RESTORAN KADRIORG

Sissejuhatuseks

Selle restorani külastuse juurde tuli tahtmine kirjutada väike sissejuhatus, sest see väärib seda. Lugemine vabatahtlik, tavapärane arvustus on allpool :)

Seesugune restoranielamus, mida pakkus Restoran Kadriorg paneb tõepoolest austama seda kunsti, mida kutsume kokakunstiks. Kipume hindade puhul pahatihti nina kirtsutma, kuid peame meeles hoidma, et a’la carte restoran ei pakugi ju ainult kõhutäidet, vaid hoopis mitmekülgsemat elamust. Kõhutäide (ja veel missugune!) on vaid osa sellest terviklikust elamusest.

Enne selle imelise kogemuse kirjeldamist tuletame meelde, et meie kui “arvustajad” oleme parajalt noored. Ei olegi liiga palju aastaid möödas sellest, kui olime veel parajad jublakad ning, kui sattusime mõnda peenemasse restorani, siis mõtted meie peas olid järgnevad: “Milleks see eksperimenteerimine nende imelike roogadega?...Tahaks ju lihtsalt makarone juustuga, miks me kodus ei võiks süüa? Miks te mitu käiku tellite? Sööge lihtsalt kõik korraga ära. Miks te nii kaua siin istuma peate?”

Loomulikult sellised emotsioone restoranikülastus meis enam ei tekita ning tänu Näljase Neliku hobile austame ja armastame toitu väga. Üha enam õpime tundma toidukunsti maailma ning, mida rohkem selles maailmas sees oleme, seda rohkem tekib tunne, et lõputult palju on veel õppida. Restoran Kadrioru külastus oli aga midagi hoopis uut. Kuna me ka kirjutame oma toiduelamusest hiljem, siis pöörame kõigele erilist tähelepanu. Teeme seda igas restoranis, kuid siin kargas meile vastu nii palju rohkem kui tavaliselt.  Kõik on viimse detailsuseni paigas, igal lisandil on oma koht, igal “kaunistusel” on maitseline väärtus ja kompositsiooniga on tohutult vaeva nähtud. Iga roog oli täielik kunstiteos ja veel maitsev kunstiteos. Ehk järgmine kord, kui sead sammu KUMU suunas, külasta ka Restoran Kadriorgu, et oma päeva veelgi kunstilisemaks muuta.

ASUKOHT: A.Weizenbergi 18  (trammide 1 ja 3 lõpppeatuse kõrval)

MILJÖÖ: Elegantne, moderne, stiilne ja pakub täisväärtuslikku restoranikogemust. Kõrvutades Restoran Kadriorgu Tallinnasse ülehelikiirusel tekkivate “nišši” restoranidega kerkib Kadrioru puhul esile just selle klassikalisus. Eks ka väärikas vanus, juba 13 aastat, annab kindlustunde, et sealsed inimesed teevad õiget asja ja seda järjepidevalt. Restoran kulgeb läbi kolme korruse - esimesel asub suvine terrass, teisel korrusel saab nautida roogasi a‘la carte menüüst ning jälgida köögipoole töötoimetusi valgusküllases ruumis ning kolmas korrus on privaatsemateks üritusteks kaminavalguse saatel. Restoran mahutab kokku kuni 100 inimest.

TOIT: KÕRGKLASSILINE! Restoranis saab nautida põhiliselt Itaalia köögi suursaavutusi, kuid esineb ka mõjutusi Prantsuse ja Hispaania köögist. Menüü on koostatud sinisilmse peakoka Mihkel Võsotski poolt. Täisterviklik restoraniolemus - tervitus peakokalt, tavalise saia asemel on laual kolme sorti küpsetisi ning uskuge või mitte, aga isegi maitsevõid on detailideni läbimõeldud ja üllatavad oma varieeruva valikuga - isver-susver!

PLUSSID:

  • Vägevad ja efektsed laavagrilli road

  • Toit on originaalselt presenteeritud

  • detailideni läbimõeldud garneering

  • 3. korrusel laste mängutuba

  • Lisaks a’la carte menüüle on ka päevamenüü (on ka taimetoidu-, gluteenivabu valikuid, vajadusel tehakse ka laktoosivabalt)

  • Tasuta wifi

MIINUSED:

  • Krõbedad hinnad

  • Pudel vett on 4€

HINNAD:

  • Eelroad 9-13€

  • Supid 7-8€

  • Pastad, risotod 13€

  • Pearoad 12-25€

  • Magustoidud 2-7€


SOOVITUSED: Tähtsad sündmused oleks justkui loodud Kadrioru Restoranis tähistamiseks, olemas on mitmekesine menüü, kvaliteetsed road, viisakas teenindus, privaatsem teine korrus ning imearmas interjöör.

SIIA TARTAR 12€

Siiamari, vutimuna

Taldrikul laiutas väga haldjalik selektsioon malbetes ja hõbedates toonides, kus iga komponent omas täiesti erinevat tekstuuri. Siig oli oh-kui-pehme ning samas ka üdini neutraalne, mis tõi esile selle värskuse. Rullikeeratud kurgi sisse oli peidetud midagi hapukoorekreemilaadset ning krõmpsuva tekstuuri eest hoolitses krõbe kalanahk. Kogu kompott nägi imekaunis välja ning igal lisandil oli oma eesmärk. Maitsed selles roas olid väga tagasihoidlikud ja õrnakesed, mistõttu mõnele jäi see eelroog natuke igavaks. Teine jälle leidis, et väga huvitav on erinevaid komponente,maitseid ja teksuure taldrikult omavahel kokku sobitada, sest tulemus on alati erinev. Kokkuvõttes ei ole me sellisel kujul siia tartari varem proovida saanud, kiitus!

VEISELIHA CARPACCIO 11€

Rucola, pähklid, tomatisalsa, sibul, parmigiano juust

Veiseliha carpaccio on miski, mida kohtab pea igas restoranis ja üsna samasugusel kujul. Siin aga selgus peakokaga vesteldes, et liha on just spetsiaalselt tavalisest paksemaks jäetud, et tuua rohkem esile selle maitset. Ja see magus karamelline sibul oli ikka tõeline primadonna, tegemist on tõesti oskuslikult valitud lisandiga - meeletult hea. Meile selline alternatiivne carpaccio väga meeldis, liha maitse tuli paremini esile kui klassikalise, eriti õhukese carpaccio puhul, kus vaat, et neelad tüki liha alla enne, kui maitset tunned. SOOVITAME!

PIL-PIL KREVETID 13€

Tšilli, küüslauk, oliiviõli, petersell, krõbe ciabatta

Karm hind, aga võimas olemus. Tahaks ainult, et krevette oleks ikka veel ja veel rohkem….Küüslauk ja tšilli hoolitsevad kreveti maitsekuse ja ka sinu tervise eest - watch out, külmad ajad on tulekul ja midagi vänget on kindlasti vaja kehale ja vaimule. Kui ei ole just suurim sõber nende kahe maitsega, ei tasu kindlasti seda rooga võtta, kuna küüslauku ja tšillit on roas külluslikult. Meie aga soovitame!

KÜPSETATUD BAKLAŽAAN 12€

Mozzarella, tomatikaste, parmigiano juust

Uskumatult lihtne, võluv ja täitev! Peas käisid läbi mõtted, kus ristusid lasanje, taimetoit ja ehk isegi püreesupp ning tulemuseks ongi uskumatult maitsev ja pehme baklažaaniroog. Tomatises kastmes lebava baklažaani kihtide vahele oli peidetud ka suussulavat mozzarellat….Meie sulasime sama kiiresti nagu juust kuuma baklažaani vahel. Palun proovige, üks meie favoriit!

VÜRTSIKAS PARDISUPP 8€

Pošeeritud muna, köögivilja julienne, koriander

Et täpsemalt aru saada leeme maitsest pidime suppi kaks korda lauas ringile saatma. Järeldusena tõdesime, et vedelik meenutas tugevamaitselist ja ürtidega kostitatud hapukapsasuppi, millel on juures kerge Aasialik nüanss. Soovitame kindlasti lisada laimi. See roog kahjuks aga ei osutunud meie lemmikuks, ilmselt jäi maitse meile liiga võõraks.

KAMMKARBI RISOTO 13€

Peekon, murulauk'

Küllaltki rammus roog nagu risotod kipuvad olema. Kes meie seast ütles välja märksõna Carbonara tabas küll naelapea pihta. Seda mõtet oli süües raske peast välja saada ja nii nimetakski selle risoto hoopis pasta carbonara kaksikuks. Rooga tellides tasuks teada, et risoto sisaldab vaid ühte võimsat kammkarpi. Meie poolt pole aga ühtegi halba sõna, sest kammkarp oli hästi maitsestatud ning küpsusaste oli ka meelepärane. Kokkuvõttes oli tegu jälle ühe roaga, mis ajas kõiki meid selle järele ahnitsema ja iga viimset tükikest kahvliga taga ajama. Soovitame!

VEISEFILEE PAPPARDELLE 13€

Seened, küpsetatud sibul, kirsstomatid, parmigiano juust

Seeni ja veiseliha oli kahjuks jube vähe meie pastas. Küll aga säras jällegi Kadrioru resto hitt-lisand küpsetatud/karamelliseeritud sibul ja imehea kaste. Magusapoolne ja vaid kergelt kreemine kaste sobis ideaalselt veiseliha ja meie lemmiksibulaga. Kui sind ei häiri veiseliha ja seente pisike kogus, siis maitseelamus on see pasta kindlasti.

SIIAFILEE 21€

Pärlkukuss, mustjuure püree, Põltsamaa kuldne kaste, suhkruhernes

Kala oli pealt kaunis kuldpruun ja krõbe, ning pärlkusskuss on alati kala kõrvale väga sobiv lisand. Roa kõrvale oli lisatud ka kastet, mis sisaldas pisikesi pärlikesi - meile tundus see siiamari olevat. Seega tõeline pärl Kadrioru kalaroogade seas ;)

EESTI LIHAVEISE CHATEAUBRIAND 20€

Efektne ja kindla peale minek! Kel loomaliha isu on, siis see 200-grammine tükk rahuldab selle isu just täpselt nii palju, et magustoit mahub ka veel ja võib-olla isegi pisem eelroog ette. Lauda tuues levis meieni mõnus rosmariini aroom ja liha kärises ja särises täie hooga. Lihatükki oli imeline pooleks lõigata sest tekstuur oli suurepärane ja sisu oli veel punakas. Lõigatud lihatükid küpsesid kuumal laavakivil edasi veel seni kuni me nad sealt päästsime. Põhimõtteliselt oled sina roa laudatoomisest alates oma roa peakokk - küpseta palju tahad. Jällegi on mõeldud ka meie tervisele ja tulevale sügisle - ports küüslauku veel lisandiks kõrvale seatud.

HIRVEFILEE 24€

Kartuli fondant, beebi juurviljad, metsmarja kaste

Milline serveering! See värviline taldrikutäis oli kunst omaette ja kõik oli detailideni läbimõeldud. Vaidlesime tükk aega selle musta garneeringu olemuse üle, kuni peakokk tegi kindlaks, et antud kaste on valmistatud beluga läätsedest. Liha oli pealt küll oskuslikult krõbe, kuid seest üllatavalt tooreks jäetud, mis oli mõne jaoks väike tagasilöök - see on aga maitseasi. Kogu liha ümbritsev elu oli sellegipoolest armas, sest beebi juurviljad ei olnud mitte ainult ilusa välimusega, vaid ka meisterlikult maitsestatud. Värviline kunstiteos valgel taustal.

IMEMAITSVAD LISANDID PEAROOGADE KÕRVALE

KITSEJUUSTU PANNA COTTA 6€

Karamelliseeritud popcorn, passion

Lõpuks ometi üks eriline ja meeldejääv panna cotta. Tõesti, tavaliselt jääb meie jaoks see magustoit kahvatuks kõige muu kõrval, mida desserdimenüüs pakutakse, kuid seekord pakkus see lausa konkurentsi! Kitsejuust on see võtmekomponent ja tähelepanupüüdja, mis selle panna cotta eriliseks teeb. Maitse oli ülimalt huvitav ja kitsejuust ei olnud magustoidus sugugi häiriv. Soovitame proovida!

ŠOKOLAADI FONDANT 6€

Apelsini jäätis, astelpaju

Värvikas kombo ja meile väga meeldis, et šokolaadikoogi kõrval ei olnud mitte maasikad ega vaarikad, vaid astelpajumarjad. Taldrikul pole mitte lihtsalt ilusad värvid, vaid ka veidi huvitavam maitsekooslus ja ilmselt ka hea ports vitamiine.

TIRAMISU 5€

Belgia šokolaad

Tiramisu, mis näeb välja nagu väike Pokemon! Tiramon? Igatahes oli tiramisu pisut ebaklassikalise ülesehitusega - väljast küllaltki mahlase olekuga, sisu osas laiutas midagi küpsise taolist ning tiibadeks olid torgatud Belgia šokolaadi tükid. See õrn unelmatepilv viis keele alla.

KARAMELLISEERITUD ANANASS 2-LE 10€

Kookose sorbee

VÄGEV! Kui soovite naistelauas elevust tekitada, siis üks särisev laavakivialus ja karamelliseeritud ananass tekitavad sädistamist pikemakski. Aurav ja särisev ananass otse su silme all. Jällegi oli kõik detailselt läbi mõeldud - ananassi juurde toodi külm kookosejäätis ja siirup ning kui need kolm korraga suhu panna tuli sellest välja eriti hea piña colada. Sellest ei saanud me küllalt. Tõeliselt positiivne magustoidu elamus. Soovitame!! Ja muide, ka neljakesi saab seda toredat kombot süüa.