RIBE
....
ASUKOHT: Vene 7, vanalinn
MILJÖÖ: Ribel on tõesti mitmekülgne disainilahendus. Restoran kulgeb läbi kahe korruse, mis annab võimaluse nautida toitu kas ülemises, avarate akendega modernses ruumis või alumises, hubasemas ja pimedamas ruumis. Suured aknad teevad ülemise korruse tõesti valgeks ja avaraks- see tekitas mõnusalt värske olemise. All on lisaks ka veidi eraldatud suurem ja valgusküllasem ruum näiteks privaatüritusteks.
Tallinna vanalinnas tihti liikuvad inimesed ehk tunnevad Ribe ära nende “tilkuvate” lampide järgi, mida kaugemalt juba näha on. Uksest sisse astudes muidugi tervitatakse sind lihtsa ja võluva teenindusega. Baarileti taga asub ülimalt efektne ja lisaks ka väga praktiline pudelisein. Peasaalis võlus meid maast laeni avarust lisav peegel.
TOIT: Põhjamaised ja euroopalikud maitsed, mis sisaldavad palju elemente prantsuse köögist. Road on värvikirevad ja võimalikult suur osa toorainest pärineb lähiümbrusest. Kindlasti ei saa siinkohal mainimata jätta Ribe peakokka Rado Mitrot, kes on töötanud rahvusvaheliselt mitmetes restoranides, millest nii mõnigi on pärjatud Michelini tärniga.
PLUSSID:
Hea asukoht
Hubane
Värsked ja maitsvad road
Imeline teenindus! Mõnusalt humoorikas ja parajalt viisakas. Tegi olemise väga nauditavaks!
Palju dünaamilisi roogade presenteerimisviise (näites viimane täiustus lisatakse roale sinu silme ees)
MIINUSED:
Parkimine vanalinnas on küllaltki keeruline
HINNAD:
Eelroad 9-12€
Pearoad 12-19€
Magustoidud 6€
SOOVITUSED: Mõnus koht romantiliseks kohtinguks, perega/sõpradega tähtpäeva tähistamiseks või ärilõunaks/õhtusöögiks. Lase kindlasti ka sommeljeel endale sobivaid veine roogade juurde pakkuda, Ribel on väga rikkalik joogimenüü!
..
LOCATION: Vene 7, Old Town
FOOD: Keywords for Ribe's menu would be Nordic and European, with some elements from the French kitchen. The dishes look colourful and are made out of the best local produce. We definitely should mention the main chef of Ribe - Rado Mitro, who has worked in many great restaurants internationally and has gained work experience in Michelin star restaurants.
INTERIOR: Ribe has an interesting interior design. The restaurant flows through two floors which gives the opportunity either to enjoy your meal at the spacious well-lighted upper area or explore the cozier and more private downstairs area. Big wide windows make the room very luminous which gave us a nice fresh feeling. At the main hall we liked the giant floor-to-ceiling mirror, the room was instantly more spacious and playful with the element.
People who move around the Old Town more often, may know that Ribe has those eye-catching big drop-shaped lamps, that can be recognised from far. Looking around the room you'll spot the striking wine rack wall behind the bar.
PROS:
Great location
Cozy
Fresh and tasty dishes
Amazing service! A handful of humor and politeness make a good combination. We enjoyed every minute!
Many dynamic ways of food presentation
CONS:
Parking in Old Town is nearly impossible
PRICES:
Starters: 9-12€
Main courses: 12-19€
Desserts: 6€
RECOMMENDATIONS: A cozy place for a romantic date, for celebrations with friends/family or for business meetings. Definitely trust the sommelier to suggest you the finest wines. They have a generous drink menu!
....