560.jpg

....

Krista Meri! Vot see naine on üks ääretult kogenud kokteilimester ning on valitud sellel alal lausa kolmekordseks maailmameistriks.

Ürituse alguses pakuti osalejatele Krista võidukokteili "Bright Ruby", mis koosneb džinnistamarettost, rabarberiliköörist, õunasiirupist, tüümianiliköörist ning vahuveinistÜllatavalt meeliülendav ütleks selle kohta! 

Jõudsime kohe kõik ka üksmeelele, et kuna keegi meist tegelikult suur kokteilijooja pole kunagi olnud, siis oli Kristalt väga palju õppida. 

..

Krista Meri! What a woman! She has managed to become the world chempion in making cocktails. And this has happened already 3 times!

In the beginning, all the guests had the chance to try Krista’s winner cocktail “Bright Ruby”. It consists of gin, amaretto, rhubarb liqueur, apple cyrup, thyme liqueur and sparkling wine. It was simply divine!

We all agreed, that since none of us is good at cocktail making, we had a lot to learn from Krista.

....

....

Saabudes ootas meid laual kirev valik relvi ja vedelikke kokteilide valmistamiseks, õnneks toimus kõik Krista juhendamisel!

Lisaks ootas meid ka imeline Tokumaru sushi. Kahjuks ilma "sushivedelikuta" nagu üks meist soja kutsub.

NB! Hiltonis asuv Olympic Casino on vist ainuke koht, kus Tallinnas varajaste hommikutundideni värsket sushit saab!!

..

From our table we could find a lot of different weapons that could help us make cocktails. Thank god Krista was there to guide us!

Of course there was a tiny bit of Tokumaru sushi as well. Sadly without “the sushi liquid” (one of us likes to call soy sauce this way). NB! The Olympic Casino in Hilton is probably the only place in Tallinn, where you can get fresh sushi until the early morning hours.

....

_MG_6553copyyyy.jpg
_MG_6576.jpg
hilton-suss (28 of 63).jpg
hilton-suss (36 of 63).jpg

_MG_6595.jpg

....

Ilmselgelt on Kristal aastatega alkoholivallas kogunenud rohkelt teadmisi. Kuna see õhtu oli pühendatud rummile, siis oli menüüs kolm rummikokteili - daiquiri, passion mojito ja mai tai, mida me valmistama õppisime. Seetõttu räägiti meile ka natuke huvitavat juttu Bacardi ajaloost.

  • Bacardi vabrik loodi 1862. aastal Kuuba saarel
  • Pudelil on nahkhiir, sest vabriku seintel elasid nahkhiired ja neid peeti hea õnne sümboliks
  • Retsepti antakse edasi ainult põlvest põlve
  • Bacardi rummi hoitakse ameerika valge tammepuu vaatides
    • valge rumm on filtreeritud ja istub vaadis 2 aastat
    • tume rumm on filtreerimata, istub vaadis 3 aastat ja lisatakse karamelli

..

Krista has so much knowledge about cocktails! As this night was dedicated to rum, we learned how to make 3 cocktails that are based on rum: daiquiri, passion mojito & mai tai. We also picked up some facts about the history of Bacardi.

  • Bacardi was founded in 1862. in Cuba

  • In the rafters of the Bacardi building lived fruit bats – the inspiration for the Bacardi bat logo. Bats are the symbol of good luck.

  • It’s a family owned business and the recipes are carried on in family.

  • The rum is aged in white oak barrels:

  • white rum stays in the barrels for 2 years and is filtered

  • dark rum stays in the barrels for 3 years and is not filtered

....

 


 →Daiquiri, passion mojito & mai tai

→Daiquiri, passion mojito & mai tai

_MG_6612.jpg
_MG_6618 2.jpg

....

Proovisime hoida tempot, kuid kippus olema nii, et selleks ajaks kui meie kokteili tegemiseks õige lusika üles leidsime oli Kristal juba kokteil valmis. 

Asi läks ikka väga kiireks! Me ei jõudnud väga millegagi järele - Krista tempo ja oskused on imetlusväärsed, meie aga seevastu oleme üsna andetud kokteilimeistrid, sest pool ajast kulus õigete sõelade üles leidmiseks.

..

We tried to keep up with Krista, but the reality was that by the time she had finished one cocktail, we had finally found the right strainer.

....

_MG_6845.jpg
hilton-suss (49 of 63).jpg
hilton-suss (43 of 63).jpg
hilton-suss (23 of 63).jpg
hilton-suss (10 of 63).jpg
_MG_6838.jpg
hilton-suss (31 of 63).jpg

SHAKE SHAKE SHAKE

hilton-suss (38 of 63).jpg
_MG_6761 3.jpg

....

Üks kokteil oli nii hea ja huvitav, et pani lausa kulmu kergitama - serveeriti teekannus!

..

This special cocktail was served in a tea pot!

....

hilton-suss (60 of 63).jpg
hilton-suss (52 of 63).jpg
hilton-suss (44 of 63).jpg

....

Tegelikult poleks osanud arvatagi kui palju maitsvaid ja erilisi kokteile on võimalik oma teadmistega kokku segada. Soovitame kindlasti uudistama minna. Saime suure maitseelamuse osaliseks :)

Fotod:

Susann Kõoomägi

Alina Birjuk

Petra Maria Poola

..

Photos:

Susann Kõomägi
Alina Birjuk

Petra Maria Poola

....


....

Aitäh, et postitust lugesite ja suurim tänu Kristale, et meid kokteilide valmistamises järgmisele levelile viisite!

..

Thanks for reading! ;)

 

0hilton-suss (13 of 28).jpg
0hilton-suss (17 of 28)-1.jpg