RIBE

....

ASUKOHT:  Vene 7, vanalinn

 

MILJÖÖ: Ribel on tõesti mitmekülgne disainilahendus. Restoran kulgeb läbi kahe korruse, mis annab võimaluse nautida toitu kas ülemises, avarate akendega modernses ruumis või alumises, hubasemas ja pimedamas ruumis. Suured aknad teevad ülemise korruse tõesti valgeks ja avaraks- see tekitas mõnusalt värske olemise. All on lisaks ka veidi eraldatud suurem ja valgusküllasem ruum näiteks privaatüritusteks.

Tallinna vanalinnas tihti liikuvad inimesed ehk tunnevad Ribe ära nende “tilkuvate” lampide järgi, mida kaugemalt juba näha on. Uksest sisse astudes muidugi tervitatakse sind lihtsa ja võluva teenindusega. Baarileti taga asub ülimalt efektne ja lisaks ka väga praktiline pudelisein. Peasaalis võlus meid maast laeni avarust lisav peegel.

TOIT: Põhjamaised ja euroopalikud maitsed, mis sisaldavad palju elemente prantsuse köögist. Road on värvikirevad ja võimalikult suur osa toorainest pärineb lähiümbrusest. Kindlasti ei saa siinkohal mainimata jätta Ribe peakokka Rado Mitrot, kes on töötanud rahvusvaheliselt mitmetes restoranides, millest nii mõnigi on pärjatud Michelini tärniga.

PLUSSID:

  • Hea asukoht

  • Hubane

  • Värsked ja maitsvad road

  • Imeline teenindus! Mõnusalt humoorikas ja parajalt viisakas. Tegi olemise väga nauditavaks!

  • Palju dünaamilisi roogade presenteerimisviise (näites viimane täiustus lisatakse roale sinu silme ees)

MIINUSED:

  • Parkimine vanalinnas on küllaltki keeruline

HINNAD:

  • Eelroad 9-12€

  • Pearoad 12-19€

  • Magustoidud 6€

 

SOOVITUSED: Mõnus koht romantiliseks kohtinguks, perega/sõpradega tähtpäeva tähistamiseks või ärilõunaks/õhtusöögiks. Lase kindlasti ka sommeljeel endale sobivaid veine roogade juurde pakkuda, Ribel on väga rikkalik joogimenüü!

..

LOCATION: Vene 7, Old Town

FOOD: Keywords for Ribe's menu would be Nordic and European, with some elements from the French kitchen. The dishes look colourful and are made out of the best local produce. We definitely should mention the main chef of Ribe - Rado Mitro, who has worked in many great restaurants internationally and has gained work experience in Michelin star restaurants.

INTERIOR: Ribe has an interesting interior design. The restaurant flows through two floors which gives the opportunity either to enjoy your meal at the spacious well-lighted upper area or explore the cozier and more private downstairs area. Big wide windows make the room very luminous which gave us a nice fresh feeling. At the main hall we liked the giant floor-to-ceiling mirror, the room was instantly more spacious and playful with the element.


People who move around the Old Town more often, may know that Ribe has those eye-catching big drop-shaped lamps, that can be recognised from far. Looking around the room you'll spot the striking wine rack wall behind the bar.

PROS:

  • Great location

  • Cozy

  • Fresh and tasty dishes

  • Amazing service! A handful of humor and politeness make a good combination. We enjoyed every minute!

  • Many dynamic ways of food presentation

CONS:

  • Parking in Old Town is nearly impossible

PRICES:

  • Starters: 9-12€

  • Main courses: 12-19€

  • Desserts: 6€

RECOMMENDATIONS: A cozy place for a romantic date, for celebrations with friends/family or for business meetings. Definitely trust the sommelier to suggest you the finest wines. They have a generous drink menu!

....

 

 

....

Kõrvitsasalat sooja ricotta juustu ja ürtidega 9€

See eelroog nägi meeldivalt sügisene välja - kaunid värvid ja ilus väljapanek. Kusjuures salatis kasutatud ricotta juust on Ribe kokkade poolt valmistatud! Salatikooslus oli magusapoolsem ning kergelt jõuluhõngune, sest marineeritud kõrvitsa juures oli tunda kaneeli. Ühe näljase arvates ei olnud salati staarideks sugugi mitte kõrvits või ricotta, vaid hoopis röstitud lehtkapsas! See krõmps element on ka üks korduv element Ribe menüüs.

..

Pumpkin salad with warm ricotta and herbs 9€

This appetizer looked like a beautiful Fall day, just look at the bright colors and beautiful plating. By the way, the ricotta cheese is made right there in Ribe! The salad all together was lightly sweet and Christmasy due to the pickled pumpkin with cinnamon. One of us felt that the star of the salad was neither ricotta or pumpkin, but roasted kale! This crunchy element is also a recurring element in Ribe’s menu.

....

....

Kreemine seenesupp marineeritud seente ja kastanitega 9€

Seened tunduvad Ribe kokkadele meeldivat - väga hea, meie lausa jumaldame seeni! Mõnusalt metsase maitsega seenesupp, mille sees peitus üllataja - prantsuse kastan! Kastani maitse oli magusapoolsem ja tekstuurilt meenutas halvaad. Väga põnev kulinaarne kogemus. Supp oli tõeliselt kreemine ja kindlasti tuleks välja tuua see, kui hästi supp maitsestatud oli!

..

Creamy mushroom soup with marinated mushrooms and chestnuts 9€

Mushrooms do seem to be Ribe’s chefs’ favorites - perfect, because we love mushrooms! We all enjoyed the pleasant foresty flavor and creamy texture that this soup had to offer. The texture of the French chestnuts reminded us of halva and they added a nice sweet undertone to the soup. The soup was truly creamy in the best sense and definitely well seasoned!

....

....

Atlandi saida mustade kukeseente, sibula, miso ja mererohuga 10,5€

Sellest aasia stiilis roast leidsime me krõmpsud tatrapopkornid, mis seenekastmega imehästi kokku sobisid. Valge kala oli mahe ning ülejäänud komponentide maitsed tulid kindlasti rohkem esile. Rooga kaunistav mererohi oli tõesti ilus ja kirev, küll aga meile mitte kõige meeldivama maitsega. Kukeseened sisaldasid endas hulganisti maitsenüansse, mida esialgu ei osanud isegi oodata.

..

Atlantic pollock with black trumpet mushrooms, onion, miso and sea lettuce 10,5€

This Asian-style dish had crunchy buckwheat "popcorn", which perfectly matched together with mushroom sauce. The fish was quite modest and the taste of other components came out more clearly. The decorating seaweed was really beautiful and colorful, but for us not with a very pleasant flavor. Chanterelle included lots of nice flavor nuances, which did not even expect.

....

....

Hirve ja pardimaksa terriin trühvlimajoneesiga ja brioche 11,5€

Oivaline! Tavaliselt oskame toitu veidi rohkem kirjeldada, kuid selle roa puhul genereeris meie aju ainult midagi sellist: ‘wow’ ‘ohh kui hea’ ‘nii hea’ ‘appi’ ‘tahaks veel!’ See roog tundub menüüd lugedes üks klassikalisemaid valikuid ja ei tekita erilist närvikõdi, kuid KINDLASTI tasub proovida. Meile tundus roa välimus lausa veidi picassolik (need kujundid & värvid), mis lisas heale maitsele ka visuaalse lisaväärtuse. SOOVITAME!

..

Terrine of venison and foie gras, truffle mayo and brioche 11,5€

This dish was amazing! Usually we know how to describe a dish a little better, but with this dish… We were out of words, the only things we could come up with were: “Oh wow”, “this is so good”, “we would like more”! When viewing the menu, this didn't seem the most interesting dish, but really TRY IT! Even the appearance of the dish is quite Picasso’ish (the shapes & colors). We absolutely recommend!

....

Metsaseeneravioolid kreemise parmesaniga 8€

Otsustasime alguses, et tellime ravioolid eelroana (neid saab võtta nii eel- kui ka pearoana vastavalt 8€ ja 13€). Kahetsesime seda otsust koheselt. Need house-made ravioolid olid täiesti imelised, mida kusjuures valmistatakse uus värske laadung iga 2 päeva tagant! Ravioolide seest võis leida puravikke ja šampinjone ning ravioolide kõrvalt võis leida veel huvitavama saatja - parmesani mousse’i! See intensiivse maitsega vaht andis kooslusele tugeva lisaväärtuse, ilma milleta oleks kooslus ehk veidi malbeks jäänud. Kokkuvõtteks - tekstuurilt pehme, kuid maitselt tugev. Ideaalne tasakaal, soovitame!

..

Ravioli of wild mushrooms with creamy parmesan 8€

We decided to order the raviolis as an appetizer (they are also served as a main). We regreted the decision from our first bite, these house-made raviolis were amazing. And what’s more- new batches are made every 2 days! We really felt the freshness! Inside the ravioli you can find porcini mushrooms, champignons, but the interesting part was in the dish- parmesan mousse! The intense tasting mousse gave the dish an extra added value, which without it the taste would have been modest. In conclusion- the texture is soft, but the taste is strong. The perfect combination, we recommend!

....

....

Soolas küpsetatud sellerijuur trühvlipüree, õuna ja jogurtiga 12€

Sellerijuurel oli tõeliselt huvitav tekstuur - ütleks, et selline kartuli-kaalika ristand koos tugeva maitsega. Sellerijuurt oli küpsetatud soolas, mis väljutab sellest vee ning seeläbi tõstab maitsekust. Tundus, et meil kõigil tekkis seda süües sama emotsioon - sellerijuur on uus ja huvitav kogemus, kuid uuesti seda ei telliks, imelise trühvlipüree pärast võtaks aga küll uuesti! Kuigi see võiks olla suurepärane inimesele, kes on taimetoitlane, siis meie lemmikute hulka see ei jõudnud.

..

Salt baked celeriac with truffle puree, apple and yoghurt 12€

Celeriac has an interesting texture - you can say a crossbred between a potato and a turnip with an intense taste. Celeriac was baked in salt, which drains the water and with that intensifies the taste. It seems like all of us had the same emotion, while eating it- Celeriac was a new and interesting option, but celeriac would not be the reason why we would order that dish again, it would be the truffle puree! But this could be a perfect option for someone who is vegetarian or just likes the taste and feel of turnip or then celeriac! The dish was not bad at all, but it just was not our cup of tea!....

....

Järveotsa vutt röstitud lillkapsa, kartulipüree ja estragonikastmega 16€

Popkorn! Selline lihtne komponent nii läbimõeldud roas, see ootamatu lihtsus pani lausa silma särama. Meil tekkisid kerged lahkarvamused:

1. Lemmikosa selle roa juures oli estragonikaste ja kartulipüree popkorniga. Mitte, et vutil midagi viga oleks olnud, ta lihtsalt ei paistnud nii välja.

2. Vutt oli suurepärane, maitsekas ja väga mahlane.

..

Quail from Järveotsa farm with roasted cauliflower, potato puree and terragon sauce 16€

Popcorn! Such an easy component in a very thought through dish. This little simple component put a sparkle in our eyes!

Two of us commented: favorite part of the dish was the terragon sauce and potato puree with popcorn. Not that there is something wrong with the quail, it just did not shine out that much.

One of us commented: the quail was amazing, a good and juicy alternative to chicken.

....

....

Veise sisefilee puraviku, sibula ja trühvlikastmega 18,5€

Kiitus selle eest, et pigem priske hinna eest on ka liha kogus roas vastav. Meile tundus, et kartul ise oli üsna maitsetu, kuid koos kastmega sobisid kui sukk ja saabas. Teine ideaalne kooslus oli liha ja sibul! Kunstiliselt lähenedes meeldisid meile eriti pisikesed tillikastmega sibulatiigid. Staari kommenteerime viimasena, liha oli tõeliselt mõnus ja hõrk!

..

Beef tenderloin with cep, onion and truffle sauce 18,5€

A big applause to the size of the meat! Cause sometimes in more expensive restaurants the serving sizes are not that big to be honest. We thought that the potato was kind of bland, but with the sauce it fitted like a glove. The other amazing combination-beef tenderloin and onion! Also, if we look at the presentation artistically, we really liked those little onion-ponds filled with dill sauce. What is more, saving the star for last, the meat was super delicious! Also big thanks goes to the chefs who saved us from cutting the meat.

....

....

Pošeeritud tursk maapirni, röstitud lehtkapsa ja köömnekastmega 17€

Pošeeritud tursk? Kõigile teadmiseks, tegemist on 10min, 55 kraadises kuumuses küpsetatud tursakalaga. Tulemus oli väga mahlane! Jumal tänatud, et me enne söömist sellest roast pildi saime tehtud, sest see kadus taldrikult lihtsalt ülehelikiirusel. Tavaliselt köömnetega me hästi läbi ei saa, aga selle roa puhul polnud köömnekastmega mingit probleemi. Jällegi oli platsis ka meie lemmik röstitud lehtkapsas, seekord koos kuldsete krõpsudega . Sellele roale anname kiituseks M&M’i - mahe ja mahlane!

..

Poached cod with Jerusalem artichoke, roasted kale and cumin sauce 17€

Poached cod? For your knowledge, it is takes 10 minutes in a 55 degree heat to cook this cod. The result is oh-so-juicy! Thank god we got the picture of the dish, because it just instantly disappeared from the plate. Usually we don't enjoycumin, but here we did not have any problems with cumin at all, very balanced! Of course the dish had our favorite kale, now accompanied by golden chips! Mild & juicy!

....

....

Kõrvitsakook, ploomisorbee ja valge šokolaadi vaht 6€

Magustoidule võiks nimeks anda ka “Kõrvitsakeeks”. Mahlast hapukust lisas ploom ning kreemisust šokolaadivaht. Tuleb tunnistada, et kõrvitsakook oli täitsa maitsev, kuid kahjuks ta jäi tahaplaanile võrreldes ploomisorbee ja valge šokolaadi vahuga. Kaks viimast oleks moodustanud ka ainuüksi kahekesi täiusliku terviku meie arvates.

..

Pumpkin cake with plum sorbet and white chocolate mousse 6€

It was more of a pumkin pound cake than a cake, where we could feel a little bit of saltiness. The tartness-juiciness of a plum was a good fit to the cake. Also, the chocolate mousse gave a nice creamy texture to it. To be honest, the cake was quite delicious, but our favorites were the plum sorbet and white chocolate mousse! Those two could have made a totally different dessert for us.

....

....

Värskelt küpsetatud Madeleine’id astelpajukreemiga 6€

Teisisõnu prantsusepärased sidruniküpsised. Näevad välja väga tahked, aga sisu on neil hell ja pehme. Peab tõdema, et ilma astelpajukreemita neid üle ühe tüki süüa ei suudaks, kuid koos kreemiga oli see magustoit täiesti nauditav. Küpsised olid soojad ja pehmed ning kogu kooslus magus-hapu. Peab tõdema, et süües neid küpsiseid võis meil kõht ka juba üsna täis olla ning meie hinnang ei ole ka võrreldav eelroogade omaga. Võime aga öelda, et isegi täis kõhu peale sõime peaaegu kõik need ära.

..

Freshly baked Madeleines and seabuckthorn cream 6€

In other words French lemon cookies. They look hard and solid, but the inside is soft and delicate. To be honest, without the seabuckthorn cream we would have had only one cookie, but with the cream it was much easier to eat them. Cookies are warm and soft and all the combination is sweet and sour. A secret: at that point of the dinner, our stomachs were maybe too full to give an adequate rating to this desserts, cause we were not as hungry as we were with the first appetizer. To conclude this, even though we were full, we still finished the whole plate.

....

....

Karamellitud õun vaniljejäätise ja rosmariini-iirisekastmega 6€

HÕRK. Muud polegi öelda. Lõbus twist vupsas seekord taldrikule vahukommide näol. Ribele meeldibki vist noori külastajaid võluda: esmalt popcorn, siis krõpsud ja nüüd vahukommid! Soovitame.

..

Caramelized apple with vanilla ice-cream and rosemary-toffee sauce 6€

MMM...Delicious. We have nothing else to say. A fun twist appeared on the plate as marshmallows. Ribe really loves to add a fun and tasty twist to their dishes: first popcorn, then chips and now marshmallows! We recommend!

....

....

Šokolaadikook ebaküdoonia ja Earl Grey jäätisega 6€

Teiste seast see magustoit liialt esile ei tüki, aga midagi väga klassikalist peab ju samuti menüüsse jätma. Šokolaadikook oleks võinud olla ehk veidi mahlasem, meil kõigile jättis see veidi kuiva mulje. Earl Grey jäätis aga säras oma kogu hiilguses, see oli meile täiesti uus kogemus!

..

Chocolate brownie with quince and Earl Grey ice-cream 6€

Compared to the other desserts, this did not impress us that much. The chocolate brownie we would have hoped to be a little more moist, it sort of left us craving for moisture. The Earl Grey ice cream was the cherry on top, shining with all its glory, it was a totally new experience for us!

....

RestaurantsSilvia Saks