ENZO RESTORAN

ASUKOHT: Laeva 2

MILJÖÖ: Avar ja modernne ruum on mõtteliselt jaotatud kaheks osaks - restoraniks ja kohvikuks ning nende keskel laiutab magusalett. Ruumid on kõrgete lagede, suurte akende ja luksusliku sisedisainiga. Kelneritel on lausa valged kindad käes! Tegemist on ühe väga elegantse restoraniga, mis muudab selle sobivaks nii ärilõunaks kui romantiliseks kohtinguks.

TOIT: Euroopa köök. Portsjonid ei ole suured, tegemist on siiski pigem gurmeerestoraniga. Kaunitest toitudest võib leida peeneid nüansse, lausa kunstiteoseid. Kusjuures huvitav, et kõige paremaks osutusid magustoidud! Võimalik tellida ka mitmekäiguline degustatsioonimenüü.

HINNAKLASS: Eelroad 10-14€, supid 8-9€, pearoad 9-24€, magustoidud 6-7€.

JAANALINNU CARPACCIO 14€

Soolase carpaccio ja hapuka astelpajugeeli vaheline harmoonia oli suus täielik positiivne plahvatus. Ei oleks osanud küll ölelda, et tegemist on just jaanalinnu carpaccioga, sest lihaviilud taldrikul olid jahedad ja õrnõhukesed, just nii nagu peab. Lisaks peitis ennast seal all ka külm salatilehtede segu. ¼ arvas, et carpaccio kõrvale oleks mõni peenekoelisem salat natuke paremini sobinud, sest too salat mõjus kuidagi jämedalt, kuid ülejäänud 3 näljast ei lasknud end sellest häirida. Ülduselt oli tegemist ühe väga hõrgu carpaccioga, mis viis meie keeled alla.

KIMCHI SUPP 8€

Hiidkrevetid / tofu / rooma salat

Üks meie lemmikutest, sest teiste roogade kõrval oli kimchi supp vürtsikam ja jäi väga positiivselt meelde. Kimchi on Enzo kokkade poolt supiks tehtud ehk aasiapärase leemega mõõdukalt üle küllatud. Soovitame!

SEENERISOTTO 9€

Puravik / austerservik / peedilumi

FAVORIIT! Lihtne ja täitev. Vaatamata pisikesele portsule on risotto alati paras kõhutäitja, mistõttu mängis portsu suurus risotto kasuks. Selle risotto puhul oli boonuseks terve risotto olemus koos lisanditega, üleliigsena ei mõjunud ka õli taldriku äärtes, mis andis roale pehmust. SOOVITAME!

FILEE MIGNON 24€

Kartuli gratään / austerservikud / musta pipra kaste

Enzol paneb palju rõhku roogade presenteerimisele, mispärast paljud meie tellitud road said endale katteks eraldi pealavalatava kastme või leeme. Gratään - oioi kui peen nimi! Maitse poolest aga väga lihtne ja mõnus. Mignon oli samuti meeldiv, kuid meile tundus, et kohati oli kastmes pipraga liialdatud.

CREME BRULEE 7€

Lavendel / mustika makroon / vaarika sorbee

Lavendli maitse lisamine kreembrülee koostisesse oli üks õnnestunud katsetus koka poolt, sest sekundiga muutus tavaline dessert meeldejäävaks ja eriliseks. Arvasite, et see meeldiv kreemrülee oligi kogu magustoidu hitt? Eksite. Mustika makroon oma orantšika apelsinisisuga oli midagi, mida me poleks osanud uneski näha - tõeline staar!

AHJUS KÜPSETATUD BRIE JUUST 6€

Pähklimoos/ must leib / marineeritud kirss

Me.ei.ole.nii.suurt.briet.näinud! Ahjus küpsetatud brie juust pähklite ja moosiga on kindlasti kõige erilisem magustoit kogu valikust. Juustul oli juures nii hõrkjas grillmaitse, mis tegi selle meisterliku magustoidu ühe näljase absoluutseks lemmikuks. Ebaharilikud maitsed on omavahel meitserlikult kokku sobitatud. Kiiduväärt!

TARTE TATIN TALVISTE PUUVILJADEGA 7€

Lehttaigen / õun ja pirn / pistaatsia jäätis

Külluslik martsipani maitse saatis kogu tarte tatini ehk maakeeli tagurpidi õunakooki ja kui imeliselt hõrguks oli muudetud üks lehttaignadessert. Arvatavasti kõige kodusem magusroog kõige elegantsemas restoranis.

SOOVITUSED: Sobib nii ärilõunaks, romantiliseks kohtinguks kui ka pidulikuks või perekondlikuks koosviibimiseks. Proovi kindlasti nende kohapeal valmistatud desserte ja küpsetisi, mille leiad teenindusletist. 

PLUSSID:

  • Kõrgklassiline teenindus, samaaegselt meeldivalt humoorikas

  • Eriline roogade serveerimisviis

  • Kaunid detailid kujunduses

MIINUSED:

  • Asukoht natuke peidetud

  • Keskmisest kõrgemad hinnad

SOE CEVICHE GRILLITUD MEREANNIDEGA 14€

Hiidkrevetid / kammkarp / valge kala

Mangosalsa, avokaado, koriander. Suur osa meie võetud roogadest sisaldas meile juba tuttavat oliivipuru, mida võiks nimetada Enzo firmalisandiks. Oliivipuru ei puudunud ka sellest eelroast ning lisas toidule väikese vungi juurde minimaalse hapuka meki näol. Mereandide all olev eksootiline segu oli meeldivalt suvine, kuid ei olnud koosseisus mereandidega kõige mõjuvam. Koriandri maitse oli üsna tugevalt esiplaanile tükkiv, mis teadagi mõnele väga meeldib ja mõnele üldse mitte.

PUNASE KAPSA KREEM KAMMKARPIDEGA 9€

Karamelliseeritud kammkarbid / praetud lillkapsas / ürdid

Pool sellest roast oli meie teine favoriit. Oleksime armastanud seda ilma kammkarbita, sest kammkarbi maitse ei olnud just kõige meelepärasem, maitsest kumas läbi pisut kibedust ja liigset hapukust. Leem pidavat muutuma kammkarpidega kokkupuutes roheliseks, kuid seda efekti me kahjuks tunnistada ei saanud...keegi ei tea, kuhu see efekt siis ometi jäi. Vaatamata efekti puudumisele maitses kreem jumalikult.

AURUTATUD MEREKURADI SABA 22€

Sidrunheina konsomee / toorjuustu wonton / värvilised kapsad

Kala kogus oli väga suur ning serveerimine lauas oli meeldivalt personaalne. Värvilised kapsad meie silmi ei sattunud, kuid see eest oli toorjuusut wonton, mis kala all lebas, täiesti imeline - lausa parim pala selle roa juures!! Merikuradi pehmus ja wontoni al dente olek moodustasid dünaamilise kombinatsiooni, kuid juba wonton üksinda oleks olnud staar!

PRAETUD HIRVEFILEE 24€

Juustu quiche / köögiviljad / metsamarjakaste

Metsikust maitsest pakatav ning quichega täiendatud hirvefilee võitis meie kõigi südamed. Pehme filee viis keele alla ning gurmeeroa kohta oli liha  meeldivalt suures koguses. Quiche oli selle roa suurim üllataja ning neljale näljasele jäi sellest kindlasti väheks, oleksime söönud isegi ühe suure üheskoos ära - imeline pisike meistriteos, mille iga ampsu tuleks nautida. Soovitame!

ŠOKOLAADI MARQUISE 7€

Maasikakreem / šokolaadituhk / jogurti lumi

Jogurti lumi oli meie jaoks müstika, sest niipea kui tükikese “lund” võtsime, haihtus see suus ära koos ka oma tajumatu maitsega. Maasikakreemi tupsud nägid välja nagu armsad päkapikumütsid ja maitsesid kui maasika-vaarika vahune nätsukummikomm. ABSOLUUTSELT MAAVÄLINE kombinatsioon! Šokolaadi vahtu/kooki meenutav moodustis läks kõige sellega suurepäraselt kokku ja kogu dessert lõi meid täiesti pahviks! Kõik tekstuurid oli mingil moel erilised ja kogu kombinatsioon sulas suus.