HURMAVAD HUMMUSED JA LEIDLIK LEIB!

Hiljaaegu avanes meil võimalus proovida Eesti armastatud toidukunstniku Imre Kosega mõningaid Gourmet Club’i tooteid. Gourmet Club’i loovjuhina teadis Imre meile suurepäraselt lähemalt tutvustada uusi tooteid ja nende kasutusvõimalusi.

Gourmet Club:

“Meie jaoks on oluline luua tooteid, mis maitsevad nagu ise tehtud. Kasutame võimalikult värskeid ja naturaalseid komponente eesmärgiga pakkuda ainulaadseid ja uusi maitsenaudinguid. Hea meelega toome teieni puhtast ja eelistatavalt kohalikust toorainest hõrgumad hooajalised palad. Igal aastaajal esitleme just seda unikaalset ja rikkalikku maitsete buketti, mis on saanud innustust hetke parimatest kodumaistest metsa- ning aiasaadustest. Lisame vaid pisut aastatega lihvitud kogemusi ja rohkelt südamesoojust, et teie maitsemeeli positiivselt üllatada.

Meie missiooniks on jätkuvalt pakkuda kvaliteetset alternatiivi püsiväärtusi hindavale inimesele. Tänapäeva kiiresti muutuvas maailmas, mis on selgelt mõjutatud masstoodangust.”

Korraldasime ühe korraliku näljaste piknikupäeva ja võtsime kasutusele suure posu tooteid, mida meile tutvustati.

Piknikust õppisime, et Gourmet Club’i hummustel on mingisugune jumalik anne muuta paremaks kõik, mille peale seda pannakse! Peaks vist endalegi peale määrima...

Hummus on juba olemuselt miski, mis sobib taimetoitlastele ja enamasti maitseb ka “lihasööjatele”. See on juba mõjuv põhjus miks selline asi võiks suure seltskonnaga süües laual olla. Hummus - connecting people. Gourmet Club’i hummused aga on juba samm järgmisele tasandile, sest maitsekooslused on väga meisterlikud. Valikus on neli erinevat hummust, mida meie sobitasime kokku leivasnäkkidega, lavašiga, müslileivaga, salatiga ning pistsime ka niisama lusikaga otse suhu ja lakkusime veel karbi ka puhtaks :P

Maitselt ja värvilt kõige sarnasem päikesekuivatatud tomati ja basiiliku hummusele, kuid paprika annab juurde sutsu teistsuguse ning tugeva maitse ning feta lisab kreemisust kogu kompotile juurde. 

 

 

Veidi klassikalisem maitsekooslus, kuid jällegi sulab suus. Sobitub ideaalselt pizzataoliste snäkkidega. Ning tee, mis tahad, aga kuskilt nurgast kumab läbi megalt meeldiv apelsini maitse, mis on arvatavasti päikesekuivatud tomati uutmoodi maitsenüanss, mis nüüd selle hummuse puhul valla tahab pääseda.

Särtsakas ja värskendav. Siin kindel soovitus wasabikartlikele inimestele - KINDLASTI PROOVIGE SEDA! Wasabit on doseeritud väga mõistlikult ning hummus on nii meeldivalt värske maitsega, et kohati isegi ei tee vahet, kas hetkel on tunda herne või wasabi maitset. Ja see pole üldse kibe, ärge kartke. Meie LEMMIKHUMMUS!

 

Meeldivalt suitsune ja värvipoolest oi-oi kui suvine. Suitsust maitset on tõesti tugevalt tunda, tekitab lausa sõltuvust. Ka mitte kõige suurematele peediaustajatele läks see hummus suurtes kogustes alla.

 

Proovisime ära naiste lemmiku - Gourmet Club’i müslileiva, mis on olemuselt jahuvaba ja pärmivaba seemneleib. Algul proovisime seda hummustega, kuid peame tõdema, et lavašiga ja kergemate krõbeleibadega sobisid hummused paremini kokku. Teisalt aga on müslileib röstitult lausa jumalik, sest röstitud seemned lihtsalt on vastupandamatud oma õrna krõmpsuva kihi all. Müslileib sobib ideaalselt hommikuse tervisliku võileiva vundamendiks. Üks hea kooslus, mis meile eriti meeltmööda oli müslileib+herne-wasabi hummus+lõhe+rukola (+ siia sobiks veel ka avokaado)!

Lavašiga tehtud hummusevõikude vahele sobitasime kõike suvist ja värsket - tomatit, rucolat, avokaadot, päiksekuivatatud tomateid ja lõhet. Kui lõhe ja fetaga hummus välja jätta võis meie einelaualt ka nii mõndagi veganitele sobivat leida.

Kasutusele võtsime ka ühe uue Gourmet Club’i maitsestatud sinepi. Nagu ka hummustel on sinepil mitmeid kasutusvõimalusi, siinkohal tasub olla üsna loov. Meie kasutasime huvitavat viigimarja-konjaki sinepit salatikastmena kerge rohelise salatimixi peal, segades selle kokku oliiviõliga. Tulemus oli üllatavalt hea. Maitse oli selline kergelt magus ja kibedat maitset polnud ollagi. Kindlasti soovitame proovida neil, kellel on lihtsast oliiviõli-balsamico kastmest kerge tüdimus peal, sest valmistamine on täpselt sama lihtne.

Kuna näljaste puhul kehib moto “More is more”, siis kõige selle kõrvale otsustasime veel teha sinihallitusjuustuga täidetud ahjus valmistatud šampinjone, mis on lihtsalt alati ideaalseks snäkiks ja isutekitajaks. Lisasime katsetuseks peale veel lusikatäie viigimarja-konjaki sinepit ja teate mis, sobis!  Seenekesed sobivad ka hästi veini/siidri kõrvale!

Palaval suvepäeval oli ideaalseks kosutuseks meie lemmik Eesti enda Jaanihanso poolkuiv siider, mis on nii mõnusalt eheda maitsega ning toreda mulliga. Kes pole varem proovinud, siis Jaanihanso poolkuiv siider on juba päris kuiv. Võib öelda, et Jaanihanso kuiv siider on tõesti kuivatav ja meie lemmikuks osutuski seega hetkel poolkuiv. Soovitame seda kindlasti proovida! Kuid need, kes sisenevad veinilettide vahele kindla ideega leida just see kõige kuivem vein, siis neile soovitame kindlasti proovida just Jaanihanso kuiva siidrit, kanguselt annab see juba veinimõõdu välja!

Kergelt suvised magustoidud beseeküpsistega

Nende magustoitude puhul võtsime kasutusele erimaitselisi Gourmet Club’i beseeküpsiseid, vanillikohupiima, vahukoort ja värskeid marju. Lisandid valisime vastavalt beseeküpsise maitsele ehk lasime oma sisemisel toidukunstnikul välja tulla. Eksperimenteerisime veinipokaalide sisse magustoidu tegemisega, lisades komponente kiht-kihi haaval ning purustades pastelsetes toonides beseetükikesi lisaks veel kõige peale ka. Tuleb tõdeda, et meie beseemagustoidud olid hetkeks valmis minema missivõistlusele, kuid kaotasid oma ilu umbes poole minutiga, kuna oli lihtsalt nii palav, et kõik tahtis kangesti ära sulada. Sellegipoolest maitsesid need väga värskelt ja suviselt.

Olete kunagi mõelnud, et tahaks nüüd ja kohe seest vedelat šokolaadikooki, aga restoran on tibake kaugel? Meie igatahes oleme ja oi kui tore üllatus oli teada saada, et Gourmet Club on tulnud välja suurepärase Šokolaadifondant’i koogiseguga, mis teeb selle šokolaadimagustoidu valmistamise imelihtsaks. Lisada tuleb vaid muna ja võid ning vormikese keskele Šokolaaditükk, pärast ca. 10 minutit ahjus hoidmist ongi valmis väljast tahke ja seest pehme Šokolaadiunistus. Meie lisasime koogi kõrvale ka Gourmet Club’i vaniljekastet ja maasikaid. Kuna koogisegu ise sisaldab juba ka suuremaid šokolaaditükke jäi tulemus huvitavalt hamba all krõmpsuv ja väga mõnus, samas siiski ka ootamatult palju pisikesi teralisi tükke täis.

Postitusele paneb punkti mõttetera, et kui julge hundi rind on rasvane, siis julge koka käed on Gourmet Club’i tooteid täis, sest nendega eksperimenteerimisel ei ole lõppu! 

KÕIK KOKKAMA!