....MINU KÖÖK ON PARIM..MASTERCHEF....

....

Küll nälg tööle õpetab

 

Lubage esitleda - kätte jõudis see päev, kus tuli käed ise jahuseks teha ja panna proovile oma kokkamisoskused, sest külas oli igati vägev ja hakkaja kokk Kristian Neemela! 

Kristian jäi meile juba ammu silma Instagram’is oma imeliste toidupiltide ja huvitavate retseptidega. Kogusime julguse kokku ja võtsime Kristianiga ühendust, sest märksõnad #blogi #toit #Eesti tundusid juba vägagi piisavad, et meid ühendada. Kutsusime ta omale appi, võib vist öelda, et lausa juhendama, ning kokkasime üheskoos. 

Ühiselt koos ei ole Näljane Nelik palju kokkamisi ette võtnud, mistõttu oli see üks teistmoodi õhtu. Kristiani puhul on tegemist ehtsa pärliga - üks äge meesblogija Eesti blogimaastikul ja õnn on seda suurem, et ta tegutseb toiduvaldkonnas! Silm puhkab, kui mees tunneb end köögis koduselt. Olime nagu sõdurid valmis iga hetk täitma masterchefi käske, et aidata tal võõras köögis võimalikult hästi hakkama saada. Kogu kokkamise vältel olime parajalt elevil, sest vaadates Kristiani blogi pilte ja valmistatud roogade välimust on oskusi tal kuhjaga ning kokkamispäeva tulemus on ainult hea või väga hea! 

Külalise tutvustamiseks otsustasime lõbusa sõbrapäeviku stiilis ankeedi kasuks, mis annab teile ülevaate sellest, kes too kokkamisoskustega meeldiv noormees on.

..

An Estonian proverb says: “The hunger will teach you how to cook”, so that’s exactly what happened to The Hungry Four ladies. Stop the hunger, aight!? We decided to bring our cooking skills to test with a little (read: a lot) help of a cook called Kristian Neemela!


We found out about Kristian from Instagram a long time ago. His account will catch your eye with mouthwatering photos of beautifully garnished dishes and cool recipes. We pulled ourselves together and reached out to Kristian. #Blogging, #food, #Estonia - these are the keywords that we have in common, so it felt like the right thing to do. We asked him to help us cook and teach us some of his cooking skills!


It was an exciting and kind of a different experience for us as we don’t cook together too often. Kristian is a real pearl in the ocean to be honest - he’s a supercool (male) blogger (believe us, we don’t have many of those in Estonia) and he is as interested in food as we are! It’s actually pretty cool to watch how he feels soooo comfortable in the kitchen. We were like a bunch of soldiers waiting for orders haha! For the whole time we were sure that the outcome is going to be either good or supergood!

We decided to introduce our guest in a legendary “friends diary“ way that gives you overview of that pleasant guy with super-duper cooking skills.

....


....

INTRODUCING: KRISTIAN NEEMELA!

Nimi: Kristian Neemela
Vanus: 23
Amet: Rannamõisa linnulihablogi toimetaja/blogija; “Kristian kokkab” blogi autor/blogija.
Kuidas jõudsin selleni, kus/kes praegu olen: Blogimiseni jõudsin armastusest toidu ja selle maailma vastu. Prantsusmaal elades ise pidevalt süüa tehes ja erinevaid roogasi katsetades tuli mõte, et võiks seda ka teistega jagada.  Nii sündiski blogi “Kristian kokkab”.
Saavutus, mille üle olen uhke:  Unistuste töö tegemine, mille üle olen äärmiselt õnnelik ja tänulik (retseptide loomine ja toidu pildistamine on minu tõeline kirg).  
Lemmiktoit: Kindel lemmik toit puudub. Mulle meeldivad uued maitsed ja nendega eksperimenteerida, leiutada midagi uut ning põnevat. Vahest teha isegi midagi shokeerivat ja jahmatama panevat. Toit ei ole minu jaoks ainult maitsev kõhutäis, vaid midagi enamat nii silmadele, kui ka maitsemeeltele.
Kus mind kohata võib: Enamasti võib mind kohata Tartu linnas. Eestimaa on väike:)
Must visit toidukohad: Restoran Ö, Art Priori ja Noa Peakoka Pool. Need on kohad, mis avavad sinu silmad toidumaailmas, näidatakse, mida kõike on võimalik toiduga teha. Toidud ei ole mitte ainult maitsvad vaid neis on ka kvaliteet ja kunstiline panus juurde pandud.
Kui oleksin loom, siis oleksin: Koer:)

Kristiani blogi

Facebooki leht

..

INTRODUCING: KRISTIAN NEEMELA!

Name: Kristian Neemela
Age: 23
Occupation: Rannamõisa (meat company) blog editor;  author of the blog “Kristian kokkab”.

How did I become the person I am today: I started blogging about cooking, because I’m a total food lover. During the time when I was living in France & often cooking and experimenting with food, I got an idea to share all this with the world. Ant that’s how I started blogging!   

Achievement that I’m proud of:  Doing my dream job. I am really super grateful and happy about it! Creating new recipes and taking photos of food is my true passion!

Favourite food: I don’t think I have a favourite food. I like new tastes and experimenting, hoping to invent something exciting in the kitchen. Sometimes I even like to make shocking combos of foods! Food to me isn’t only something that you just eat when you’re hungry. It’s literally art for your eyes and gustation.
Where to find me: I spend my time mostly in Tartu (Estonia’s second largest city), but Estonia is such a small place you know :).
Must visit places to eat: Restaurant Ö, Art Priori, Noa Chef’s Hall. These are the places that will widen your gaze in the world of food. You will see all kinds of different stuff that can be done with food. The dishes are not only great in taste, but also their quality & appearance is on a high level.

If I was an animal I would be: A dog :).

Kristian’s blog

Facebook page

....


....

Lühidalt kokkamisidee taustast

Ei ole mingi saladus, et blogijatele pakutakse proovimiseks igasuguseid tooteid. Selle varjamine tundub otstarbetu - lugeja ei ole ju rumal. Suur osa inimesi näeb toodete vastuvõtmist kui tühja reklaami ja enda maha müümist. Meie aga usume, et loominguline inimene oskab iga tootega midagi “oma” luua. Loominguvaene blogi ehk ongi sisutühi reklaam, kuid meie proovime igast vähegi huvipakkuvast võimalusest kinni haarata, et oma ideed lendu lasta.


Niisiis katsetasimegi sel korral  Beltane maitsesegusid. Nende maitsesegud on gluteenivabad, laktoosivabad ja sobivad taimetoitlastele. Need ei sisalda maitsetugevdajaid, kunstlikke värvaineid, pärmiekstrakte, hüdrogeenitud rasvasid ega modifitseeritud tärklist. Ehk as healthy as it can get. Maitsesegude ja marinaadide valmistamisel on keskendutud kõrgele kvaliteedile ning meile tundus, et ka mitmekülgsele kasutusvõimalusele. Tuleb vaid “out of the box” mõelda.

Meie võtsime kasutusele:

  • Beltane Tai karri maitsesegu (quiche’i valmistamisel)
  • Beltane mee-tšilli marinaadi (krevetipasta valmistamisel)

..

BRIEFLY ABOUT THE COOKING


Everybody knows that companies offer all kinds of different products to bloggers, yes it is not a secret. So, trying to hide it would be useless - the reader is not a fool. A lot of people usually see this as vacuous advertising. We believe that every person is able to use their creativity to use the products in different ways. And that’s why we try to accept the offers that we think we could actually make some use of & also try to remain as honest as possible about the reviews.


This time we experimented with different spices & flavourings by Beltane. All of their products are gluten-free, lactose-free and suitable for vegetarians. They don’t contain any flavour enhancers (like glutamate), artificial coulours, yeast exracts, hydrogenated fatty acids or modified starch. In other words as healty as it can get. They are high quality and it seemed to us that there are so many ways to make use of these flavours.

We used:

  • Thai curry (for the quiche)
  • Honey-chilli mix (for the shrimp pasta)

....


....

MEIE ÜHISKOKKAMISE MENÜÜ, KOOS RETSEPTIDEGA 

Retseptide autor Kristian Neemela

..

OUR MENU

recipes by Kristian Neemela

....


....

QUICHE


Põhi:

150 g nisujahu
80 g võid 82%
soola
1 muna

Näpi nisujahu tükeldatud võiga puru taoliseks massiks. Maitsesta soolaga ning viimasena sega sisse 1 muna. Vormi taignast ühtlane pall ja kata kilega ning pane 1 tunniks külmkappi.
Kuumuta ahi 190 kraadini. Kui taigen on külmkapis tund aega ära olnud, siis rulli õhukeseks ja aseta 24 cm suurusesse küpsetusvormi põhja ja äärtele. Kata quiche taigen küpsetuspaberiga ning aseta peale raskus nt. riisi terad (nii väldid taigna liialt üles kerkimist) aga aseta küpsetuspaber koos riisiteradega nii, et saaksid peale küpsetamist selle edukalt eemaldada.
Küpseta quiche põhja 10 - 15 minutit.


Täidis:

1 sl oliiviõli
0.5 sibulat
0,5 küüslauguküünt
300 g broileri hakkliha
Beltane Tai karri maitsesegu
130 g Emmentali juustu
4 muna
400 ml vahukoort 35%

Täidise jaoks haki sibul ja küüslauk. Prae sibul, küüslauk ja broileriliha kergelt pannil läbi. Maitsesta segu tai karriga. Lisa see quiche põhjale ning lisa juurde ka riivitud juust. Klopi omavahel munad vahukoorega ja maitsesta soolaga ning vala quiche põhjale.
Küpseta quiche 180 kraadi juures 30 - 40 minutit või kuni vedelik on hüübinud.

..

QUICHE

CRUST:

150 g of wheat flour
80 g of butter (82% of fat)
salt
1 egg

Mix the flour with the (melted) butter and use your hands to mix them. Add some salt and blend in one egg. Make a ball from the dough and put it in the fridge for an hour.

Preheat the oven to 190 C. Roll out the dough (so that it would be thin) and  put it in a cake pan (24 cm diameter). Don’t forget to cover the edges of the pan with the dough! Cover the dough with cooking paper and add some weight to it (like a pile of rice, it’s important, because you don’t want the dough to rise). Cook it in the oven at 190 C for 10-15 minutes. After that remove the cooking paper and the rice.

FILLING:

1 spoon of  olive oil
half of an onion
half of a garlic clove
300 g minced meat (chicken)
Beltane Thai curry mix
130 g Emmental cheese
4 eggs
400 ml whipped cream (35% of fat)


Chop the onion & garlic. Slightly fry them with the meat. Add the Thai curry mix. Blend them all and then add them to the quiche crust. Cover it with grated cheese. Whip the eggs and the wipped cream, add salt. Pour the filling onto the crust. Bake at 180 C in the oven for 30-40 minutes, until the filling has become almost solid.

....


....

 

KREVETIPASTA


Marinaad krevettidele:

200 g krevette
Värsket hakitud tilli
0,5 sidruni mahla
Beltane mee-tšilli marinaadi

Oliiviõli
350 g pastat
parmesani juustu

Sega omavahel kõik marinaadi komponendid ja lase 15 minutit marineeruda.
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al denteks. Kuumuta pannil oliiviõli ja prae kergelt krevetid. Lisa juurde keedetud pasta ja ülejäänud marinaad ning sega läbi. Vajadusel võid juurde lisada ka mõned supilusikad pasta keeduvett, see annab mahlakama tulemuse.
Serveeri koheselt ja lisa juurde ka riivitud parmesani.

..

SHRIMP PASTA
 

TO MARINATE THE SHRIMPS:

200 g of shrimps
fresh dill
0,5 of lemon (juice)
Beltane honey-chilli mix

350 g of pasta
olive oil
parmesan cheese


Mix all the ingredients that are needed to marinate the shrimps. Pour the mix on the shrimps and let them soak for at least 15 minutes. Boil the pasta with salt until al dente. Simmer the olive oli on a pan and slightly fry the shrimps. Add the pasta and the remaining ingredients you used to marinate the shrimps. If needed you can add a spoonful of the water that you used to boil the pasta. It’ll give the dish a more of a juicy feeling. Serve up the pasta and top it with parmesan.

....

....

KOKKUVÕTTEKS

Kogu kokkamistöö tulemus oli täpselt selline nagu oleks restoranikokk koduvisiidi teinud, et sulle kahekäiguline õhtusöök teha. Maitsesegude kohta võib kindlasti öelda, et kuna tegu on nii puhta kooslusega (ei ole maitsetugevdajaid), siis kogus, mida kasutasime oli tavalisest suurem. Muudkui lisasime ja lisasime, et maitse korralikult esile tuleks. Alati on võimalus kasutada lihtsalt maitseaineid ja maitsekooslus ise kokku segada, kuid valmis maitsesegud teevad elu kergeks neile, kel köögis peale soola ja pipra rohkem maitseaineid ei leidu/ kes maitseaineid hästi kokku sobitada ei oska või just neile, kel oskusi piisavalt ja suur soov mõni eksperimentaalne roog ellu viia. Tihti suudavad sellised läbimõeldud tooted anda juba piisavalt suure omapoolse panuse, et muuta üksikkomponendid maitsekaks ilma suurema vaevata.

Beltane tootevalikus on ka ürdisegud ja marinaadid, mis teevad kõigile lihtsaks salatikastmete valmistamise ning ahju- ja wokiroogade maitsestamise.

Beltane Facebookis

Tooted on saadaval:

- Tallinna ja Tartu Kaubamajas

- Horteses

- Ökosahvris

- Pärnus Riiamarii poes

- Esinduspoes aadressil Laki 12

- Kodulehel

..

 

IN CONCLUSION


The overall experience was amazing & the dishes tasted divine. It felt like our home became a real restaurant. The flavour mixes were pure, but since they don’t have any taste enhancers, we used them in bigger amounts than we would normally use. So if you like your food to be extra tasty, be prepared to add a big amount of the Beltane mixes. These mixes are perfect for people who don’t have time or the knowledge to make their own flavour mixes and for those who value pure tastes.

....